Upoznajte Koreju: Prečica do daleke zemlje!

Promo

Bacimo pogled na sljedeću kartu.

image
Promo

Crvena linija na karti predstavlja udaljenost između Zagreba, glavnog grada Hrvatske, i Seoula, glavnog grada Republike Koreje. No umjesto da gledamo na tu liniju kao simbol udaljenosti, možemo ju i vidjeti kao most ili put, koji povezuje dva naroda, dvije kulture i dvije povijesti.

Kada biste htjeli saznati nešto više o Koreji, od kuda biste počeli tražiti?

Biste li otišli na Google i ukucali neke često tražene ključne riječi kao što su korejski val, korejska kultura ili korejske drame? Ili biste možda tražili malo detaljnije informacije i koristili ključne riječi poput povijest Koreje ili politika Republike Koreje?

U hrvatskim školama danas, zaista se malo uči o Koreji. Ako radite kao profesor ili ste jednostavno osoba koji gaji interese prema Koreji, bit će Vam drago čuti da postoji priručnik na hrvatskom jeziku koji će Vam ispričati priču o Koreji.

image
Koreja – priručnik za povijest i geografiju u osnovnim i srednjim školama

Navedeni priručnik pod nazivom „Koreja“ izdali su Ambasada Republike Koreje i Školska knjiga u suradnji te vas on može provesti kroz korejsku povijest i geografiju na hrvatskom jeziku. Cilj priručnika je predstaviti različite aspekte Koreje kao zemlje i probuditi interes za nove kulture u mladim ljudima.

Priručnik je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola te otkriva neke od dragulja korejske povijesti, kulture i geografije, što u konačnici približava Koreju Hrvatima.

Pokažite svoje vještine: Natjecanje u crtanju i pisanju eseja na temu Koreje

S istim ciljem približavanja Koreje Hrvatima unatoč geografskoj udaljenosti, Korejska ambasada u Zagrebu organizira natjecanje u crtanju i pisanju za učenike osnovnih i srednjih škola, što je istovremeno i prilika za mladu hrvatsku populaciju da pokaže svoje znanje i interes za Koreju.

image
Promo

Izaberite jednu od niže ponuđenih pet tema i napišite esej, nacrtajte ili naslikajte nešto vezano uz Koreju, te se prijavite na natjecanje tako da nam pošaljete svoj uradak i ispunite prijavnicu do 12.12.2021.

  1. Geografija
  2. Povijest
  3. Gospodarstvo
  4. Kultura
  5. Odnosi između Južne i Sjeverne Koreje

Svi natjecatelji će dobiti vlastiti primjerak priručnika „Koreja“ zajedno s nekim suvenirima iz Koreje te će također imati priliku osvojiti Bluetooth zvučnik, bežične slušalice i Smart Watch.

Upute za prijavu možete naći na službenoj stranici Ambasade Republike Koreje te na Facebooku i Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:18