NA SVIM KIOSCIMA

U prodaji je novo Otvoreno more!

U novom broju donosimo mnoštvo korisnih savjeta za sve ribolovce i vlasnike brodova
Otvoreno more 12.mj 2020

Flota od 130 tisuća hrvatskih brodica trenutno proživljava najteže dane u godini. Osim zagriženih ribolovaca koji i dalje svakodnevno plove, većina brodovlasnika je u toplim uredima i domovima, a njihovi plastični mezimci se smrzavaju na suhom ili mokrom vezu. Gdje su mogući problemi i što je sve potrebno napraviti da bi brod u što boljem stanju dočekao iduću sezonu donosimo u detaljnom vodiču u novom broju Otvorenog mora.

Zima je pravo vrijeme za obnoviti znanje o tehnologiji konopa, varijantama dizelskih motora i stvarima koje prije kupnje zahtijevaju malo više istraživanja. Također se zbrajaju dojmovi protekle neobične sezone, pa donosimo popis najuspješnijih novih modela jedrilica na jedan, dva ili tri trupa. Najhrabrijih 33 jedriličara, od čega šest žena, krenulo je na put oko svijeta u čuvenoj samačkoj regati Vendee Globe. S hidrokrilima za postizanje nevjerojatnih brzina sve bliže 40 čvorova, kormilari su zaštićeni u bunkeru tehnologije i većinu vremena samo nadziru rad autopilota i računala. Zahvaljujući modernoj tehnologiji potapanje jednoga od njih je srećom završilo sretno jer je spasilačka splav brzo pronađena.

Bermudski trokut kao mitsko mjesto stradanja brodova dobilo je nove znanstvene teorije poput naglog stvaranja gigantskih valova od 40 metara, što detaljnije objašnjavamo u novom broju najtiražnije nautičke revije. Za one fanatike s početka priče, Šime Duvančić je priredio niz savjeta za uspješan lignjolov, sipolov i udičarenje s obale.

Uz testove hrvatskog futurističkog glisera Sport Mare 46 CS i čarterskog katamarana Bali Catspace u novome broju pročitajte kolumne Tonke Alujević, dr. Alena Solde, Ede Šegvića, Vanje Valtrovića, Damira Višića, Marijana Žuvića i još mnogo toga što Otvoreno more čini najpoželjnijom revijom za sve ljubitelje mora i plovidbe.

Svoj primjerak tiskanog izdanja možete naručiti pozivom na broj 021/279-279 dok digitalni primjerak možete pročitati na: https://online.jutarnji.hr/magazine/otvoreno-more-8.html

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:10