PROMO

U srcu Kvarnera održana je konferencija koja pomiče granice globalne strategije budućnosti

Na događaju su se okupili brojni stručnjaci i govornici iz područja tehnologije i održivosti
 PROMO

U organizaciji Culmene, hrvatske kompanije za inovacije, razvoj i savjetovanje, 25. i 26. svibnja 2021. godine održana je stručna konferencija pod nazivom Lean Spring Summit, na temu "Connected and Green - globalna strategija budućnosti", a koja je okupila brojne stručnjake iz raznih sektora. Posebnost konferencije je bila i u virtualnom predavanju koje je održao hrvatsko-američki astrofizičar Željko Ivezić.

Konferencija je održana u hotelu Ambasador u Opatiji, a okupila je 70 sudionika od kojih je 25 fizički prisustvovalo događanju, dok se ostali broj virtualno priključio zanimljivim predavanjima. Svečano otvaranje konferencije započelo je obraćanjem Predsjednika Uprave Culmene, Nedeljka Štefanića, a potom su se pridružili predavači iz Nokie, University of Washington, Agrivija, Lean Schedulinga Europe, MICRO-LINKA, Communiter Ad Decusa, Purića, CADCAM-a i IZITA koji su predstavili projekte, alate i novitete iz područja Leana, Digitalizacije i Greena. Osim o stanju u Industriji, sudionici su mogli saznati više i o digitalizaciji u poljoprivredi te primjeni Leana u astronomiji. Drugi dan predstavljeni su trendovi u Industriji.

Teme o kojima se raspravljalo na ovom dvodnevnom događanju bile su sljedeće:

  • Primjeri digitalizacije proizvoda i usluga
  • Kako nepredvidive promjene pretvoriti u prednosti?
  • Primjena digitalne tehnologije u Industriji
  • Green transformacija
  • Uspješni modeli transformacije poduzeća
  • Redizajn proizvodnih i uslužnih procesa u uvjetima Industrije 4.0
  • Rast poslovanja i uštede kao rezultat digitalne transformacije
  • Digitalni Green i klimatske promjene

Culmena je na ovoj konferenciji predstavila i projekt „100 Pametnih tvornica“ pokrenut s ciljem stvaranja većeg broja pametnih tvornica kako bi se osigurala njihova pozicija na tržištu. Klijentima se u sklopu projekta nudi rješenje na principu „ključ u ruke“ za potpunu transformaciju u pametnu tvornicu, a nakon transformacije klijenti dobivaju Certifikat Pametne tvornice.

image
PROMO

Zaključak konferencije je da Hrvatska mora ići u smjeru Digitalizacije i Greena, kako bi doprinijela održivosti na hrvatskoj, europskoj i globalnoj razini. Još jedan od glavnih zaključaka je i da je suradnjom realnog sektora i znanstvene zajednice moguće postići puno toga za budući razvoj tehnologije i zelene strategije u industriji.

Culmena je osnovana 2004. godine te je od tada odrađeno više od 350 uspješnih projekata. Kompanija je upoznala hrvatska poduzeća s Lean metodologijom te je ujedno među prvima zagovarala važnost digitalne transformacije i Zelenog menadžmenta. Culmena kontinuirano ulaže u razvoj ekspertize i know-howa kako bis klijentima omogućila da idu u korak sa svjetskim trendovima u poslovanju. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta projekt “100 pametnih tvornica” vidi kao jednu od velikih prilika za hrvatsko gospodarstvo te je uvrstilo Culmenu u brošuru “Croatia – Industry 4.0 Opportunities“.

Više informacija o Culmeni, konferenciji i ostalim projektima potražite na njihovoj službenoj stranici i LinkedIn profilu.

image
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:14