Špancirfest ulazi u veliku završnicu

Varaždinski Špancirfest ulazi u svoj drugi i posljednji festivalski vikend. Bogati i raznovrsni program povijesnu je jezgru Varaždina pretvorio u nezaobilazno odredište za izlet, zabavu i druženje, a na ulicama i pozornicama Varaždina još nas čekaju brojna uzbuđenja. Iako je popis programa Špancirfesta gotovo nepregledan, donosimo ono što nikako ne bi trebalo propustiti.
promo 

Koncerti

Niz velikih koncerata velikih hrvatskih zvijezdi se nastavlja u četvrtak kada na PAN pozornici kod Starog grada svira Gibonni (26.8.). Dan poslije, u petak, stiže Hladno pivo (27.8.), u subotu Jonathan (28.8.), a posljednja večer Špancirfesta rezervirana je za Psihomodo pop (29.8.).

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Kod vile Bedeković se u četvrtak i petak igraju hit predstave teatra Exit: „Kako misliš mene nema?“ (26.8.) i „Nevjerojatan događaj“ (27.8.), a glazbeni se program na tu krasnu i intimniju pozornicu vraća u subotu s Damirom Urbanom & 4 (28.8.) te istinskom glazbenim divom, Josipom Lisac (29.8.), posljednje večeri Špancirfesta.

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Ulični performeri

Ulični performeri – štulaši, hodajući bendovi, cirkusanti objedinjuju sve vrijednosti Špancirfesta. Ulični je program ove godine još mobilniji nego prije, a atmosfera koju ovi posebni umjetnici stvaraju u okruženju predivne povijesne jezgre Varaždina je - pulsirajuća. Na ulicama Varaždina nastupat će skupine Moonlight Invasions, Martiniuss, Teatro Pavana, Cigo One Man Band, Residual Gurus i Las Calaveras

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Kreativnost na svakom koraku

Bilo da uživate razgledavajući izlagačku ponudu, jedva čekate istražiti dizajnersku Kreativnicu ili djela u Umjetničkoj ulici Špancirfest je vrelo kreativnosti. Festival posebnu pažnju posvećuje pametnim sadržajima za djecu i mlade pa tako u Parku kreative sve vrvi od radionica, plesnjaka i predstava, a u sklopu programa Kreativna Europa, mladi plesači iz Hrvatske i Italije tijekom Špancirfesta uvježbavaju plesnu produkciju koju će i izvesti na Kapucinskom trgu 27. i 28. kolovoza.

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Ready to party?

Noćni život Špancirfesta održava se u nekoliko party zona. Najveća je svakako popularni Vinski grad ispod zidina Starog grada, gdje se vrhunska hrvatska vina nude po nenadmašno niskim cijenama u ambijentu stvorenom za druženje i upoznavanje. Latino zona na Kapucinskom trgu daje dašak Latinske Amerike, Sunset zona na Trgu Miljenka Stančića ima odličan DJ program, a Chill zona na Starom gradu je idealna za – chillanje uz odlične svirke svake večeri. Za S programom je započeo i cool program KVART u dvorištu P4 Centra za mlade i nezavisnu kulturu.

image
promo

Sve što vas čeka na Špancirfestu otkrijte na www.spancirfest.com

image
promo
Sinisa Sovic/fas
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:22