SLOVENSKO-HRVATSKI FORUM "Građevinarstvo kao regionalna poveznica"

Vodeći slovenski i hrvatski menadžeri i stručnjaci u graditeljstvu na konferenciju u Portorožu 13. travnja

Pratite uživo na jutarnji.hr od 9 sati

Javna ulaganja u graditeljstvu 2022.

Javna ulaganja u graditeljstvima Hrvatske i Slovenije tema su predstojećeg Slovensko-hrvatskog poslovnog foruma u Portorožu na kojem će se 13. travnja okupiti čelnici vodećih graditeljskih kompanija, strukovnih udruga i resornih državnih institucija dviju susjednih i prijateljskih država.

Nakon pozdravnih riječi čelnika medijskih partnera skupa u Portorožu, članice Uprave Hanza Medije Ane Hanžeković Krznarić i direktora ljubljanskog Dela Stojana Petriča, uslijedit će uvodna izlaganja resornih ministara dviju država. Prvo će se skupu obratiti ministar za infrastrukturu u Vladi Slovenije Jernej Vertovec, a zatim i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Prvi u nizu panela na skupu u Portorožu, pod nazivom 'Građevinarstvo kao regionalna poveznica', bit će na programu skupa nakon ministarskih izlaganja. U prvom panelu sudjeluju direktor Kolektora CPG iz Nove Gorice Kristjan Mugerli, direktor ljubljanskog Rika Janez Škrabec, direktor GH Holdinga iz Ljubljane Blaž Miklavčič, član direkcije Strabaga Hrvatske Veljko Nižetić, predsjednik Uprave GP Krka Sanjin Purić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, uz moderatora Slavka Bobovnika.

Uvodna izlaganja u drugi panel skupa na temu 'Država kao nositelj koncesije i važnost međunarodne integracije u dobivanju EU fondova' održat će direktorica Direkcije Slovenije za infrastrukturu Ljiljana Herga, Mojmir Mrak s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani i generalni direktor kompanije '2TDK' Pavle Hevka.

Ljiljana Herga govorit će o ulozi države kao nositelja koncesija, Mojmir Mrak o izvorima i prioritetima fondova Europske unije u području građevinskih investicija, a Pavle Hevka o povlačenju novca iz fondova EU u području građevinskih investicija s primjerima dobre prakse.

U diskusiji će, uz izlagače, sudjelovati i direktor Komore građevinarstva i industrije materijala u Gospodarskoj komori Slovenije Gregor Ficko, uz moderiranje Nejca Golea.

U trećem panelu pod nazivom 'Kako ključni menadžeri građevinskih tvrtki u regiji vide budućnost građevinske industrije' sudjeluju Julijan Fortunat (predsjednik Uprave tvornice cementa Salonit Anhovo iz Deskla), Iztok Polanič (Pomgrad Murska Sobota), Marko Trampuž (Kolektor Gradbeništvo Idrija) i Martin Gosenca iz CGP-a iz Novog Mesta.

Skup će zaključiti izlaganja dr. Žige Turka s Fakulteta građevinarstva i geodezije Sveučilišta u Ljubljani i menadžera kvalitete u tvrtki Kolektoru Koling iz Idrije Bojana Črva. U središtu Turkova predavanja bit će inovativna, energetski učinkovita i digitalizirana gradnja, dok je naziv izlaganja Bojana Črva 'Digitalna transformacija u graditeljstvu - izazov, prilika ili potreba?'

Slovensko-hrvatski poslovni forum u Portorožu dolazi u jeku velikih investicija javnog graditeljskog sektora u objema državama. Lani su javne investicije u prometnu infrastrukturu Hrvatske iznosile 5,5 milijardi kuna, dok je slovenska državna direkcija za infrastrukturu uložila milijardu eura.

Konferenciju pratite UŽIVO 13. travnja od 9 sati na jutarnji.hr.

Više o konferenciji pogledajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:44