promo

Vizija je postala stvarnost

ID.3
VW promo

Marka Volkswagen kreće u treće veliko poglavlje od strateškog značaja u povijesti te nakon Bube i Golfa sa svojim kupcima korača u novo doba klimatski povoljne mobilnosti i predstavlja potpuno električni ID.3. Prvi model iz MEB serije električnih vozila neutralan je u pogledu emisija CO2, impresionira velikom dinamikom vožnje karakterističnom za električne automobile, potpuno je umrežen te omogućuje električne dosege do čak 549 km.

Zahvaljujući novo razvijenom dizajnu, model ID.3 odmah ćete prepoznati kao vozilo s nultom stopom emisija koje ima potencijal da postane nova automobilska ikona. On pokazuje dizajn novog doba te svoj prirodni oblik i intuitivno rukovanje spaja s karakterističnim osmijehom marke Volkswagen. Dizajniran za elektrizirajuću budućnost, ovaj model donosi novu kvalitetu dizajna u kompaktnu klasu s besprijekornom estetikom savršenog oblika.

ID.3 je prvi Volkswagen koji se temelji na novo razvijenoj modularnoj električnoj platformi poznatoj po kratici MEB. Ovaj je pogon optimiziran u području baterije kako bi se postigli maksimalni dosezi uz najpovoljnije troškove. Konstruktivan pristup, međutim, rezultira i brojnim prednostima u vezi s konstrukcijom odnosno rasporedom pogonskih komponenti i dodatnih agregata te prostorom u unutrašnjosti.

image
VW promo

ID.3 i vizualno signalizira da je puno više od običnog novog modela. Njegov vizionarski dizajn najavljuje nadaleko vidljivo novo doba električne mobilnosti te istovremeno stvara prostor koji u potpunosti iskorištava prednosti prostora za izgaranje električnog pogona. Vanjske dimenzije se mogu usporediti s dimenzijama modela Golf dok unutrašnjost nudi superioran prostor u klasi. Koncept otvorenog prostora u unutrašnjosti modela ID.3 nudi iznenađujuće puno prostora te zahvaljujući osjećaju prostora kao u nižoj srednjoj klasi postavlja nove standarde u kompaktnoj klasi, no ne na uštrb prtljažnika koji nudi čak 385 litara.

ID.3 je u interakciji s vozačem i okolišem. U njegovoj će se unutrašnjosti svaki vozač odmah intuitivno snaći. Uz digitalni cockpit, najveća je novost i novorazvijeni, centralno pozicionirani dodirni zaslon s dijagonalom ekrana od 10“ koji vozaču pruža sve važne informacije. ID. Light pruža podršku za navigaciju pomoću LED trake te može primjerice navesti vozača na kočenje u slučaju opasnosti. Svim elementima za rukovanje – i onima na višenamjenskom kolu upravljača – upravlja se preko dodirnih funkcija s tipkama osjetljivima na dodir; samo se još podizači prozora i upozoravajući žmigavci aktiviraju pomoću haptičkih prekidača. Tu je i inteligentno upravljanje govornim naredbama normalnim govorom.

Funkcije sustava potpore podržava višenamjenska kamera na vjetrobranskom staklu koja također prepoznaje prometne znakove. U komforne i sigurnosne funkcije modela ID.3 ubrajaju se između ostalog „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka, potpora zadržavanja vozila na voznom traku „Lane Assist“, „Side Assist“, „Park Assist“ uključujući kameru za vožnju unatrag te sustav Keyless Access („Kessy Advanced“) s osvijetljenim ručicama vrata.

S početkom prodaje u Hrvatskoj na raspolaganju će biti i specijalna serija ID.3 1ST Edition. Svi modeli ID.3 1ST opremljeni su najpopularnijom baterijom koja raspolaže stvarno iskoristivim sadržajem energije od 58 kWh i dosegom do 426 km. U serijskoj će verziji u ponudi biti i manja baterija od 45 kWh s dosegom do 330 kilometara te veća baterija od 77 kWh i dosegom do 549 kilometara. Osnovna oprema modela ID.3 1ST obuhvaća navigacijski sustav Discover Pro, digitalni radiouređaj DAB+, grijanje sjedala i kola upravljača, prednje naslone za ruke, kabel za punjenje na javnim punionicama i 18“ aluminijske naplatke – usporedivo s komfornom opremom u kompaktnom segmentu, a dostupan je od 297.000 kn.

image
VW promo
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:26