Upoznajte Bernu i njen Ghee, nastao kao trajna uspomena na djetinjstvo

Maslac Ghee
 SPAR

Berna Storjak je prije nekoliko godina odlučila okrenuti novu stranicu u životu. Znanja i vještine stečene u djetinjstvu koje je provela kod bake i djeda, kao i sjećanje na to vrijeme bezbrižnosti, Berna je potom postavila kao temelj na kojem će graditi svoje nove uspjehe.

Tako se stvorila i ideja o proizvodnji pročišćenog maslaca Ghee, koji se dobiva tradicionalnom metodom. Berna svoju predanost izradi ovog proizvoda pokazuje satima koje provede miješajući maslac kako bi svaki put iznova postigla kvalitetu. U višesatnom kuhanju odvajaju se voda, mliječne bjelančevine i mliječni šećer. Iz tih je razloga pogodan za ljude alergične na mlijeko i mliječne proizvode, a u njemu nema ni tragova glutena. U pročišćenom maslacu Ghee sačuvano je samo ono najbolje od mlijeka, njegova sama esencija.

image
Berna Storjak
SPAR

Ghee je i ukusna zamjena za ostale vrste ulja i masti pri kuhanju. Osim toga, zbog svog specifičnog, ali neutralnog okusa, izvrstan je kao namaz na kruh ili krekere te kao dodatak raznim jelima. Mogu ga koristiti sve generacije, jer je prirodno bogat vitaminom D koji u organizmu potpomaže važne procese. Koristi se i kao dodatak zdravoj prehrani s obzirom na to da doprinosi održavanju normalne funkcije mišića.

image
Maslac Ghee
SPAR

Ni životne situacije s kojima se susrela nisu je omele, već je upravo u njima pronašla dodatnu snagu za nastavak rada na najboljoj verziji pročišćenog maslaca Ghee. Uz podršku obitelji i sina Donata koji će rado otkriti i s kojim jelima i namirnicama se Ghee najbolje slaže, Berna je priliku za ostvarenje svojih snova vidjela u prijavi na jedinstveni projekt „Startaj Hrvatska”.

Pokrenuli su ga SPAR Hrvatska i nova TV kako bi pomogli inovativnim hrvatskim poduzetnicima i startupima u plasmanu njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca. Berna je tako mogla računati i na podršku stručnog tima SPAR-a Hrvatska. „Projekt Startaj Hrvatska vidim kao priliku da skupim sve svoje snage, a nakon svih ovih godina znam da više nisam sama u svemu”, poručila je Berna.

image
Maslac Ghee
SPAR

Zahvaljujući tome, Ghee možete kupiti u svim INTERSPAR i odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske. Bernu Storjak ste mogli upoznati u šestoj epizodi projekta „Startaj Hrvatska”, a subotom popodne na programu Nove TV možete pratiti inspirativne poduzetničke i životne priče ostalih sedmero kandidata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 08:25