Stilistica Alma ponovo organizirala ženski vikend! Ovog puta na jugu Hrvatske!

Miris mandarina, neodoljive nijanse Neretve, gostoljubivost domaćina, moć prirode, prekrasno društvo, delicije na tanjurima i opojna južnjačka vina u čašama samo su neki elementi koji su obilježili jedinstven ženski vikend Women‘s days by modniALMAnah ovaj put održan s bazom u Metkoviću! U doba korone, ovaj je projekt, osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko, nudeći brojnim ženama mogućnost da se resetiraju tijekom vikenda na prekrasnim lokacijama lijepe naše, istražujući prirodu, uživajući u povijesti ali i u svemu onome što žene vole - modi, ljepoti, gastronomiji, radionicama zdravog života...

promo

 Nikola Zoko/

Ženski vikend, šesnaesti po redu Women's days by modniALMAnah započeo je na jugu Hrvatske, u Metkoviću koji sa svojom užom i širom okolicom nudi pregršt zanimljivih kulturnih, prirodnih, gastronomskih i drugih sadržaja. U Metkoviću se na nevjerojatan način isprepliće krajobraz, specijaliteti od riba i žaba ulovljeni u Neretvi ali i bogatstvo voća i povrća koji u izobilju rastu na ovom podneblju. Upravo prvo proljetno voće, neretvanske jagode, poslužio je u Villi Neretvi domaćin ovog putovanja Pavo Jerković poznat kao začetnik turizma na Neretvi i prvi u organizatorskom odboru kultnog Maratona lađa! Kako bi se što bolje osjetilo bilo ovog kraja, okupljena ženska ekipa krenula je lađama po Neretvi.

image

promo

Nikola Zoko/

“Što to ovako divno miriši svuda oko nas?” - pitale se brojne žene, a ljubazni domaćin Pavo pokazao je na voćnjake sa stablima mandarina koji su se nalazili između rukavaca. Bijeli cvjetovi koji su polako prelazili u plod u mirisnu su kulisu zavili cijelu deltu rijeke Neretve, pa čak i prvu stanicu okućnicu Neretvanske kuće u kojoj je poslužen težački tanjur s autohtonim proizvodima tog kraja. Na terasi ove lokacije koja se nalazila na sredini rijeke stilistica Alma Premerl Zoko održala je i prvu radionicu s modnom tematikom - kako odabrati idealan ljetni šešir!

image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/

“Sunce je sve jače, što smo mogle osjetiti na svojoj koži dok smo bile u lađi, pa je vrijeme za idealan šešir. Razmišljate li o univerzalnom šeširu koji pristaje svim oblicima glave fokusirajte se na fedora šešir manjeg oboda. Kako bi lice bilo uže neka šešir na gornjem dijelu ima brazdu, a na spoju oboda i 'kape' trakicu” - dala je savjet stilistica Alma.

Razgovor o suncu, njegovim učincima na zdravlje, ali i opasnostima ako pretjeramo, nastavljen je u jednoj od tipičnih Neretvanskih lađa koja je postala Hada Labo beauty korner. U fokusu su bili proizvodi za sunčanje, sa zaštitnim faktorima 30 i 50 ali i način na koji se svaki treba nanijeti na kožu.

image

promo

Nikola Zoko/

Kad je o tipičnim ženskim radionicama riječ, na ovom putovanju su žene naučile još mnogo toga!

Aromaterapija je odličan način za držanje tijela u ravnoteži. Na radionici s Aromarom, koju je vodila osnivačica brenda, Mara Doljak svaka je žena napravila tri korisna proizvoda za dugo toplo ljeto - kapi za nos, ulje protiv strija i ulje za kožu koja je izgorjela na suncu. Isto tako sve su žene isprobale moć crnog kima i noćurka koji u kombinaciji djeluju na zdravlje žena-reguliraju sve funkcije u tijelu i odličan su spoj tijekom peri i menopauze.

image

promo

Nikola Zoko/

U radionici oralne njege baš sve žene su se oduševile s njemačkim brendom Ben&Anna koji su u fokus stavili dvije prirodne i ekološki prihvatljive paste za zube i 'tabletice' za žvakanje koje u kombinaciji sa slinom i četkicom postaju pasta za brzo pranje zubića.

image

promo

Nikola Zoko/

Na make up radionici, vizažistica Meri Popović je otkrila kojih je to 6 noviteta iz Max Factor ljetne kolekcije koji su must have u svakoj kozmetičkoj torbici, ali i naučile žene super trik-u borbi protiv tamnih podočnjaka koristite malo crvenog ruža za usne kojeg lagano nanesite na tamne krugove, a potom stavite korektor.

I na kraju naš stalni suputnik je probiotik Proimmun koji je naša crijeva držao u balansu i nakon žaba i jegulja koje bile na tanjuru. Hit je Mucozink kompleks vitamina i minerala koji budi tijelo i jača crijeva ali i probiotik MyBiotik®PUR koji djeluje na sve izazove vanjskog svijeta (hrana, pića, promjena okoline) pomažući da crijeva pravilno rade i onda kad smo na putovanjima.

Sve radionice bile su isprepletene prekrasnim izletima na Ušće Neretve, posjeti Prirodoslovnog muzeja u kojem nas je dočekala ravnateljica Ivana Baće vodeći nas kroz postav koji je pričao priču o životu na ovom dijelu Hrvatske. Ono što je oduševilo ovu žensku grupu je bila predanost ravnateljice poslu kojeg radi, ali i interaktivnost postava koji je na zabavan način ispričao priču o čak 360 vrsta ptica koje žive na ovom području, životinjama kojima je Neretva dom, ali i načinu suživota čovjeka i prirode kroz povijest.

image

promo

Nikola Zoko/
image

promo

Nikola Zoko/

Da još jedan muzej može oduzeti dah, žene su osjetile na ulasku u Arheološki muzej Narona u malom selu Vid (udaljen od Metkovića 3 km) u kojem nas je dočekala Ana Taslak pričajući priču o Metkovića kao dijelu Dalmacije naseljenom od najstarijih vremena (stara Narona je bila drugi po veličini i važnosti rimski grad na istočnoj obali Jadrana, a koji datira od kraja 3. st. pr. Kr. do 15. st. po. Kr. ) Arheološki muzej Nerona je prvi in situ muzej u Hrvatskoj (znači da je sagrađen na mjestu nalazišta) u čijem postavu dah oduzima forum sa savršeno očuvanim skupinama skulptura koje predstavljaju julijevsko-klaudijevsku carsku dinastiju.

image

promo

Nikola Zoko/

Na ovom putovanju ispreplitala se priroda, povijest, sadašnjost, brojne ženske teme ali i gastronomija ovog kraja. Sve što je bilo posluženo na tanjurima pripremio je kuhar Cristian Franko Jerković pa se tijekom vikenda moglo probati sve što se jede u Metkoviću i okolici - žabe, jegulje, rižota, sirevi... Službeno piće eventa bila su izvrsna vina iz vinarije Terra Madre - Rose i Plavac mali premium.

image

promo

Nikola Zoko/

Želite li i vi na ženski vikend sa svojim prijateljicama, Alma i njezin team najavljuju nove datume. Prvi vikend u lipnju (03.-05.06.2022) rezerviran je za Liku, a drugi vikend u srpnju (08.- 10.07.) za Karlovac. Sve detalje o putovanjima možete saznati OVDJE

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2023 12:44