STARTAJ HRVATSKA

Upoznajte ljude koji su slijedili svoje snove, a sada im Spar Hrvatska i Nova TV pomažu u dolasku do kupaca

STARTAJ HRVATSKA
 SPAR Hrvatska

Što je zajedničko Diani Prpić, Goranu Čipčiću, Tijani Božović Galjanić, Mary Novosel, Jasni Karavanić, Berni Storjak, Martini Završki te Deani Miletić i Ivani Perić? Oni su osmero hrvatskih poduzetnika koji se ove jeseni pripremaju za osvajanje tržišta svojim inovativnim proizvodima. Među stotinama prijavljenih kandidata istaknuli su se strašću prema onome što rade i poduzetničkom vizijom, a kako je izgledao njihov razvojni put i koje sve novitete uvode u prehrambene košarice Hrvata, uskoro ćemo saznati zahvaljujući projektu "Startaj Hrvatska".

Pokrenuli su ga SPAR Hrvatska i Nova TV sa željom da u ovim zahtjevnim okolnostima pomognu poduzetnicima i startupovima sa sjajnim idejama da njihovi proizvodi pronađu svoj put do polica SPAR-a, jednog od najvećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.

“Trenutna ekonomska situacija posebno je izazovna, pogotovo za mlade kompanije i one koji se tek probijaju. Tim više je važno imati jakog partnera i snažnu podršku, a SPAR vjeruje u hrvatske proizvode i njihovu kvalitetu”, poručio je Predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, Helmut Fenzl. Spar Hrvatska, dodaje, je prepoznao inovativnost domaćih proizvođača i startupova te preuzeo aktivnu ulogu u pomaganju onima koji tek počinju. “Kandidatima pomažemo da ispune sve nužne preduvjete kako bi se njihov proizvod prodavao na policama SPAR-a. Ponekad se radilo o poboljšanju receptura, nekad o ispunjavanju zdravstvenih i sanitarnih standarda, a nekima smo pomogli u planiranju kapaciteta te odabira i dizajna ambalaže. Na kupcima je sada da odluče koliko im se ti proizvodi sviđaju”, dodao je.

image
Predsjednik Uprave SPAR Hrvatska, Helmut Fenzl
SPAR Hrvatska

U svim INTERSPAR hipermarketima te odabranim SPAR supermarketima na 51 lokaciji diljem Hrvatske već se mogu pronaći Batela, Zorina mast, Superheraw, Shapello, Jaggety, Ghee, Spara i Špajz. Za njih su posebne „plave police” spremne već neko vrijeme, a otprije nekoliko dana i službeno su otvorene. Kupci ih, dakle, već mogu kušati. Upravo to je sljedeći ključan korak jer će samo jedan od njih osam postati i HIT proizvod 2020., o čemu u konačnici odlučuju upravo SPAR-ovi kupci.

Favorite se, dakle, može podržati kupnjom njegovog proizvoda, a time ujedno i odaslati pozitivnu poruku da i u zahtjevnim okolnostima za kvalitetne proizvode uvijek ima mjesta na tržištu. Ima li bolje nagrade za sudionike projekta „Startaj Hrvatska“ koji su osmislili i realizirali svoje inovativne proizvode?

image
Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska s kandidatima
SPAR Hrvatska

Riječ je o Bateli, slatkom BIO namazu izrađenom od ekološkog batata, Superherawu, veganskim BIO snack pločicama od suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i prirodnih sastojaka kontroliranog ekološkog podrijetla. Tu su i prirodan, minimalno prerađen dodatak jelima s povrćem sa svim nutritivnim svojstvima i bogatstvom okusa Jaggety, pročišćeni maslac dobiven pažljivom obradom maslaca Ghee, Špajz domaće juhice koje nose mirise bakine kuhinje i, na oduševljenje ljubitelja finih kolača, trajni kolač s domaćim maslinovim uljem i suhim voćem Spara. Među novitetima je i proizvod nastao po tradicionalnoj recepturi od biranih sastojaka, Zorina mast, koji se pokazao uspješnim u tretiranju nadražene kože, kao i novi hrvatski brend šampona i sapuna Shapello koji će svim vlasnicima olakšati kupanje njihovih kućnih ljubimaca. S obzirom na raznovrsnost ponude, na plavoj polici zaista svatko može pronaći nešto za sebe.

image
STARTAJ HRVATSKA
SPAR Hrvatska

Iza tih proizvoda stoje ljudi s početka ove priče – osmero vizionara koji su prepoznali potrebe tržišta i spremni su predstaviti rezultate svoga rada. U izazovnoj ekonomskoj situaciji, obilježenoj globalnom pandemijom i rastućom ekonomskom krizom, pred njima je poseban izazov. Upravo je zato podrška kakvu im SPAR Hrvatska, svojom distribucijskom mrežom i stručnom podrškom tijekom trajanja projekta te Nova TV svojim originalnim sadržajem i medijskom vidljivošću osiguravaju od iznimne važnosti. Uz projekt „Startaj Hrvatska“ u ovu jesen kandidati ulaze s puno entuzijazma, a oni koji će pratiti rezultate njihova daljnjeg razvoja i s puno nestrpljenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:14