RetrOpatija donosi nezaboravni trodnevni "party stoljeća" u posljednjem vikendu lipnja

Tri dana ludog provoda posvećena glazbi i modi prošlog stoljeća ispunit će Opatiju glazbom, plesom i dobrom zabavom, a neizostavan će biti i uvijek izvrsno posjećeni noćni tulum pod najvećom disco-kuglom na Ljetnoj pozornici na kojem će hitove vrtiti DJ Luca Montecchi uz MC Šajetu

promo 

 David K. - Foto Luigi Opatija/

Ritam disco glazbe, rock'n'rolla, rockabillyja i evergreena rasplesat će i raspjevati Opatiju u posljednjem vikendu lipnja. Stotine glazbenika, umjetnika, pin-up djevojaka i hostesa, plesača, zabavljača i tisuće posjetitelja ispunit će glavnu gradsku ulicu na "partyju stoljeća" koji će trajati tri dana – od četvrtka, 23. lipnja do subote, 25. lipnja. Posljednji dan velikog tuluma posvećenog glazbi i modi "zlatnih dekada" 20. stoljeća bit će i kulminacija čitavog programa, kada će se središnja opatijska ulica zatvoriti za promet i prepustiti šetačima, plesačima i svima željnima dobrog provoda.

image

promo

David K. - Foto Luigi Opatija/

Program manifestacije RetrOpatije koju organizira Turistička zajednica grada Opatije u suradnji s Gradom Opatija i pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke odvijat će se na brojnim lokacijama na potezu od opatijske tržnice do Slatine, a trgovine i ugostiteljski objekti uređenjem i prigodnom ponudom evocirat će dvadesete, četrdesete, pedesete, sedamdesete, osamdesete i devedesete godine prošlog stoljeća.

image

promo

David K. - Foto Luigi Opatija/
image

promo

Posjetitelji Opatije moći će kušati retro-slastice i koktele, ali i nekad popularna bezalkoholna pića poput marelice sa šlagom, ukrasiti se frizurama u stilovima otprije pola stoljeća, pogledati izložbe starih fotoaparata, fotografija i razglednica, kao i antikviteta, uključiti se u fitness program koji je nekad popularizirala Jane Fonda te uz puno dobre glazbe prisjetiti se "dobrih, starih vremena". RetrOpatija će zavladati i morskim valovima, zahvaljujući posebnim turama opatijskih brodara.

image

promo

image

promo

David K. - Foto Luigi Opatija/

Spektakularan vrhunac RetrOpatija će imati u subotu, kada će od 17 sati do 5 sati u nedjelju, uzavrelo središte grada biti zatvoreno za promet, a umjesto automobila, pločnikom će zavladati mnogobrojne plesne skupine, Martinius ulični zabavljači, retro hostese, originalni trkaći motocikli s nekad slavne utrke na Preluku, opatijski vatrogasci koji će se predstaviti retro vatrogasnim kamionom i poligonom za djecu, retro izdanje popularne Casabiance, ali i ugostitelji i obrtnici, frizeri i šminkeri koji će svoje djelatnosti izvesti izvan zatvorenih prostora i prezentirati u stilu neke od važnijih glazbenih dekada 20. stoljeća. I, naravno – glazba i kao veliko finale mega Disco party na ljetnoj pozornici organiziran u suradnji sa Festivalom Opatija.

image

promo

RetrOpatija vas zove! Čekamo vas!

Pratite nas na FB retropatija; FB visitopatija; www.visitopatija.com

Za više informacija: tel: 051 271 710; 051 271 310

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:33