DUBROVNIK, TAMO GDJE JE SRCE

Rujan je idealno vrijeme za posjetiti Dubrovnik, a posebno ako ste ljubitelj gastronomije

Luka Rašica

Kasno ljeto, najljepši zalasci sunca, toplo more koje i dalje mami na kupanje te nevjerojatna gastronomska ponuda samo su neki od razloga zašto ovoga rujna trebate posjetiti Dubrovnik.

O njegovim povijesnim i prirodnim ljepotama ne treba previše pričati, ipak je riječ o biseru Jadrana koji će oduševiti svakoga. Bez obzira na to posjećujete li Dubrovnik prvi puta ili ste već upoznati s ovim gradom, njegova atmosfera i gostoprimstvo vas neće ostaviti ravnodušnima.

image
Stjepan Kotaeski

Osim prekrasnih gradskih zidina i šetnje Stradunom, pozno ljeto je savršeno vrijeme da iskusite Dubrovnik u njegovom punom sjaju te isprobate najfinije delicije. Upravo takvu gastronomsku rapsodiju donosi sedmi po redu Good Food Festival. Riječ je o gastronomskom događanju u kojem će uživati svi ljubitelji izvrsne hrane, a ove godine će se održati u terminu od 24. do 27. rujna 2020.

Organizator je Turistička zajednica grada Dubrovnika, a u četiri dana moći ćete doživjeti i isprobati ponude više od trideset restorana uz kušanje dobrih vina, tradicionalnih slastica Dubrovačko- neretvanskog područja i festivalsku ponudu doručaka.

Svakako nemojte propustiti radionicu na kojoj će se pripremati sočni kolač od mjendula, agruma i lavande. Voditeljica radionice je nutricionistica Mirna Sarić koja je svoje umijeće pripreme hrane usavršila na prestižnoj kulinarskoj akademiji Gastronomicom u gradiću Agde na jugu Francuske.

Na radionicama svakako trebate isprobati kolač od smokava i kozje skute, tradicionalni kolač iz doline rijeke Neretve te lumbliju, tradicionalnu slasticu otoka Korčule za koju se veže zanimljiva legenda.

Osim slastica, moći ćete uživati u slow food delicijama kada će se održati „Ribareva večera“. Tom prigodom pripremat će se jela s lokalno uzgojenim namirnicama proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela odakle se nabavlja sve povrće, voće, sir i maslinovo ulje.

image
Julian Duval

Također, možete uživati u tematskom objedu koji nosi naziv "Dalmacija u mom oku" i time najavljuje užitak u dalmatinskim specijalitetima. Ovom prilikom prezentirat će se tradicionalna priprema soparnika, a sve uz dalmatinsku pjesmu.

Ljubitelji brze hrane također će doći na svoje uz jela azijskog street fooda gdje će i vegetarijanci moći pronaći jela za svoj ukus. Također, nemojte propustiti ponudu ukusnih burgera koji se odlično slažu uz craft pivo.

Uz sva ova zanimljiva događanja možete odabrati neki zanimljiv film, uživati u živoj glazbi ili odabrati zanimljivu gastro turu koja će vam kroz šetnju ulicama Grada odati tajne dubrovačke kuhinje.

Za sam kraj, moći ćete isprobati i brojna fantastična vina po kojima je ovo područje poznato, a sve uz odličan glazbeni program koji će prvu večer otvoriti jazz koncert Ines Tričković Sextet: Runjić in blue, u četvrtak, 24. rujna 2020. s početkom u 20:30 sati na platou Lazareta.

Stoga, iskoristite najljepše zadnje dane ljeta i provedite ih uz neopisive ljepote Dubrovnika te njegove gastronomske ponude.

Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika „Pozno ljeto u Dubrovniku“ od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija: znamenitosti, muzeja, galerija, ponuditelja smještaja i ugostitelja.

Sve pogodnosti i popuste potražite na www.tzdubrovnik.hr

image
Hanza media
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:48