Tamo gdje se susreću sunce, snijeg i prostrane staze

Štedljiva upotreba superlativa nije tako laka kada je u pitanju Nassfeld: najveće i najsunčanije koruško skijalište sa 110 kilometara staza, 30 žičara i najviše sunčanih sati u usporedbi sa sjevernim Alpama. Nassfeld je često među prvima sa snijegom čak i u jadranskim nizinama gdje je snijeg posebno intenzivan.

Nassfeld

 Foto: ©nassfeld.at

Ovo su dimenzije koje impresioniraju te su učinile Nassfeld na jugu Koruške jednim od 10 najboljih austrijskih skijališta već neko vrijeme: mreža od 110 kilometara plavih, crvenih i crnih staza koja se proteže kroz četiri visoke doline. Ovo osigurava raznolikost i prostranstvo jedinstveno Koruškoj. Brojne pristupne točke do skijališta i 30 žičara jamče ljubiteljima zimskih sportova brz uspon do sljedeće nizbrdice. Zahvaljujući optimalnim vremenskim uvjetima i 460 najsuvremenijih sustava za zasnježenje, Nassfeld se može pohvaliti sa stopostotnom garancijom snijega.

Da bismo razumjeli zašto je Sun Ski World u Nassfeldu tako uzbudljiv za ljubitelje zimskih sportova, treba pogledati i njegove „društvene vještine“: jedna od Nassfeldovih najočitijih karakteristika je njegovu vedru „narav“. U prosjeku ima 100 sunčanih sati više od područja sjeverno od Alpa, i sam po sebi predstavlja pravo zimsko blaženstvo. Osim toga, zbog svoje blizine Italiji, idealno je za bilo koga tko želi i zimi uživati u talijanskom načinu života i mediteranskoj kuhinji. Ukratko, ovo zimovalište obiluje "lijepim iznenađenjima". Od SkiMovie staza, najdužih osvijetljenih staza u Alpama, do bezbroj opremljenih kutaka koji pozivaju na uživanje u panorami i druženja s ljubaznim osobljem koje shvaća da su najsitniji detalji ti koji čine posjet destinaciji za zimske sportove onim što ćini Nassfeld nezaboravnim.

image

Nassfeld

Foto: ©nassfeld.at

Veliki svežanj obiteljske sreće

Za obitelji, Sun Ski World je zimski avanturistički park koji obećava jedno:zabavu! Najmlađi mogu istraživati ​​zaštićene dječje staze. Sve one koji ve čvrsto stoje na skijama oduševit će zabavna staza "Zmija" koja je kombinacija staze, zabavnog parka i križajućih vijuga kroz šumu preko valova, skokova i nagnutih reljefa. Na ograđenom SkiMovie trkaćim ili paralelnim stazama posjetitelji se zaista mogu spustiti nizbrdo, a zatim pogledati video njihove divlje vožnje od vrata do cilja. Zahvaljujući "kicker" stazi, javnoj i početničkoj stazi kao i kutijama, tračnice i wallride-ima, snježni park nudi ponešto za svakoga, bez obzira na razinu sposobnosti. Osim toga, svake nedjelje u besplatnoj školi ShredSchool profesionalci pokazuju svoje "agilne trikove".

image

Nassfeld

Foto: ©nassfeld.at

Brže. Dalje. Šire.

Nassfeld ćeoduševiti i zahtjevnije skijaše. 110 kilometara XXL staza na plavoj, crvenoj i crnoj razini težine čine Sun Ski World jednim od najraznovrsnijih skijališta na sunčanoj strani Alpa. Posebno široke staze stvaraju prostor za carving zaokrete u XXL radiusu i uvijek su dobro uređene zahvaljujući noćnom maratonu planinskih željeznica. A za Skijanje "izvan staze" i Heliskijanje: varijantni skijaši mogu uživati ​​u prvoklasnom skijanju po dubokom snijegu na talijanskoj strani skijališta i tako doživjeti najveći osjećaj slobode! Impresivnim stazama za varijantno skijanje može se pristupiti već nakon kratkih uspona ili preko kratkih staza za skijaško trčanje.

image

Nassfeld

Foto: ©nassfeld.at

Tamo gdje je skijanje čisti užitak

Neposredna blizina Italije pruža jedinstvenu kulinarsku "mikroklimu" u Nassfeldu. 25 skijaških koliba i restorana na stazama poslužuje uzbudljivu mješavinu lokalnih delikatesa i mediteranskih poslastica. S austrijske strane fokus je na specijalitetima iz regionalne proizvodnje i autentičnosti kulinarskog zadovoljstva. Samo jedan spust niže, posjetitelje na pizzu, tjesteninu, ukusne plodove mora i svježu ribu iz Jadranskog mora pozivaju izvorni talijanski restorani.

image

Nassfeld

Foto: ©nassfeld.at

Najveća sunčana terasa u Alpama

Nassfeld ima oko 850 sunčanih sati tijekom prosječne zime, predstavljajući tako najveću sunčanu terasu u Alpama, gdje skijalište zrači opuštenom atmosferom. U ski barovima „iskaću“ suncobrani, mnogobrjone obične ležljke su postavljene na terasama, a odmah pored staza se mogu pronaći i ležaljke s baldahinom koje nude pogled na Julijske, Karnske i Gailtalske Alpe.

Širok izbor dalje od skijaških staza

Svi koji su na svom „popisu obaveza“ precrtali skijanje, daskanje, varijantno skijanje i sunčanje, mogu se veseliti "freestyle programu" u Sun Ski Worldu. Daleko od staza, ljubitelji zimskih sportova pronaći će netaknutu prirodnu idilu koja poziva na turno skijanje ili planinarenje na krpljama.

Ljubitelji skijaškog trčanja u Nassfeldu mogu uživati ​​u 190 kilometara uređenih staza (visoke nadmorske visine) u dolinama Gailtal, Gitschtal i Lesachtal i uz jezero Weissensee. Staze su pogodne za klasično trčanje, klizanje pa čak i pripreme za biatlon.

Obližnje jezero Weissensee, koje privlači ljubitelje zimskih športova svih starosti i interesa, svake se godine pretvara u najveće prirodno klizalište u Europi. Ne treba mnogo za uživanje u čistoj slobodi na jezeru: naoštrene klizaljke, rukavice i dobra ravnoteža su sve što vam je potrebno. Također sankanje je nešto što uvijek pruža mnogo zabave. Zabava sa sankama šest puta dnevno – danju i noću – dostupna je ljubiteljima zime u regiji Nassfeld-Pressegger See.

I nakon ovako bogatog dana punog doživljaja, ugodno je se vratiti u svijet topline, vode i mira. Mnogi smještajni objekti nude alpski wellness gdje se možete potpuno opustiti i napuniti baterije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:25