Tri odlične opcije za uređenje dnevnog boravka s kuhinjom

 Promo

Nekada su dom činile odvojene prostorije, svaka sa svojom namjenom. Danas je priča drugačija. Otvorenost prostora je postao trend kojem mnogi teže već godinama.

U svijetu gdje su nam informacije dostupne na jedan klik jednostavno je pronaći brojne savjete o uređenju interijera. Ipak, neke mogućnosti uređenja postale su toliko popularne da su u potpunosti promijenile izgled današnjih domova.

Godinama prije, kućanstvo se sastojalo od većeg broja članova, stoga su odvojene prostorije bile nužnost koja je omogućavala privatnost. Danas većina ljudi u domu ima odvojene samo spavaće sobe i kupaonice, dok je sve drugo jedan otvoreni prostor. No što s njime? Uređenje dnevnog boravka s kuhinjom ne mora biti zahtjevno. Donosimo tri odlične opcije kojih se možete držati kako biste imali dojam razdvojenosti prostora, a istovremeno sačuvali otvorenost.

image
Promo

Kuhinjski otok kao pregrada

Uređenje dnevnog boravka s kuhinjom počinje jednostavnim pitanjem: želite li postaviti neku vrstu vizualne pregrade između ta dva dijela. U slučaju da je odgovor pozitivan, jedna od opcija je kuhinjski otok.

Uz kuhinje po mjeri možete kreirati otok koji dolazi točno uz vama potrebne dimenzije, a možete ga i dizajnirati sličnije šanku. Otoci su odličan izbor za veće prostore, dok za manje preporučamo poluotok ili šank koji ujedno može služiti kao stol.

image
Promo

Osim što pruža dodatno mjesto za pospremanje stvari, kuhinjski otoci odlični su zbog dodatne površine na kojoj možete pripremati obroke. Šank ili otok će vizualno će stvoriti dojam pregrade, stoga će odabir namještaja za dnevni boravak biti jednostavniji.

image
Promo

Možete odabrati kožne kutne garniture ili garniture od tkanine, kao i kombinaciju trosjeda trosjeda, dvosjeda i fotelje u različitom stilu od kuhinje. Danas u ponudi postoje razne boje garnitura, materijala i oblika, pa slobodno pustite mašti na volju i unesite vedrinu u svoj prostor.

image
Promo

Blagovaonski stol u sredini prostora

Rijetko koji dom ima izdvojenu blagovaonicu, no zato blagovaonski stol možete ukomponirati kao prijelazno mjesto između kuhinje i dnevnog boravka, posebice ako su postavljeni u liniji. Odabir stola je na vama. Ukoliko imate manji prostor, moguće je kupiti stol na razvlačenje po potrebi. U većim prostorima super izgledaju okrugli stolovi ili stolovi s masivnim nogama. Najvažnije je da oko stola ostavite mjesta (minimalno 90cm).

Jednobojne, jednolične fronte kuhinja omogućit će vam da ostatak prostorije (blagovaonske stolice i drugi namještaja za dnevni boravak) odaberete u željenom stilu i boji. Također, poželjno je odabrati kuhinjske elemente koji mogu sakriti aparate kako ne bi bili izloženi pogledima.

U slučaju da prostor želite dodatno vizualno odvojiti, blagovaonski dio naglasite tepihom, a kutnu garnituru okrenite od kuhinje.

image
Promo

Uvučena kuhinja

Ponekad otvorena prostorija ima malo udubljenje u koje je moguće postaviti blok kuhinju blok kuhinju ili kuhinju po mjeri. U tom slučaju dobiva se funkcionalno rješenje gdje je kuhinja i dalje dio cijelog prostora, no ne morate brinuti o npr. izloženim aparatima jer je vizualno izdvojena. U tom se slučaju prema ostatku prostora možete ponašati kao da se radi o potpuno različitoj prostoriji i uredite ga u svom stilu.

Veliku ponudu namještaja za dom možete pronaći u Harvey Norman trgovinama u Puli i Zagrebu, kao i na webshopu. Razni proizvođači, mnoštvo boja, materijala i mogućnosti kreiranja jedinstvenog namještaja po želji omogućuje vam da svoj dom pretvorite u dom iz snova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 00:18