Iz Ruande, zemlje s tisućama brežuljaka i odličnom kavom...

Stiže Barcaffé Single origin Rwanda – kava kojoj je nemoguće odoljeti

Unatoč svojoj turbulentnoj povijesti, Ruanda danas i te kako zaslužuje svoje visoko mjesto na karti proizvođača najkvalitetnije kave. Štoviše, u ovoj maloj srednjoafričkoj zemlji godišnje se u prosjeku proizvede gotovo 20 000 tona kave, većinom sorte arabika.
 Barcaffé

Uzgoj i proizvodnja ovog „crnog zlata“ odigrali su veliku ulogu u Ruandinom ekonomskom oporavku početkom 2000-tih godina. I to zahvaljujući vrijednim rukama lokalnih farmera koji su mudro i maksimalno iskoristili geografske posebnosti, klimu i bogatstvo tla svoje zemlje kako bi tržištu predstavili jedinstvenu vrstu fine i aromama pune arabike, odnosno sortu Arabiku Bourbon, karakterističnu za središnju Afriku.

Ova posebna sorta daje manje plodova godišnje, pa je i posebno cijenjena. Njena bogata tekstura osvaja jedinstvenim spojem čokolade s primjesama citrusnih nota i blage, umjerene kiselosti koja napitku daje finu, osvježavajuću notu. Omiljena je među ljubiteljima kave koji od svojih napitaka traže profinjenost i, istovremeno, pravu senzaciju okusa. Upravo ti, posebni i jedinstveni okusi dolaze u 200-gramskom pakiranju Barcaffé Single origin Rwanda (usput, single origin znači da sva zrna kave u toj mješavini stižu iz iste regije i istog su podrijetla).

Barcaffe Single origin Rwanda proizvedena je na plantažama u brdovitoj regiji Mubuga na jugu Ruande. Mubuga se nalazi na 1500 metara nadmorske visine, a njeno tlo prekriveno vulkanskom glinom u kombinaciji s klimom idealni su za uzgoj visokokvalitetne kave u kojoj je tako lako uživati i koju ćete vrlo lako prepoznati na policama domaćih trgovina. Naime, posebnost pakiranja Barcaffé Single origin Rwanda je QR kôd koji će vam, skenirate li ga, uz pomoć blockchain tehnologije i Farmer connect platforme otkriti sve detalje o kave Barcaffé Rwanda i njen put od plantaže do tvornice, ali i kako možete i sami pomoći lokalnim poljoprivrednicima koji su se pobrinuli za to da lijep dan započnete šalicom zaista posebne kave.

image
Barcaffé

Barcaffe Single origin Rwanda je prvi proizvod na našem tržištu čije je porijeklo i tisuće kilometara dug put moguće pratiti novom tehnologijom nastalom 2008. za potrebe tržišta bitcoinima. Blockchain tehnologija počiva na ideji da se digitalna informacija pohranjuje i razmjenjuje između svih karika koji sudjeluju u određenom sustavu / lancu. U ovom slučaju, a zahvaljujući web aplikaciji Farmer Connect u pozadini ovog sustava, svaka karika predstavlja određeni korak ili fazu u procesu uzgoja, proizvodnje i plasiranja kave na tržište – od zrna do šalice. Jednostavno rečeno, radi se o digitalnoj sljedivosti koja ne samo da štiti potrošača već i farmera u dalekoj Ruandi. Transparentnost i načela fer trgovine koju omogućuje ova nova tehnologija štite i same uzgajivače, ključnu kariku lanca. Istovremeno, svaki potrošač točno zna što kupuje, odakle njegov proizvod dolazi i, u konačnici, zna na kojoj (i čijoj) farmi je uzgojen. Sa svakom ispijenom šalicom sve ste više povezani s jednom ruandskom obitelji u čudesno lijepoj regiji Mubuga.

Ovaj novi egzotični okus 100 % Arabica kave novi je dodatak liniji Barcaffé Single Origin kava, u kojoj se nalaze Barcaffé Brazil, Kolumbija i Etiopija. Inače, osvježena novim dizajnom, pakiranja linije kava Barcaffé Single origin napravljena su od ekološke folije tj. od bioplastike iz obnovljivih izvora na bazi šećerne trstike i ulja repice i ne sadrže aluminij.

image
Barcaffé
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:39