NE PROPUSTITE

Specijalno izdanje Studija: Pet godina s Oliverom u srcu

Ekskluzivni intervjui, priče i fotografije

Studio 28.7.

U petak, 28. srpnja novi broj tjednika Studio Jutarnjeg lista donosi veliki specijal povodom pete godišnjice smrti neprežaljene glazbene ikone Olivera Dragojevića. U broju koji veliča njegov život i jednu od najvećih i najuspješnijih karijera na ovim prostorima, u Strudiju će se naći i neke od najljepših priča naših eminentnih sugovornika čiji je život na razne načine obilježio upravo jedan i neponovljivi Oliver.

Između ostalog, donosimo intevjue s njegovim bliskim glazbenim suradnikom, gitaristom i producentom Antom Gelom i jednim od najboljih bubnjara svijeta i istaknutim skladateljem Antoniom Sanchezom, koji je s Oliverom dijelio pozornicu prestižnog Carnegie Halla u New Yorku. Prvu ispovijest daje i Boris Runjić, sin velikog hrvatskog skladatelja Zdenka Runjića, koji je za našeg Olivera napisao neke od najljepših pjesama. Studio je zavirio i u svijet Biaggija Anttonaccija, talijanskog kantautora koji je skladao i otpjevao talijansku verziju pjesme "Trag u beskraju", koju je na hrvatskom izvodio Oliver i bila je jedan od nezaobilaznih hitova njegova koncertnog repertoara. Glazbena agentica Donna Radalj u Australiji je organizirala neke od najvećih koncerata Oliverove karijere, pa tako i u slavnoj Sydney Opera House, gdje malo tko od svjetske glazbene elite ima priliku nastupiti. Za Studio se prisjetila zajedničkih trenutaka provedenih s Oliverom na tom kontinentu.

Uz ovo iznimno bogato izdanje Studija ide i poklon čitateljima - note za "Molitvu za Magdalenu", jednu od najljepših hrvatskih pjesama svih vremena. U petak ne propustite novo izdanje Studija!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:29