Splitska agencija BSM traži pomorce

SIGURAN POSAO i u Covid pandemiji

Splitska agencija BSM traži pomorce
 Paun Paunovic/Cropix

U vrijeme kad mnoge firme posluju s teškoćama ili potpuno ostaju bez posla lijepo zvuči vijest da netko traži radnike. I ne samo to, nego im nudi sigurnu budućnost s primanjima na svjetskoj razini!

Ivana Šošo, direktorica regionalnog predstavništva njemačke agencije Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) sa sjedištem u Splitu, kaže da je u protekloj godini udvostručen broj pomoraca koji su preko njih došli do angažmana. Iako nisu najveći, po tome rastu su se istaknuli među tridesetak pomorskih agencija aktivnih na području Hrvatske.

image
BSM
Paun Paunovic/Cropix


- Naša kompanija brine o 600 brodova širom svijeta i imamo široke mogućnosti prilagodbe potrebama i željama samih pomoraca. Jednom kad uđu u naš sustav, pomorci mogu biti sigurni u svoju budućnost i brzo napredovanje. Samo se trebaju dokazati na radnom mjestu i nakon dva tromjesečna ugovora mogu očekivati unaprijeđenje. Dobar radnik sigurno neće ostati neprimijećen, navodi Šošo.

Trenutno su najbolje plaćeni poslovi na brodovima za ukapljeni prirodni plin (LNG) gdje su mjesečne bruto plaće za časnike od 7 do 16 tisuća dolara dok zapovjednik broda ima čak 20 tisuća dolara. Uvjet za najbolje pozicije su visoka stručna sprema i desetak godina plovidbe. Nažalost, zbog velike konkurencije radne snage na svjetskom tržištu, posade na brodovima s klasičnim pogonom za rasuti teret i kontejnere imaju značajno niža primanja pa BSM organizira prekvalifikacije za svoje radnike. To je prilika za sve hrvatske pomorce koji su spremni na dodatnu edukaciju.

image
BSM
Paun Paunovic/Cropix


- Budućnost je u prijevozu plina i mi smo poslali poziv svim časnicima palube i stroja koji plove na LNG brodovima te ostalim pomorcima koji u dogledno vrijeme mogu dobiti šansu na LNG brodovima i ostvarivati puno bolja primanja. Mi plaćamo trošak edukacije u hrvatskim učilištima ili našem centru na Cipru tako da je na njima samo da budu zainteresirani i vrijedni. Nekome zvuči čudno da mu je prvi ugovor na formalno lošijoj poziciji, ali potrebno je provesti tri mjeseca na LNG brodu da bi se dobili svi potrebni certifikati. To je ulaganje koje se kasnije višestruko isplati.

Mladim studentima nautike i brodostrojarstva zainteresiranima za ulazak na tržište rada svakako preporučujemo da odaberu veliku agenciju koja će im jamčiti široku lepezu brodova i brzo napredovanje jer će tako najbrže doći do cilja, navodi direktorica Šošo.

image
BSM
Paun Paunovic/Cropix


S rastom broja pomoraca i BSM-ov novi splitski ured na Poljičkoj 71 radi punom parom, pogotovo u svjetlu organizacije testiranja i sređivanja zahtjevne papirologije u pandemiji, pa će i tamo sigurno trebati ispomoć. Inače, Bernhard Schulte Shipmanagement uz brigu o 18 tisuća pomoraca ima i 2000 zaposlenih na kopnu u trening centrima i administraciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:57