Špancirfest 2021

Varaždinski Špancirfest - zabavni oproštaj od ljeta

promo 
 Sinisa Sovic/fas

U petak 20. kolovoza počeo je 23. varaždinski Špancirfest, jedan od rijetkih festivala koji se ovog ljeta održava u Hrvatskoj. Bogati i raznoliki program već je prvog festivalskog vikenda potvrdio da se Špancirfest vratio u punom sjaju, a najveća uzbuđenja tek dolaze. Varaždin je uvijek lijep i zanimljiv, a tijekom Špancirfesta postaje gotovo nezaobilazna izletnička destinacija.

Top koncerti i hit predstave

Nakon izvrsnog koncertnog vikenda kojeg su obilježili sjajni nastupi Gorana Bareta i Majki te Parnog valjka, glazbeni se program na PAN pozornicu kod Starog grada vraća u četvrtak 26. kolovoza. Drugi festivalski vikend započet će veliki Gibonni (26.8.), slijedi Hladno pivo (27.8.), Jonathan (28.8.) te Psihomodo pop (29.8.).

Vila Bedeković, predivna i intimna pozornica tijekom tjedna ugostit će komične kazališne uspješnice: Krtice (23.8.), Susjedi (24.8.), Ja, trudnica (25.8.), Kako to misliš mene nema? (26.8.) te Nevjerojatan događaj (27.8.). Vikend kod „bedekovićke“ bit će ponovno rezreviran za glazbu, a ekskluzivne koncerte održat će Damir Urban & 4 te Josipa Lisac.

Koncerata ima i na drugim lokacijama: Chill zoni na Starom gradu te Kapucinskom trgu, a upravo će se na toj lokaciji u petak i subotu 27. i 28. kolovoza izvesti izvrsna plesna predstava koja tijekom Špancirfesta nastaje kroz EU projekt People Power Partnership.

image
promo

Teatar, glazba, cirkus i umjetnost na ulici

Nastupi uličnih performera iznimna su festivalska atrakcija. Prvog vikenda nevjerojatnu ludnicu stvorila je bubnjarska skupina Brincadeira, a do kraja festivala na ulicama Varaždina izmijenit će se cijeli niz probranih hodajućih bendova, magičnih skupina na štulama i izvođača s vatrom. Labirint povijesne jezgre Varaždina savršen je i za lutanje ponudu s brojnih kućica i štandova te uživanje u ljepotama dizajnu usmjerene Kreativnice u Uskoj te Umjetničke ulice u Školskoj ulici.

image
promo
image
promo
Mario Knor

Cjelodnevna zabava za djecu

Park kreative uređen je i osmišljen da potakne dječju znatiželju, razigranost i kreativnost, a u njegovim u brojnim radionicama, plesnjacima i predstavama svakodnevno uživaju i mali i veliki klinci. Za one željne adrenalina tu je već legendarni Vindiland uz Stari grad te veliki Zabavni park za male (i malo veće).

image
promo
Sinisa Sovic/fas

Užitak bez odricanja

Popularni Vinski grad ove godine zauzima ogromni otvoreni prostor ispod zidina Starog grada i ponovno je postao jedno od najomiljenijih mjesta za druženje u uživanje u vrhunskim hrvatskim vinima po nevjerojatno povoljnim cijenama. Uzbudljive su i raznolike i party zone na otvorenom: od latino-atmosfere na Kapucinskom trgu preko plesne Sunset zone na Trgu Miljenka Stančića ili Chill zone na Starom gradu na kojoj se i svira.

image
promo
Mario Knor

Minimalna ograničenja, maksimalna odgovornost

Festival se održava pod otvorenim nebom pa je za uživanje u velikoj većini sadržaja dovoljno pridržavati se već uobičajenih preporuka. Iznimka su koncerti na Starom gradu i kod vile Bedeković, na koje je moguće ući samo uz važeće covid potvrde ili važeći negativni test. Testiranje se obavlja na licu mjesta, a test kod vile Bedeković je, uz kupljenu i isprintanu ulaznicu, besplatan! Za predstave ograničenja - nema!

image
promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:29