U Orahovici se gradi novi turistički adut Virovitičko-podravske županije, vrijedan 10,8 milijuna eura

Izgrađeno je 14 bungalova, uređeni su sportski tereni, a izgradnja Edukativnog centra – Škole u prirodi u završnoj je fazi. Na obali Orahovačkog jezera bit će 80 novih ležajeva, a preko jezera Hercegovac ići će zip-line

Ružica grad

 Hrvoje Jurić/

Privode se završetku radovi na uređenju jedne od najatraktivnijih destinacija kontinentalnog turizma - Turističko-rekreacijskog centra "Jezero-Hercegovac-Ružica grad" u Orahovici. Na najvećem turističkom gradilištu u Virovitičko-podravskoj županiji, u neposrednoj blizini kupališta na Orahovačkom jezeru koje se puni vodom iz papučkih potoka, izgrađeno je 14 bungalova, uređeni su sportski tereni, napravljeni sanitarni čvorovi, a izgradnja Edukativnog centra – Škole u prirodi u završnoj je fazi.

image

Ružica grad

Hrvoje Jurić/
image

Dva jezera i Ružica grad

Hrvoje Jurić/

Ovaj oko 10,8 milijuna eura vrijedan projekt s više od devet milijuna eura sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. Po dovršetku kompleksa koji će raditi tijekom cijele godine Orahovica će dobiti novih 80 turističkih ležajeva – u bungalovima će biti 28, a u Edukativnom centru – Školi u prirodi 52 ležaja.

Pješice, biciklom, turističkim vlakom...

Do turističkog kompleksa od sljedeće godine moći će se doći i električnim turističkim vlakićem koji će kretati iz nekoliko kilometara udaljenog gradskog središta, minibusom, ali i električnim ili običnim biciklom.

image

Pogled na Papuk

Hrvoje Jurić/
image

Biciklisticka ruta podno Papuka

Hrvoje Jurić/

Orahovica je smještena neposredno uz Park prirode Papuk, koji je ujedno i UNESCO svjetski geopark, a mnogi ga smatraju najljepšom slavonskom gorom.

image

Papučki mitovi i legende

Hrvoje Jurić/
image

Orahovačko jezero

Hrvoje Jurić/

Osim uređenih pješačkih staza koje vode do i oko budućeg Turističko-rekreacijskog centra, u planu je i zip-line koji će ići preko jezera Hercegovac udaljenog par stotina metara od Orahovačkog jezera. Rekreativci i ljubitelji povijesti zasigurno neće propustiti ni penjanje do utvrde Ružica grad koja se nalazi na 400 metara nadmorske visine, a s koje puca pogled na novi turistički adut Virovitičko-podravske županije i veličanstvenu prirodu Parka prirode Papuk.

image

Jesen na Papuku

Hrvoje Jurić/
image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:57