Vitiligo je zaista rijedak i jedinstven, evo kako njegovati kožu

Učinkoviti proizvodi za kožu zahvaćenu vitiligom ili depigmentacijom rijetki su, no kada pronađete one prave, kontinuitet je ključan
 Vitiligo

Ova rijetka bolest uzrokuje depigmentirane mrlje najčešće na području usta, očiju i zglobova. Od 0,2 do 2% svjetskog stanovništva ima vitiligo, poremećaj koji uništava pigment u stanicama kože zbog čega tijelo počinje gubiti prirodnu boju. Neadekvatna njega i proizvodi koji ne ciljaju na odgovarajuće procese u koži najčešći su uzrok odustajanja od brige za kožu sklonu depigmentacijama, no pravi sastojci mogu napraviti veliku razliku.

Budući da je uzrok vitiliga još uvijek nepoznat, za njega ne postoji lijek. No, znanstvenici znaju da do pojave vitiliga dolazi ili zbog nedostatka ili zbog potpunog gubitka funkcije melanocita u tijelu. Stoga, svi napori usmjereni su u razvijanje proizvoda za njegu s onim formulacijama koje potiču upravo njihovo obnavljanje.

Jedan od takvih sastojaka natrijev askorbil fosfat, izvedenica vitamina C, koji potiče ujednačenost i čistoću tena. Sve je popularniji i niacinamid zbog svoje sposobnosti poticanja obnavljanja kože, a inovacija iz ruku stručnjaka je i Inoveol® EGCG. Radi se o stabilnijoj verziji prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koja se tradicijski već stoljećima koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože.

Na hrvatskom se tržištu svega nekoliko tjedana nalazi proizvod koji sadrži sve navedene sastojke, ojačane ekstraktom kore magnolije, salicilnom kiselinom i vodom švicarskih ledenjaka. Radi se o jedinstvenoj EPTA VTLG emulziji, razvijanoj ciljano u svrhu poticanja regulacije depigmentacije.

Upravo kombinacija svih sastojaka emulzije omogućuje ponovno uspostavljanje ravnoteže u stanicama kože, a optimalni rezultati vidljivi su već nakon tri mjeseca korištenja. Stručnjaci brenda Eptaderm dostupni su preko web stranice te društvenih mreža Facebook i Instagram gdje svakodnevno odgovaraju na izravne upite o proizvodima iz svih svojih linija, kao i o njihovom značaju i sastojcima.

image
EPTA VTLG emulzija

Od 15. prosinca u bolje opskrbljenim ljekarnama potražite Eptadermove promotivne akcije: EPTA SPOT COMBO, gel za čišćenje i SPF 50+ krema za samo 349,00 kuna te EPTA VTLG 2+1 gratis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:17