Više od 1000 ljudi iz regije stiže u Laubu za manje od 24 sata. Slušat će vodeće stručnjake FinTech industrije i dobro se zabaviti

Money Motion okupit će više od 60 međunarodnih stručnjaka 9. i 10. ožujka u Laubi

Money Motion

Manje od jednog dana dijeli nas od događanja godine u financijskom svijetu regije. U četvrtak i petak, u Zagrebu će više od 1000 uzvanika slušati vrhunske stručnjake iz područja kripta, plaćanja, bankarstva i tehnologija koji već danas kreiraju budućnost FinTecha.

Financijske tehnologije utječu na gotovo svaki aspekt naše svakodnevice, a nove tehnologije ime potencijal učinite je tim jednostavnijom za sve nas. Za konkretne promjene, suradnja tradicionalnih kompanija i disruptora industrije nikada nije bila važnija. To su prepoznali Udruga za blockchain i kriptovalute, Mastercard, ASEE Hrvatska i Monri te su, u partnerstvu s Nexi Grupom i OTP bankom d.d., organizirali najveću FinTech konferenciju u regiji.

“FinTech obuhvaća različite trendove, inicijative i poremećaje, od doznaka i prijenosa novca do kripto, kreditiranja, embedded bankarstva, digitalnih valuta središnje banke i regulatora. Ali jedan se trend ističe iznad ostalih – plaćanja. Mnoga od tih plaćanja su slabo digitalizirana ili uopće nisu digitalizirana već se oslanjaju na gotovinu, što znači da još treba puno raditi kako bi se poremetila industrija plaćanja. Ovo će biti jedna od vodećih tema Money Motion konferencije”, poručio je Božidar Pavlović, CEO Jackie agencije, koji će sutra službeno otvoriti konferenciju.

Money Motion, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, ugostit će više od 60 priznatih imena iz svijeta financija, bankarstva, plaćanja i tehnologije kako bi prokomentirali ključne i uzbudljive teme koje će formirati način na koji sutra upravljamo osobnom imovinom, provodimo transakcije međusobno i s institucijama, definiramo i štitimo vlastiti identitet, investiramo, reguliramo i razmjenjujemo kapital.

image

MoMo pripreme

image

MoMo pripreme

image

MoMo pripreme

U četvrtak će se na glavnoj pozornici svima obratiti zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke Sandra Švaljek, nakon čega će Ivan Burazin iz Infobipa ugostiti Andriusa Bičeiku, partnera iz Revoluta, na fireside chatu. U prvom panelu u 10:50, na pozornici će o potencijalu tehnoloških suradnji od ulaska u eurozonu, razgovarati predstavnici vodećih hrvatskih banaka - Liana Keserić (RBA), Balasz Bekeffy (OTP), Draženko Kopljar (PBZ) i Mario Žižek (Addiko) uz moderatora Vuka Vukovića, vodećeg hrvatskog ekonomskog analitičara i osnivača Oraclum Capitala.

U popodnevnim satima, posjetitelji će saznati više o izazovima u riziku poslovanja za kripto i FinTech kompanije na panelu koji spaja interdisciplinarnu grupu stručnjaka poput Ratka Drče iz Deloitta, Lucije Ane Tomić iz Wiener osiguranja, Mahe Al Saadi iz Bankhaus Scheicha, Cheta Shaha iz Wirexa i Julije Bonde iz Sumsuba uz moderatoricu Antoniju Zorić iz ATD solucija. Tu je i važna tema o regulaciji FinTech kompanija u Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati predstavnik HNB-a Linardo Martinčević, predsjednik uprave Zagrebačke Burze Tomislav Gračan, predstavnica HANFA-e Anamarija Staničić i voditelj digitalne imovine u Aircashu Filip Šaravanja.

Money Motion, u suradnji s NEAR Balkans, prvi put u Hrvatskoj organizira nagradnu aktivaciju na platformi Web3 u kojoj posjetitelji mogu skupljati jedinstvene i limitirane NFT-jeve i tako osvojiti uzbudljive nagrade. Aktivaciju omogućava Mastercard, a pet različitih NFT-ja, koji su kreirani posebno za ovu priliku služe kako bi pružili bolje konferencijsko iskustvo za sve sudionike, moći će se jednostavno preuzeti na platformi Tekuno. Tijekom prvog i drugog dana, posjetitelji će moći sakupiti NFT kolekciju, tzv. Motion PODs, koji će se nalaziti na nekoliko različitih mjesta u sklopu konferencije.

Prikupljenim NFT-jevima posjetitelji će se kandidirati u dnevna izvlačenja vrijednih nagrada. Naime, na ulazu u Laubu oba dana te u goodie bagu, na panelu i predavanju na kojima sudjeluju stručnjaci iz Mastercarda te na štandu NEAR Balkansa, posjetitelje će dočekati jedinstveni kodovi koje će biti dovoljno tek skenirati da bi ušli u nagradni bubanj. Dobitnici nagrada izvlačit će se oba dana, u vrijeme zadnje pauze za kavu na štandu NEAR Balkansa, a sudionici aktivacije moći će osvojiti Mastercardov merch, ulaznice za VIP party, 1-na-1 razgovor uživo s Mastercardovim govornikom, Mastercard Priceless.com iskustvo ili ekskluzivnu NEAR web3 radionicu.

„Ova vrsta NFT aktivacije s nagradnom igrom jedinstveno je iskustvo koje se prvi put na taj način organizira u Hrvatskoj za jednu konferenciju. Počašćeni smo što ćemo imati priliku približiti interaktivno web3 iskustvo na jednostavan i zabavan način svim posjetiteljima i govornicima rasprodane Money Motion konferencije, i to u suradnji s Mastercardom i Tekuno.app platformom.“, izjavila je Rahela Vrebčević, Marketing Manager u NEAR Balkansu. „Vjerujemo da smo s ovom aktivacijom još jedan korak bliže usvojenju web3 tehnologija u svakodnevnom životu.“

image

Rahela Vrebčević

Uz NFT aktivaciju, Money Motion u suradnji sa sponzorima donosi još brojna iznenađenja u svojoj expo zoni od arkada do kokica i pića, gdje će posjetitelji uz natjecanje u igrama ili kratki odmor uz šalicu kave ili čašu nečeg jačeg, moći proučiti najnovije projekte kompanija poput 7Paya, FinTech kompanije koja želi kompleksan svijet plaćanja učiniti jednostavnijim, mStarta, vodeće IT kompanije u regiji koja je brojnim partnerima pomogla u digitalizaciji poslovanja svojim e-commerce i payment rješenjima i Deloitta, globalnog lidera u reviziji i poslovnom konzultingu. Konferenciju su još podržale i kompanije kao što je Digital Assembly - software i blockchain development kompanija iz Hrvatske, Freelance.hr - najveće decentralizirano slobodno tržište rada koje spaja freelancere i poslodavce iz cijelog svijeta, Payoneer - jedinstveno rješenje multivalutnog poslovnog računa za poslovanje, Tolar - čije rješenje predstavlja autocestu za transakcije na blockchain, i mnoge druge.

Ulaznice za Money Motion su službeno rasprodane i više nisu dostupne. Sve čitatelje upozoravamo da budu oprezni i ne vjeruju nikakvim ponudama zamjene ili otkupa ulaznica od stranaca. Više informacija na www.money-motion.eu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:42