NE PROPUSTITE

Specijalni, luksuzni D&D GOLD i ovo je ljeto na kioscima. Potražite svoj primjerak!

Vodimo vas u predivne rezidencije, savršene za ljetni odmor u izolaciji
D&D GOLD

U nikad raskošnijem izdanju, na čak 180 stranica, donosimo arhitektonske poslastice i fenomenalna interijerska rješenja, upoznajemo vas s ljudima s domaće scene, inspiriramo šoping-editorijalima...

Pandemija koronavirusa utjecala je na cijeli svijet unoseći velike promjene u naš život, od ponašanja i kretanja do razmišljanja, a ovo ćemo ljeto, po mnogočemu neobično, pamtiti još dugo. Ipak, pobrinuli smo da vam 2020. ne ostane u gorkom sjećanju. Naime, posljednjih smo mjeseci neprekidno, marljivo i, naravno, s velikim guštom radili na luksuznom, specijalnom izdanju D&D GOLD, koje će i ovo ljeto oduševiti ljubitelje arhitekture, dizajna i urbanizma, zaljubljenike u interijere, ali i sve one koji prate kulturu stanovanja, vole lijepe stvari i pozitivno se nadaju da nam slijede neka bolja vremena. A upravo nam je to i bio cilj, da se opustite, uživate, inspirirate i nasmiješite.

Ponosno predstavljamo nikad raskošnije izdanje, na čak 180 stranica, koje donosi pregršt tema, od fenomenalnih arhitektonskih zdanja i odličnih dizajnerskih interijerskih rješenja, preko stručnih i kreativnih ljudi s domaće scene, do ideja za šoping. Nabrojat ćemo samo neke. URBANIZAM Prije svega, u velikoj temi broja bavili smo se urbanističkim razvojem dalmatinskih gradova i otkrili kako su se u posljednjih 100, 150 godina iz “naših malih mista” transformirali u gradove kakve poznajemo danas. Naši su fotografi ekskluzivno pokušali oživjeti kadar sa starih razglednica i fotografija, a njihovom usporedbom jasno je koliko su se, recimo, Split, Hvar, Makarska, Ploče, Šibenik, Zadar i Trogir mijenjali tijekom godina, odnosno koliko se i kako gradilo.

Jedna od zanimljivijih tema su poznati glazbenici, pjevači i kostimografi koji su po struci arhitekti, ali ih je život odveo u neku sasvim drugu poslovnu i životnu priču, a tu su i arhitekti koji rade u struci, ali su široj javnosti poznati kao slastičari ili, pak, modne ikone. Od fotopriča moramo istaknuti trenutačno najimpresivnije dizajnerske lampe na tržištu snimljene u Laubi, ali i naš originalni podvodni editorijal, kojim smo još jednom pomaknuli svoje granice. Naime, u bazen suvremene zagorske hiže potopili smo plastične, vodootporne stolce i dobili dosad rijetko viđene fotografije namještaja pod vodom! Naravno, za kraj smo ostavili ono što svi najviše iščekuju, a to su najljepše hrvatske kuće i stanovi.

Zavirili smo u suvremeni dom ljubitelja starih automobila iznad zagrebačkih Gajnica koji potpisuje arhitektica Maja Bručić, umjetničku vilu i imanje u Istri, koje je puno gostiju čak i u vrijeme korone te u famoznu kuću mlade hrvatske arhitektice Ive Pauzar, koja krasi naslovnicu, a u kojoj bismo se i mi rado izolirali. Kad spominjemo izolaciju, a razmišljamo o ljetovanju, spomenut ćemo i fotopriču s kamperima koji postaju apsolutni hit jer se pokazuju idealnima za obiteljska putovanja.

D&D GOLD potražite na kioscima od 30. srpnja, po cijeni od 30 kuna. Uživajte!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:25