Razgovor s redateljicom: Hani Domazet: „Važno je izaći iz zone komfora“

Barcaffe kampanja Pokreni se govori o važnosti prvih koraka koji su ključni za svaki pothvat koji poduzimamo. Donosimo vam razgovor sa svestranom Hani Domazet koja nam je otkrila svoj prvi korak na putu do uspješne i nagrađivane redateljice.

Glumci Tea Harčević i Dražen Šivak te redateljica Hani Domazet na setu filma Rasulo

 Barcaffe

Vodeći regionalni proizvođač kave Barcaffe nedavno je pokrenuo komunikacijsku kampanju kojom podiže svijest o važnosti prvih koraka. U fokusu kampanje nalaze se mladi ljudi koji su se hrabro odvažili na korak naprijed, na pokretanje pravih stvari i ispunjavanju snova koja doprinose osobnoj sreći, a posredno i boljem društvu.

Kako nam svima trebaju pozitivni poticaji i uzori u životu ali i stvarne osobe koje su smogle hrabrost da prevladaju strah od promjena i neizvjesnosti koje ih prate, pitali smo mladu Hani Domazet za njezin prvi korak na putu do karijere uspješne i međunarodno nagrađivane redateljice.

Svestrana si autorica, pišeš scenarije, režiraš filmove, glazbene spotove i reklame, a radila si i u HNK-u u Zgrebu. Osim toga, tvoj je kratki film Tina&Sendy osvojio nagrade na Tirana Film Festivalu i European Short Pitch u Poznanu. Ove godine očekujemo i tvoj novi kratki igrani film Rasulo s legendarnom Brankom Katić u naslovnoj ulozi. Reci nam što te pokreće kao redateljicu? Znamo da je režija fizički i psihički zahtijevan posao. Koliko ti u tom procesu pomaže kava?

Kao redateljicu pokreću me jake jednostavne priče, originalni vizuali i kreativni snažni ljudi. Kava mi pomaže svaki dan da razbistrim um i dobijem onaj prvi jutarnji val energije s kojim ulazim u nove projekte.

Kada piješ kavu?

Kavu pijem obavezno ujutro i na snimanju više puta tijekom dana. Ako je snimanje noćno, kava mi je najbolji prijatelj i u 3 ujutro :)

image

Hani Domazet

Barcaffe

Koji je bio tvoj prvi korak koji te odveo na ovo putovanje do uspješne redateljice?

Prvi korak bila je ogromna odluka da odbacim gotov studij sa samo nekoliko ispita do kraja na Filozofskom fakultetu, potpuno promijenim život i odem na Akademiju dramske umjetnosti i krenem ponovno ispočetka.

Koliko ti je bilo teško napraviti taj prvi korak? Kako si savladala taj strah od odluke kretanja u nešto nesigurno, nepoznato i bez garancije za uspjeh?

Prilično teško. Jer sam znala da neću dobiti odobrenje okoline za tako radikalan potez. A i nisam tada mogla znati da će sve tako dobro završiti.

Kako danas gledaš na taj prvi korak? Jesu li svi drugi prvi koraci nakon tog velikog prvog koraka bili lakši?

Definitivno. Kad se jednom odvažite napraviti sami nešto, izvan zone komfora i bez podrške, strahovi postaju izazovi, a problemi zadaci koji vas dovode do rješenja.

image

Branka Katić, Tea Harčević i Hani Domazet na setu filma Rasulo

Barcaffe

Mi u Barcaffeu mislimo da je naša kava odlična za početak svakog posla, da njena snaga pokreće, da bistri misli i da potiče ustrajnost - kako se ti pripremaš za nove korake/početke u svom životu, što ti pomaže?

Svaki novi korak treba u životu zabilježiti pisanjem, fotografijom, snimanjem. Nečim kreativnim čemu se možete kasnije vratiti. A sve to treba popratiti fizičkom aktivnošću, ljubavlju i prijateljstvom i naravno bilo čime sto nas diže energetski na neku novu razinu. Ako nisam već unaprijed zabilježila što bih voljela u bliskoj budućnosti i ako situacija zahtjeva improvizaciju u momentu, svakako preporučujem kratku mentalnu ili fizičku vježbu i naravno kvalitetnu kavu.

image

Glumac Slaven Došlo na setu snimanja filma Rasulo

Barcaffe

I za kraj, što bi poručila svima koji odluče da će režija biti njihov životni poziv?

Poručila bih da uvijek budu iskreni prema sebi, da uče od velikih majstora redatelja/ica zanat, a ono najvažnije - da od samih sebe nauče da je svaki novi dan iznova potraga za onim istim živim osjećajem, koji nas je pokrenuo onaj prvi put.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2022 13:46