Više od tisuću kućanstava odabralo je Energia naturalis solarne elektrane

S više od tisuću prodanih elektrana Energia naturalis prošle godine smanjila je ekološki otisak u RH za oko 2 tisuće tona CO2

ENNA promo

Energia naturalis (ENNA) vodeća je tvrtka u segmentu solarnih elektrana koja je ugovorila više od tisuću solarnih elektrana u 2022. godini, a svojim kupcima nudi model ključ u ruke. Postavljene solarne elektrane smanjile su ekološki otisak za oko 2 tisuće tona C02, što je ekvivalent sadnji 180 tisuća stabala. Odlukom o prelasku na čistu i obnovljivu energiju kupci ne ulažu samo u sebe, već i u budućnost te održivost života na cijelom planetu Zemlji.

Provjerite koliko bi iznosio Vaš doprinos zaustavljanju klimatskih promjena i očuvanju planeta Zemlje. Izračunajte koliko biste Vi smanjili ekološki otisak prelaskom na solarnu energiju, kao i financijsku uštedu koju bi solarna elektrana donijela Vašem kućanstvu.

Osim trajanja jamstva, važno je i tko jamči

Trajanje jamstva iznimno je važno prilikom odabira i kupnje solarne elektrane, no jednako je važno i tko stoji iza navedenog jamstva. Jamstvo na solarne elektrane izdaje proizvođač panela koji se u pravilu nalazi izvan RH, često na drugom kontinentu, a tvrtka prodavatelj to jamstvo prenosi kupcu.

Pojednostavljeno, ako se dogodi neki kvar na elektrani, kupac se obraća onome od koga je solarnu elektranu kupio – tvrtki u RH, a ta tvrtka onda u njegovo ime nastavlja komunikaciju sa samim proizvođačem. Stoga, kada vlasnik elektrane odabire tvrtku koja će pružiti jamstvo, važno je da obrati pažnju na financijsku stabilnost.

Veća je vjerojatnost da će financijski stabilne tvrtke s dugogodišnjim iskustvom biti u mogućnosti ispuniti svoja jamstva. Odabirom takvog partnera kupac je sigurniji u podršku tvrtke u slučaju bilo kakvih problema ili kvara. Tvrtka Energia naturalis jedan je od vodećih investitora u regiji te jedna od najbrže rastućih i financijski najstabilnijih kompanija u Hrvatskoj.

Ako se vlasnik solarnih panela suoči s kvarom, a tvrtka od koje je kupio elektranu u Hrvatskoj u međuvremenu prestane poslovati, situacija može biti vrlo složena i zahtjevna za rješavanje. Primjerice, ako je tvrtka bila distributer ili zastupnik proizvođača iz Kine, vlasnik elektrane mogao bi imati poteškoće u samostalnom kontaktiranju te ostvarivanju jamstva kod kineskog proizvođača.

S obzirom na sve navedeno, ključno je odabrati pouzdanog partnera koji je financijski stabilan te posjeduje dugogodišnje iskustvo, što kupcima jamči da će ostvariti sve prednosti korištenja solarne elektrane tijekom trajanja jamstva, bez skrivenih troškova. Stručnjaci tvrtke Energia naturalis stoje kupcu na raspolaganju tijekom cijelog procesa postavljanja, a i nakon puštanja same elektrane u pogon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:40