Umjetnička intervencija Art&Grad

Art&Grad

Art&Grad najveća je umjetnička intervencija u Zagrebu ikad. Od 15. do 22. rujna na 510 plakatnih površina, umjesto komercijalnih poruka postavljamo radove 96 domaćih i 32 strana umjetnika. Pokušavamo skrenuti pozornost na umjetnost kao ultimativni prostor slobode, promijeniti, barem nakratko, vizure Zagreba i aktivirati urbani puls grada pretvarajući ga u veliku galeriju u kojoj su svi građani i posjetitelji.

image

Art&Grad

image

Art&Grad

Koncept ove velike izložbe „Svaka slika priča priču/ Every picture tells a story“ potpisuje Krešimir Purgar, povjesničar umjetnosti s Akademije za kulturu i umjetnost, na čiji su poziv ove godine odgovorili mnogi mladi i već etablirani umjetnici, pa i velike zvijezde. Istaknuli bi Chrisa Niemanna poznatog po ilustracijama za New Yorker.

image

Art&Grad

Dugoročni cilj Art&Grada je prekrivanje svih plakatnih površina umjetnošću, jer upravo je obim projekta ono što ga čini jedinstvenim i potencijalno međunarodno relevantnim.

Osim umjetnosti u gradu, 17. rujna u Laubi se otvara izložba svih postavljenih radova u formatima postera, od kojih će veliki broj biti ponuđen na prodaju. Istu večer otvaramo i izložbu mlade umjetnice Zoe Šarlija koja će nam serijom fotografija, Čitanje grada, snimljenih u Zagrebu tijekom 2020. i 2021. godine prenijeti svoja promišljanja o našem gradskom prostoru.

image

Art&Grad

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2022 15:17