Falkensteiner Punta Skala

Sve je spremno za osmi Zadarhalf

Više od 350 triatlonaca iz čak 20 zemalja; perfektna organizacija; izazovna staza; svjetski poznati paratritalonac Sebastien Bellin snima dokumentarni film o svojoj nesreći zbog terorističkog napada – osmo izdanje Zadarhalfa u resortu Falkensteiner Punta Skala puno je iznenađenja!
promo 

Nijemac Till Schramm s čak pet pobjeda i pet drugih mjesta legendarnog Ironmana, odlični Belgijac Emanuel Lejeunne, Slovenac Jaroslav Kovačić, austrijska prvakinja Simone Kumhofer… – ovo su samo neka od zvučnih imena svjetski poznatih triatlonaca koji će pokušati prijeći vlastite granice izdržljivosti na osmom Zadarhalfu, u subotu, 9. listopada u Falkensteiner resortu Punta Skala. Utrka uključuje za mnoge nezamisliv izazov - plivanje na 1900 metara, vožnju bicikla 90 kilometara i trčanje 21.2 kilometara.

image
promo

Triatlon na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu i ove je godine organiziran u suradnji s TZ Zadarske županije, TZ Grada Zadra i TZ Grada Nina. Uz glavnu utrku u srednje dugom triatlonu, održat će se i akvatlon za djecu te trčanje na pet kilometara. Na glavnoj utrci nastupit će 350 triatlonaca, na akvatlonu 50 djece, a na trčanju 90 trkača. Sportaši dolaze iz čak 20 zemalja.

“I ove godine, kao i prošle, imamo ekstra motiv organizirati vrhunski event u doba kad je to teže napraviti nego prije. Vrlo blizu smo dugoročnog cilja, a to je ponuditi natjecateljima jedno sasvim novo iskustvo, novi koncept koji ne postoji u svijetu triatlona. To je mješavina hedonističkog doživljaja u Falkensteiner resortu Punta Skala, s hotelima od pet i četiri zvjezdice, vrhunskom uslugom, spa centrom na 6000 m2, potpuno novim sportskim centrom top kvalitete Fortis Clubom, kristalno čistim morem s jedne strane te uloženog napora koji ponekad graniči s mazohizmom, na perfektno organiziranoj utrci dugoj 113 kilometara”, rekao je Zlatko Parać, direktor utrke.

image
promo

Paratriatlonac Sebastien Bellin, teško ranjen za vrijeme terorističkog napada u Brusselu 2016., za vrijeme natjecanja u Punta Skala resortu snimat će dokumentarac o svom putu od nesreće do priprema za Konu, svjetsko triatlon prvenstvo, uz pomoć Luc Van Lierdea, dvostrukog svjetskog prvaka u Ironman disciplini.

Svi natjecatelji su obavezni imati valjanu covid putovnicu ili negativan test.

image
promo
Punta Skala sportski centar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:02