SVI SVECI MAFIJE

Tko je stvorio Tonyja Soprana? U kina je stigla priča o počecima najpoznatije mafijaške obitelji

Svi sveci mafije

Fanovi kultne serije su konačno došli na svoje. U kina je stigao dugo očekivani film „Svi sveci mafije”, producentske kuće New Line Cinema, koji će gledatelje vratiti natrag u prošlost i ispričati priču o događajima koji su prethodili revolucionarnoj i hvaljenoj televizijskoj seriji „Obitelj Soprano”.

Prošlo je više od deset godina od kako je serija nestala u tami malih ekrana. Prerana smrt Jamesa Gandolfinija onemogućila je redatelju Davidu Chaseu snimanje nastavka, stoga se odlučio priču o životu mafijaša Tonyja Soprana i njegovoj obitelji koja je oduševljavala milijune diljem svijeta preseliti na velike ekrane i prikazati početke najpoznatije američke mafijaške obitelji.

Mladi Anthony Soprano odrasta tijekom jednog od najburnijih razdoblja u Newarkovoj povijesti te postaje muškarac upravo u vrijeme kad suparnički gangsteri počinju svoj ustanak protiv moćne mafijaške obitelji DiMeo koja je dotad suvereno vladala gradom u kojem se zahuktavaju sve veći rasni sukobi. Usred tih sukoba nađe se ujak kojeg idolizira, Dickie Moltisanti, koji daje sve od sebe kako bi sačuvao kontrolu nad svojim profesionalnim i osobnim životom – i čiji utjecaj će pomoći pretvoriti tog tinejdžera u svemoćnog mafijaškog šefa za kojeg ćemo kasnije svi znati: Tonyja Soprana.

U ulozi mladog Tonyja Soprana, kojeg je u seriji glumio pokojni James Gandolfini, pojavljuje se njegov sin Michael Gandolfini. U ostalim ulogama gledat ćemo Allessandra Nivola, Lesliea Odoma Jr., Jona Bernthala, Coreya Stolla, Billya Mangussena te oskarovku Veru Farmiga. Također nekoliko obožavanih likova iz originalne serije dio je filmske postave.

Scenarij filma napisao je autor serije David Chase dok je redatelj Alan Taylor koji je bio jedan od redatelja popularne serije.

Film „Svi sveci mafije“ u distribuciji Blitza u kina stiže 7. listopada, a ulaznice možete kupi već danas online ili na blagajnama kina. A u petak 8.10., u Kaptol Boutoque Cinema, ne propustite druženje prije filma uz wine & cheese tasting od 19:30. Ulaznice kupite već danas online, jer je broj ograničen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:56