Uz online prodaju, nezaustavljivo raste i najveće regionalno ecommerce natjecanje – Web Retailer Award 2021!

Web Retailer Award 2021

Situacija na tržištu web prodaje drastično se promijenila u protekle dvije godine, a osim globalnog rasta online kupovine kod niza web trgovaca prepoznajemo i brzi razvoj, učinkovito uvođenje inovacija i širenje poslovanja. Kako grade svoju prepoznatljivost i koje korake poduzimaju kako bi se istakli kao najuspješniji iz godine u godinu?

Sa sedmogodišnjom prisutnošću i reputacijom koja ju prati, Web Retailer Award 2021 natjecanje nastavlja tradiciju najvećeg ecommerce posrednika između dionika u svijetu web trgovine. Iz godine u godinu privlači sve veći broj trgovaca od onih najagilnijih usmjerenih na kontinuirana poboljšanja, razvoj i širenje do onih konzervativnijih koji su se ove godine prijavili u rekordnom broju.

Već 10. godinu u Sloveniji, 7. u Hrvatskoj i 2. u Srbiji, Web Retailer Award 2021 organizira Jeftinije.hr, dio Heureka grupe, najveće platforme i savjetnika za usporednu online kupovinu u Europi.

Tijekom natjecateljskog procesa, ove se godine 412 malih i velikih web trgovina iz Hrvatske, Slovenije i Srbije natjecalo za prestižne nagrade unutar različitih kategorija (one se određuju na temelju asortimana proizvoda koje trgovine nude svojim online kupcima).

Osim povratnih informacija svojih kupaca i tehničke analize online trgovine, web trgovci dobivaju i ocjene i povratne informacije i smjernice od čak 84 ecommerce stručnjaka koji su ove godine bili dijelom međunarodne ocjenjivačke komisije. Predsjednica komisije, Polona Stanovnik, voditeljica marketinga na Jeftinije.hr, dodjelu nagrada je popratila riječima:

„Drago nam je da broj web trgovina prijavljenih na Web Retailer Award iz godine u godinu raste, što je jasan signal da web trgovce zanima koliko dobro kotiraju u odnosu na druge. Iznimno je važna i činjenica da teže napretku i kontinuiranom usavršavanju u želji da svojim kupcima ponude što bolje iskustvo kupovine. Nakon godine dana izvanrednih okolnosti za online kupnju, potrošači u Adriatic regiji su sve zahtjevniji i vještiji u online kupnji, a ovakva natjecanja mogu pomoći web trgovinama da postignu izvrsnost i još veći uspjeh.“

image

Polona Stanovnik

Na događanja koje se s obzirom na situaciju odvijalo u hibridnom formatu i s ograničenim brojem sudionika, prisustvovali su finalisti cijele Adriatic regije te CEO Heureka grupe Tomáš Braverman. Među istaknutim govornicima bio je i David Pivk, direktor marketinga u Nike Direct za Europu, Bliski istok i Afriku.

Također, ni sami datum dodjele nije izabran slučajno. 11. studenog obilježava se svjetski poznati Dan samaca koji je 2019. rekordnim prodajnim rezultatima označio veliku prekretnicu u svijetu online prodaje.

Tko su najbolji web trgovci u regiji?

Najprestižnije regionalne nagrade osvojile su web trgovine:

 • 3rd Customer’s Choice Award: fabuspot.com, lchf-style.si
 • 2nd Customer’s Choice Award: klimakoncept.hr, aforum.si
 • 1st Customer’s Choice Award: bijela-tehnika.com, papina.si
 • Web Challenger Award: mobis.hr, igabiba.si
 • Web Champion Award: malizakladi.hr, bigbang.si, mamino.rs
 • Committee Award: hajdi.hr, popolnapostava.si, emmezeta.rs
 • Adriatic Champion Award: bigbang.si
image

Web Retailer Award 2021

U pojedinačnim kategorijama najbolji su bili:

 • Clothing and footwear: woolf.hr, papina.si, psfashion.com
 • Fashion accessories: argentum.hr, aforum.si
 • Sport: gymbeam.hr, gymbeam.si
 • Web Shopping Malls: mall.hr, bigbang.si
 • Specialised stores & services: glazbena-kutija.hr, hitrinakup.com, mamino.rs
 • Automotive: gumenadom.si
 • Consumer tech: mobis.hr, igabiba.si
 • Home & Garden: klimakoncept.hr, paketko.si
 • Furniture: namjestaj.hr, pohistvo.si
 • Kids: malizakladi.hr, malizakladi.si
 • Food & Beverage: spar.si
 • Health & Beauty: lijepa.hr, spleticna.si
 • Healthy diet and nutritional supplements: malinca.hr, vitalabo.si
 • Pets: pethomeshop.hr, mrpet.si
image

Web Retailer Award 2021

bigbang.si: “Presretni smo jer osvojenu nagradu, da tako kažem, dodjeljuju zadovoljni kupci. Online prodaja i vrhunsko savjetovanje temelj su naše višekanalne prodajne strategije. Nagrada je lijepo ohrabrenje za mene i za sve kolege. Već u prvom kvartalu sljedeće godine predstavit ćemo još nekoliko inovacija, a krajem godine očekujemo vrhunsku online prodaju.”

hajdi.hr: “Wooow! To je zaista fenomenalno, zahvaljujemo se za nagradu. Prekrasno, da bi uopće bilo istinito i možda će zvučati kao klišej, ali nagradu zaista nismo očekivali. Iskreno i od srca bi željeli iskazati svoj entuzijazam i čestitati svim natjecateljima ovog prekrasnog natjecanja i ovim putem pružamo podršku i njima samima jer također i oni sa svojim radom pomažu, da smo svi još bolji i uspješniji. Presretni smo, naš cijeli tim Hajdi i zahvaljujemo od srca.Za nas je nagrada najvažnije priznanje u tom segmentu, jer je to potvrda da dobro radimo, da smo na pravom putu i ono što zaista obožavamo u ovom natjecanju je da uvijek dobivamo povratne informacije kako od strane naših cijenjenih stranaka, tako i od komisije što je potrebno napraviti na tom cilju, da unaprijedimo korisničko iskustvo naših stranaka. Svakako i kao dobitnik priznanja dobivamo veći kredibilitet kod naših klijenata što je ključno kod uspostavljanja povjerenja, a za nas kao kompaniju je važnog značaja.Za naš najveći uspjeh je zaslužan Hajdi tim najboljih kolega, zajednička povezanost i odlična energija.”

pethomeshop.hr: “Osjećaj ponosa trenutno je nadjačao sve ostale. Cijeli tim ljudi živi Pet Home Shop, ponosan sam zbog našeg uspjeha. Već drugu godinu za redom pobjeđujemo te bih rekao da smo prepoznati i od struke i kupaca, što me istinski raduje. Svaku je nagradu čast osvojiti, i svakim danom naša očekivanja postaju stvarnost. Želja nam je nastaviti ovim tempom i sljedeće godine ponovno se naći među najboljima. To nam je najveća nagrada, i poticaj da stalno napredujemo.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. lipanj 2022 20:23