Svibanjska vinska poslastica u Osijeku: Wine and Walk kakav još niste doživjeli

U Osijeku se 19. i 20. svibnja održava vinska manifestacija dobro poznatog Wine & Walk koncepta, no prvi put u urbanoj inačici. Klasični koncept hodanja s postajama za vinsku okrjepu tako postaje puno više od kilometarskih šetnji ravnicama ili brdima – u gradskom prostoru on postaje turistička šetnja i obilazak kulturno-povijesnih znamenitosti i parkova. Ukratko, vinski doživljaj za pamćenje!

Osijek_Wine and walk

 Mario Durkić_Horizont Solutions

Na svoje će doći veliki ljubitelji lokalnih enogastronomskih užitaka, ali i oni u potrazi za kulturnim i urbanim osjećajem, živom glazbom i oživljenom povijesti. Uzbudljiva je to šetnja najboljom gradskom destinacijom kontinentalnog turizma koju ne smijete propustiti, stoga treba napomenuti da je broj sudionika ograničen! Kao najzeleniji grad Hrvatske te idealan spoj prirodnog i urbanog, grad na Dravi predstavlja doista savršeno mjesto za primjenu Wine and Walk koncepta. Okružena poznatim vinorodnim regijama poput Baranje i Erduta, slavonska metropola oduvijek je bila vinsko sajamsko središte ovih prostora te joj i danas gravitira najbolje iz šire okolice.

Dvodnevna manifestacija Osijek Wine and Walk započinje u petak 19. svibnja u 19 sati u Arheološkom muzeju, kada se održava masterclass „Wein šmekeraj“ na kojem možete otkriti tajne posluživanja vina i degustirati novitete u ponudi „osječkih vinara“.

image

Osijek_Wine and walk

Osijek Wine and Walk očekuje nas u subotu 20. svibnja. Osječka vinska ruta obuhvatit će nekoliko prepoznatljivih gradskih destinacija koje će predstavljati postaje za konzumaciju vina i biti obogaćene prigodnim sadržajem ili ukusnom lokalnom delicijom. Budući da je Osijek grad parkova, secesije, prekrasnih šetnica i brojnih skrivenih ljepota, obilazak u kasno proljeće uz čašu vrhunskog vina u ruci doista ne može biti ljepši. Poveznicu za prijave pronađite ovdje, a tri najsretnija sudionika Osijek Wine and Walka na kraju rute očekuju i vrijedne nagrade.

Za sve koji ne uspiju osigurati svoje mjesto na urbanom Wine and Walku, a ne žele propustiti užitak u dobroj kapljici i ugodnom društvu, očekuje i Urban Wine Party koji će se održati na prepoznatljivoj lokaciji Osječkog ljeta kulture, platou Kulturnog Centra u Osijeku.

Zanimljivo je da za sudjelovanje u manifestaciji Osijek Wine and Walk ne plaćate kotizaciju, već bećarinu. Bećarina je stari osječki namet iz 18. stoljeća koji su plaćali svi oni koji su se u kasnim satima skitali gradom, a prema legendi, to su obično bili vojnici koji su se u opijenom stanju vraćali iz jedne od brojnih gostionica. Za neometano skitanje i uživanje na Wine and Walku, platite bećarinu i uživajte u vrhunskim vinima i zanimljivim sadržajima.

image

Osijek

Mario Durkić_Horizont Solutions

Grad na Dravi tijekom mnogima omiljenog godišnjeg doba okupan je suncem, njegovi brojni parkovi neodoljivo se zelene, a najljepša riječna šetnica ispunjena je šetačima i biciklistima koji kraljuju gradom. Sudionici osječke vinske rute obići će neke od najljepših znamenitosti grada. Početak šetnje je u samom centru grada, na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića kojim dominira druga najviša crkva Hrvatske, konkatedrala sv. Petra i Pavla. Šetnja Kapucinskom ulicom i osječkim korzom, vodit će nas pokraj najljepšeg parka u Hrvatskoj, Sakuntala parka, te uvesti u secesijski raj koji predstavlja Europska avenija. Ruta se proteže i kraljevskim parkovima Petra Krešimira IV. i Držislava, čiji zeleni prostori desetljećima kriju zanimljive hortikulturne primjerke, skulpture i prijeko potreban bijeg od vrućina u hladu. Kao što će obuhvatiti Wine and Walk, tako vas ovi neodoljivi prostori očekuju i svakog drugog dana u osunčanom gradu na Dravi.

Projekt Turističke zajednice grada Osijeka podržavaju partneri Hrvatska turistička zajednica, Grad Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Regionalni centar kompetentnosti Osijek, Kulturni centar Osijek i Glas Slavonije d. d.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:58