Špancirfest se vraća u punom sjaju

Na varaždinske će se ulice, od 20. do 29. kolovoza, vratiti Špancirfest! Jedan od rijetkih ljetnih festivala koji će se ove godine održati u Hrvatskoj, Špancirfest donosi bogati i raznovrsni program te nudi pregršt zabave za ludi oproštaj od ljeta.
promo 
 Sinisa Sovic

Koncerti

Dvije glavne festivalske pozornice donose deset velikih koncerata za svačiji ukus.

Na PAN pozornici, na kojoj nema naplate ulaznica, nastupit će Goran Bare i Majke (20.8.), Parni valjak (21.8.), Gibonni (26.8.), Hladno pivo (27.8.), Jonathan (28.8.) te Psihomodo pop (29.8.)

Vila Bedeković, jedna od najljepših hrvatskih koncertnih pozornica, donosi četiri ekskluzivna koncerta, po dva svakog festivalskog vikenda. Prvog vikenda svirat će Varaždinski tamburaški orkestar i klapa Cambi (20.8.) te svjetska gitaristička atrakcija iz Italije, 40 fingers (21.8.). Drugi festivalski vikend rezerviran je za Urbana & 4 (28.8.) te Josipu Lisac (29.8.).

Svemirko (27.8.), Bore Balboa (28.8.) i Buntai (28.8.) samo su neki od glazbenih razloga za nepropustiti Kvart zonu u dvorištu P4, dok će se Swingersi (20.8.), Cabaret a la carte (22.8.) i Saša Lozar (25.8.), uz brojne druge izvođače, pobrinuti da i ostale glazbene zone festivala pršte dobrim ritmom i energijom.

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Kazalište pod zvijezdama

Niz hit kazališnih komedija kod vile Bedeković sastoji se od predstava: „Ja, tata!“ kazališta Teatroman (22.8.), „Krtice“ (23.8.), „Susjedi“ (24.8.) i „Ja, trudnica“ (25.8.) Kerekesh teatra te „Kako misliš mene nema?“ (26.8.) i „Nevjerojatan događaj“ (27.8.) Teatra Exit, a za razliku od koncerata, za ulazak na predstave nije potrebna COVID potvrda nego samo pridržavanje epidemioloških mjera.

Ulaznice za predstave i koncerte kod vile Bedeković mogu se kupiti na www.eventim.hr i na prodajnim mjestima sustava Eventim.

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Ulični teatar i cirkus

Ulice Špancirfesta postaju velika pozornica na kojoj će posjetitelje uveseljavati štulaši i hodajući bendovi: Stelzen Art iz Njemačke, Teatro Pavana iz Nizozemske, Moonlight Invasions iz Italije, Martiniuss i Cigo One Man Band iz Hrvatske te Brincadeira iz Španjolske. Bit će i cirkuskih akrobacija Loop Cirkusa, ali i hipnotičkog 3D mappinga skupine La Luz Visuals.

image
promo
Mario Knor
image
promo
Mario Knor

Umjetnost i kreativnost

Šarena izlagačka ponuda iz jednako šarenih kućica i štandova te probrani dizajneri Kreativnice u Uskoj i umjetnici u Umjetničkoj ulici (Školska ulica) pružit će vam gotovo beskrajni izbor od tradicionalnih do modernih proizvoda za razgledavanje ili kupovinu.

image
promo
Sinisa Sovic/fas
image
promo
Mario Knor

Kreativni sadržaji za klince

Kreativne radionice, koncerti, ples i predstave čekaju klince i njihove roditelje u Parku kreative, a onima željnima malo više adrenalina preporučamo odlazak u šareni Vindiland ili Zabavni park kod Starog grada.

image
promo
Picasa

Gastro i Vinski grad

Popularni Vinski grad ove godine će zauzeti čak dva platoa ispred samog Starog grada i još većem broju ljudi ponuditi vrhunska vina i fine zalogaje po povoljnim cijenama. Na Špancirfestu još nitko nikada nije ostao gladan zahvaljujući varaždinskim restoranima, ali i prigodnoj festivalskoj gastro ponudi.

image
promo
Vinski grad
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:11