Tematski park Bajkovita šuma uskoro otvara svoja vrata znatiželjnim avanturistima

U Međimurskim dvorima održana je početna konferencija projekta Tourex – čija se implementacija provodi u suradnji s tvrtkom Malo selo d. o. o. (Hrvatska) i Pannonia Inferior Kft. (Mađarska). Projekt je sufinanciran iz Interreg V – programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je €349.210,00 s intenzitetom potpore od 75 posto. Obje tvrtke vode obiteljske restorane koji njeguju regionalnu gastronomsku ponudu i tradiciju te samim time predstavljaju turističku atrakciju na svojem tržištu.

promo 

Partneri i investitori na prekograničnom projektu Tourex - Marijan Martinjaš i Gabor Kovacs, pozdravili su sve prisutne i naglasili vrijednosti zajedničkog razvoja novog turističkog proizvoda koji će doprinijeti ukupnom turističkom razvoju ruralnog prostora obiju destinacija.

image

promo

Usprkos zahtjevnim financijskim okolnostima, ovaj projekt je važna dodana vrijednost za općinu Sveti Juraj na Bregu i Međimursku županiju jer upravo kroz turizam plasiramo naše domaće proizvode, kulturu, običaje, mitove i legende“, - istaknuo je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula.

image

promo

„Cilj projekta je diversificirati turističku ponudu razvojem novih proizvoda. Projekt „Zrinski – čuvari iz prošlosti“ zajednički je turistički proizvod temeljen na lokalnim legendama i mitovima. Projektom će se razviti povijesni i bajkoviti sadržaji koji će se prezentirati inovativnim IT rješenjem (software i hardware, uključujući proširenu stvarnost) koji će biti dostupan na lokacijama projektnih partnera. Ovakav turistički proizvod dopunit će postojeću ugostiteljsku ponudu i osigurati sadržaje za dolazak i duži boravak gostiju na destinacijama“, - poručuju organizatori.

image

promo

Gastronomski brend „Zrinski“ predstavljat će novi, zajednički prekogranični gastronomski turistički proizvod koji će biti korišten u restoranima s obiju strana granice. U sklopu ove aktivnosti izdat će se kuharica „Zrinski“ koja će uključivati i nekoliko recepata specijaliteta koji se pripremaju u restoranima projektnih partnera, a koja će biti objavljena u atraktivnom izdanju.

Glavni cilj Bajkovite šume je ponuditi aktivan, zabavan i edukativan odmor djeci, obiteljima i putnicima namjernicima svih dobnih skupina, uspostavljajući vezu s prirodom koju su mnogi od nas izgubili kao posljedicu života u modernom svijetu.

Kroz Bajkovitu šumu vodit će vas Veronika Aurora Zrinski s Jurjom Zrinskim koji će vas upoznat s tajnovitim stanovnicima ove magične šume. Samo oni koji će slijediti njihove upute imat će nevjerojatnu priliku susresti se sa strašnim pozojem, kako u Međimurju nazivaju zmaja, a kojeg je jedino dječak Grabancijaš uspio ukrotiti ili pak s Jednorogom koji ulazak u šumu odobrava samo osobama dobrog srca te Murskim deklicama čija narav ovisi o naravi čovjeka.

image

promo

Tematski park Bajkovita šuma namijenjen je obiteljima, kao i djeci predškolske i školske dobi s ciljem očuvanja, promicanja održivog razvoja prirodne i kulturne baštine.

image

promo

„Veselimo se realizaciji projekta i s nestrpljenjem iščekujemo dan kada ćemo otvoriti vrata svojim prvim posjetiteljima u kolovozu ove godine“, - zaključuju organizatori, Tatjana i Marijan Martinjaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2023 18:03