Uči uz posao: Javi se za Javu!

APIS IT pokreće akademiju za obrazovanje programera

AdobeStock

 Drazen_zigic/Drazen - Stock.adobe.com

Odgovarajući na potrebe tržišta na kojem kronično nedostaje IT stručnjaka svih profila, domaća softverska tvrtka APIS IT pokreće vlastitu akademiju za obrazovanje kadrova, nudeći ono što se rijetko nađe – priliku da u okviru radnog mjesta završe stručnu edukaciju i steknu formalnu kvalifikaciju u području kojim se žele baviti. U prvoj generaciji polaznika APIS IT Akademije to će biti Java programski jezik, kao jedan od najraširenijih programskih jezika na svijetu gdje potrebe domaćih IT tvrtki nadmašuju broj stručnjaka na tržištu rada.

Svojim projektom APIS IT cilja na sve koji imaju izvjesnu razinu tehničkog predznanja, koju će nadograditi i sistematizirati kroz edukaciju APIS IT Akademije. Uz unaprjeđenje već stečenih vještina kroz osnovne i napredne module te pripremu za certifikaciju, APIS IT polaznicima nudi praktično iskustvo rada na velikim projektima, uz mentorski nadzor i savjete i sudjelovanje u timu koji obuhvaća cijeli životni ciklus razvoja softvera. I sve to uz sve pogodnosti koje će od prvog dana imati kao zaposlenici ove velike tvrtke: plaću, strukturirano radno vrijeme za rad i edukaciju, osigurani godišnji odmor i vrijeme za učenje.

„Ovim projektom formaliziramo uspješne programe edukacija koje smo i dosad periodično provodili, ovisno o potrebama tvrtke za određenim vrstama stručnjaka. Naša je specifičnost da novim kolegama koji su zaposleni na juniorskim pozicijama osiguravamo praktično iskustvo koje stječu radom uz mentore na projektima, a istovremeno im u radnom danu omogućujemo i kontinuiranu i sustavnu edukaciju u izabranom području rada“, ističe voditeljica Ureda ljudskih potencijala Mirna Rotim. Dosadašnja iskustva, naglašava ona, pokazala su da je ovakav oblik edukacija dvostruki dobitak – za same polaznike i za tvrtku.

Nakon prijave na natječaj, odabrane kandidate očekuje inicijalni test na kojem će se provjeriti razina predznanja, odnosno razumijevanje koncepata i logički pristup rješavanju problema. Nakon uspješno riješenog testa i zapošljavanja, za one koje ostvare najbolje rezultate počinje edukacija koju će kroz osnovne i napredne module voditi istaknuti stručnjaci iz Hrvatske udruge Java korisnika. Nastava će obuhvatiti uvod u objektno orijentirano programiranje u programskom jeziku Java za sve polaznike koji nemaju potrebnu razinu predznanja, a nastavit će modulima koji se odnose na napredno programiranje u Javi, relacijske baze podataka te radne okvire Spring, Spring Boot i Spring Data.

„Nismo slučajno APIS IT Akademiju otvorili edukacijom za Java programere – Java je danas praktički #1 programski jezik i softverska platforma na milijardama uređaja i iza aplikacija i programa u kojima radimo, učimo ili se igramo na svojim računalima ili pametnim telefonima. Zbog sve većeg opsega poslova u razvoju uvijek postoji potreba za Java delevoperima“, kaže izvršni direktor Sektora IT operacija Ivan Huzjak.

Ovaj program, dodaje, polaznicima nudi sjajnu priliku da se obrazuju uz rad u struci koja obećava, a s druge strane, kroz nekoliko mjeseci rada i edukacije, tvrtka dobiva ljude koji su spremni odmah raditi na projektima razvoja koji su u tijeku.

Natječaj je otvoren od 3. do 24. travnja 2023. a svi zainteresirani mogu se prijaviti preko linka.

image

Promo

Prilika za rad u jednoj od najvećih softverskih tvrtki u zemlji

S više od 520 zaposlenih APIS IT jedna je od najvećih softverskih tvrtki u Hrvatskoj. Kao IT tvrtka u javnom vlasništvu okrenuta je potrebama javne uprave pa svojim korisnicima nudi izradu aplikativnih rješenja po mjeri te održavanje i udomljavanje izrađenih rješenja. Najpoznatiji projekti ove tvrtke tako su informacijski sustave Porezne i Carinske uprave unutar kojih je razvijen sustav fiskalizacije i OIB-a, podrška izborima, uspostava Centra dijeljenih usluga za javni sektor u Hrvatskoj. Istovremeno, uz dva podatkovna centra najviših standarda sigurnosti i dostupnosti na različitim lokacijama APIS IT prvi je izbor i za pohranu podataka te infrastrukture javne uprave.

„S obzirom na ulogu koju APIS IT ima u sustavu državne informacijske infrastrukture, smatramo da je ulaganje u ljude i njihov profesionalni razvoj naša prva odgovornost kako bismo osigurali kontinuitet u digitalizaciji hrvatske javne uprave i njezinu digitalnu neovisnost“, kaže Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:47