ŠTO DAROVATI?

Vodič za kumove - originalni pokloni za krizmu

Uskoro idete na krizmu i postavljate si sljedeća pitanja: Što pokloniti? Koliko novca izdvojiti za poklon za krizmu? Što će biti najljepša uspomena? Watch Centar u nastavku donosi ideje koje će vam pomoći odgovoriti na ta pitanja.
 Watch Centar promo

Sveti sakramenti važni su događaji u duhovnom životu vjernika, ali i odrastanju svakog djeteta. Krizma se među njima posebno ističe, budući da su mlade osobe tada već u potpunosti svjesne događaja i njegove važnosti, a on predstavlja i jedan od prvih koraka na putu prema zrelosti. Krizmanici ostvaruju posebnu, prisnu vezu s najbližim članovima obitelji i prijateljima, pri čemu se posebno ističu kumovi. U izboru kumova sudjeluju krizmanici i obitelj, a najčešće se bira osoba od povjerenja, iz kruga bliskog obitelji, osoba koja će krizmanicima biti uzor i podrška tijekom života. Nakon odabira kuma, slijede pripreme za primanje sakramenta i proslavu koja se razlikuje od mjesta do mjesta, ovisno o tradiciji. Nekada su se proslave primanja svetih sakramenata odvijale u intimnoj atmosferi, među najbližim članovima obitelji i kumovima, no danas je to malo drugačije. Proslave su nešto raskošnije i krizmanicima predstavljaju dan kada su oni u centru pažnje. U pripremama za primanje sakramenta i organizaciji proslave krizmanicima pomažu obitelj, prijatelji i kumovi. Biti izabran za kuma velika je čast, ali i odgovornost.

POKLON ZA KRIZMU

Današnje se generacije uvelike razlikuju od prijašnjih – običaji i tradicija uvijek su okosnica primanja svetih sakramenata, no zahtjevi se mijenjaju u skladu s vremenom. Dok su naši roditelji za krizmu najčešće dobivali zlatni nakit, medaljone i sl., današnji tinejdžeri već otprilike imaju viziju onoga što žele dobiti za poklon. Trendovi se stalno mijenjaju, a tinejdžeri su ih itekako svjesni, budući da ih svi pratimo na društvenim mrežama. Iako je najbitnije biti uz krizmanike taj dan i sudjelovati u stvaranju najljepših uspomena, bitna stavka su pokloni kojima se krizmanici ipak raduju. I dalje su, kada je riječ o primanju svetih sakramenata, posebice krizmi, najčešći pokloni upravo oni koji predstavljaju trajnu uspomenu na taj dan, a to su nakit i ručni satovi – to su pokloni koji su uvijek u modi! Watch Centar je već 27 godina nezaobilazno mjesto u potrazi za raznim poklonima. Ručni sat ili nakit iz njihove ponude će oduševiti krizmanike na jedan od najvažnijih dana u njihovim životima i biti vrlo vrijedna uspomena na krizmu. Budite uz njih toga dana, sudjelujte u stvaranju najljepših uspomena, a prije toga proučite bogatu ponudu Watch Centra i pronađite im savršen poklon te pomozite da se krizme sjećaju s osmijehom na licu.

ŠTO POKLONITI DJEVOJKAMA ZA KRIZMU

Poklon bi djevojkama trebao biti uspomena na krizmu, ali i simbolizirati poseban odnos koji je tog dana stvoren između krizmanice i njezine kume. Izbor najčešće pada na poklon koji se bazira na osobnim preferencijama krizmanice i kume, kao i na onome što je trenutno u trendu. Kume najčešće predstavljaju osobu blisku krizmanici i njezinim interesima, osobu koja će najbolje znati što bi moglo razveseliti mladu djevojku na pragu zrelosti. Ipak, ručni satovi i nakit ovdje se ističu jer su to svevremenski komadi koji predstavljaju trajnu uspomenu na krizmu. Što može biti ljepša uspomena za djevojku od komada nakita koji će redovito nositi? Ne postoji moćniji dar od nakita koji će biti pomno odabran samo za krizmanicu. Bit će to simbol posebnog odnosa stvorenog na dan krizme i predivna uspomena. Guess My Feelings ogrlica s motivacijskom porukom bit će savršen podsjetnik krizmanici na njezin dan, ali i na to kako je posebna i jedinstvena – „One of a kind“:

image
Guess My Feelings ogrlica s motivacijskom porukom
Watch Centar promo

Naravno, tu su i ručni satovi kojima će se svaka krizmanica razveseliti, budući da je na pragu zrelosti i to će biti prvi znak da ulazi u svijet odraslih. Guess Sparkling Rose ručni sat bit će savršen odabir za tu priliku. U mnoštvu ručnih satova ističe se svojom ženstvenošću i nježnim dizajnom. Izrađen je od nehrđajućeg čelika, a bijelu pozadinu krase cvjetni detalji. Idealno će se uklapati u mladenačke, ženstvene odjevne kombinacije.

image
Watch Centar promo

Ako je Vaš izbor ipak nešto smioniji, preporučujemo Furla Tempo Mini ručni sat zlatne boje. Ističe se svojim odvažnim dizajnom koji je ipak dovoljno neutralan i odgovarat će gotovo svim odjevnim kombinacijama.

image
Furla Tempo Mini ručni sat zlatne boje
Watch Centar promo

Pierre Lannier Mirage ručni sat također bi mogao biti idealan poklon za djevojke. Ovaj model ima jedinstven i originalan izgled koji će elegantno istaknuti zglob zahvaljujući 3D detaljima na brojčaniku. Izrađen je od nehrđajućeg čelika srebrne boje, a čine ga ženstveno kućište manjeg promjera i decentna čelična narukvica.

image
Watch Centar promo

I za kraj, tko može odoljeti Swatch satovima? Njihove kolekcije oduševljavaju dizajnom iz sezone u sezonu. Swatch Bioceramic C-Pink ručni sat oduševit će djevojke koje prate trendove. Ružičasta boja čini ga savršenim odabirom za opuštene ljetne kombinacije, a silikonski remen čini ga vrlo ugodnim za nošenje. Sigurni smo da će Swatch ručni sat godinama biti biti najljepša uspomena na krizmu.

image
Watch Centar promo

ŠTO POKLONITI MLADIĆIMA ZA KRIZMU

Mladići u ovim godinama su također na pragu zrelosti i razvijaju svoj stil, stoga nije loša opcija s poklonom ići u tom smjeru. Ako se pitate što im možete pokloniti za krizmu, a želite da to ipak bude uspomena, muški ručni sat će biti savršen odabir. Osim što će biti uspomena na dan krizme, krizmanika će uvijek će podsjećati na poseban odnos koji se tog dana poečo razvijati između njega i kuma. Cerruti 1881 Razzuolo ručni sat karakterizira jedinstven spoj klasičnih i ekstravagantnih elemenata. On s lakoćom spaja dva naoko različita svijeta – sport i eleganciju. Kućište je izrađeno od čelika srebrne boje, a sat ima plavu podlogu i crni silikonski remen.

image
Watch Centar promo

Još jedna sigurna opcija s kojom nećete pogriješiti je Nautica Chrono Box ručni sat. Idealan je poklon jer dolazi u kompletu s dodatnim silikonskim remenom. Nautica satovi idealan su odabir za mlade muškarce – sportsku eleganciju lako će kombinirati uz odjevne kombinacije stila u nastajanju.

image
Nautica Chrono Box ručni sat dolazi u kompletu s dodatnim silikonskim remenom.
Watch Centar promo

Trendovske kolekcije Swatcha oduševljavaju iz sezone u sezonu, no Swatch je uvijek vjeran svojim idejama i nenadmašnoj kvaliteti. Swatch satove karakterizira neodoljiv, trendovski dizajn, a sigurni smo da će Swatch ručni sat u godinama koje slijede biti i uspomena koja će podsjećati na krizmu. Swatch Checkpoint Blue sat crne boje s plavim detaljima lagan je i ugodan na ruci, a pokazuje vrijeme i datum te ima funkciju štoperice. Idealno će se uklapati u većinu odjevnih kombinacija.

image
Swatch Checkpoint Blue sat crne boje s plavim detaljima
Watch Centar promo

Pierre Lannier muški ručni satovi također su dobra destinacija prilikom odabira poklona za krizmu. Pierre Lannier Beacuor prekrasan je ručni sat kojim dominira crna boja, a dodatno ga ističu bakreni detalji. Ima kućište od nehrđajućeg čelika i crni kožni remen, a pokazuje vrijeme, datum i 24-satnu podjelu vremena.

image
Pierre Lannier Beacuor prekrasan je ručni sat kojim dominira crna boja, a dodatno ga ističu bakreni detalji
Watch Centar promo

Ako krizmaniku želite pokloniti muški ručni sat koji odlikuju vrhunske performanse i kvalitetna izrada, Swiss Military Hanowa ručni satovi su pravi izbor za vas. Swiss Military Hanowa Neptune Driver muški sat izrađen je od nehrđajućeg čelika. Plava pozadina pokazuje vrijeme i datum, a uokviruje ju safirno staklo.

image
Swiss Military Hanowa Neptune Driver muški sat izrađen je od nehrđajućeg čelika
Watch Centar promo

Za kraj još jednom napominjemo kako je, kada je krizma u pitanju, najbitnije krizmanicima biti oslonac i podrška toga dana, ali i kasnije u životu. Budite im primjer i uzor, sudjelujte u stvaranju uspomena s njima, a poklon neka bude kruna odnosa koji će ih u godinama koje slijede podsjećati na dan u kojem su primili jedan od najvažnijih sakramenata – na dan krizme. Neka to bude nešto svevremensko, nešto što nikada ne izlazi iz mode, poput ručnih satova i nakita. Kompletnu ponudu poklona za krizmu pogledajte na Watch Centar webshopu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 16:02