NE PROPUSTITE

Za čarobnu jesen ne propustite novi broj magazina Dom&Dizajn

Tema broja je kako stvoriti prekrasan ugođaj uz fire pit u svojem dvorištu, gdje ga nabaviti, kako urediti njegov okoliš te na što paziti

Novi broj magazina D&D

Prekrasna jesen, ako nije suviše okupana kišom, raskošna u bojama, sve u njoj kao da zove na vizualne užitke bivanja na otvorenom. Ipak, kad se temperatura malo spusti, nije lako duže biti vani, na terasi, u dvorištu. Zato u novom broju magazina D&D, koji se na kioscima može pronaći već sutra, 16. listopada, predstavljamo fire pitove, trend koji se iz drugih europskih zemalja širi sve više i kod nas - ognjišta na otvorenom.
U Austriji je tradicija vanjskim grijanjem produljiti uživanje na otvorenom u dvorištu u jesen, zimu i rano proljeće. Sjedenje oko fire pita poznato nam je i iz američkih filmova, kada na štapiću griju sljezove kolačiće. Kod nas kafići dobro znaju kako produljiti sezonu terasa vanjskim grijačima, ali se slično tek počinje koristiti i u našim dvorištima. Željezna ognjišta mogu se pronaći i kod nas na tržištu, i to od onih povoljnih, a jednako dobrih, do skup­ljih varijanti. Možete ih i sami izraditi. Uglavnom se preferiraju ona na drva, zbog rustikalne atmosfere, ali mogu biti i na propan. Stil uređenja takvog mjesta u dvorištu također ovisi o mogućnostima i željama. Uz fire pit možete postaviti nekoliko stolaca, klupica ili vrtne fotelje te napraviti ambijent kao u vanjskom dnevnom boravku. I, naravno, nikad se ne smije zaboraviti da se radi o vatri i da je oprez nužan, zato donosimo i savjete o sigurnosti.
Dozu inspiracije pronađite i u zanimljivim interijerima koje smo posjetili. U središtu Pule pronašli smo divan penthouse pun iznenađenja, u okolici Sinja suvremenu vilu okruženu šumom i planinama, a na splitskim Bačvicama luksuzne apartmane skrivene iza obloge od perforiranog lima. Naravno, to nije sve, stoga požurite na kioske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:01