Za sam kraj odličnog Ljeta u Oršiću slijedi nam koncert ETHNO Croatia

Nakon rasprodanih koncerata i predstava na prekrasnu pozornicu dvorca Oršić dolaze glazbenici iz svih krajeva svijeta!
Ljeto u Oršiću

Za ovogodišnje izdanje kulturnih večeri u bajkovitom ambijentu dvorca Oršić možemo reći da je bilo jedno od najpopularnijih ljetnih manifestacija. Spoj odmora, kupanja, izleta i odlične gastro ponude zaokružene sa raznolikim kulturnih večernjim izdanjima pokazalo se kao dobitna kombinacija. Gupčev kraj pokazao je da uz povijesne manifestacije popularnu Seljačku bunu-Bitku kod Stubice ima itekako što ponuditi i tokom ljetnog perioda. Jer kada iza kupanja u zagorskim termama, izleta u prirodu još sjednete u čaroban atrij Dvorca Oršić, možete slobodno reći da ste ispunili vikend i svježim zrakom, kupanjem i zabavom!

image
Ljeto u Oršiću
image
Ljeto u Oršiću

Svoju zelenu zagorsku rivijeru, Gupčev kraj obogatio je koncertima, kazališnim predstavama i ljetnim kinom, i na samom finalu zaokružio međunarodnim koncertom Ethno Croatia.

Festival sa sadržajnom raznolikošću i kvalitetom programa ukomponiran sa odličnom gastro ponudom te kupanjem na bazenima okolnih Termi zasigurno su pun pogodak za sve što vam treba za jedan nezaboravan izlet!

A krenulo je krajem 6 mjeseca odličnom humorističnom predstavom „Huligan“, pa ljetnim kinom pod zvjezdanim nebom i fantastičnim glazbenim spektaklom koji je priredila Vanna. Za nastup Vanne tražila se karta više, koncert je bio rasprodan, kao i naredni koncert Pavela. Izgleda da se čarobni atrij Dvorca Oršić pokazao kao jedna od najatraktivnijih kulisa za live nastupe. Nakon Pavela uslijedila je još jedna duhovita romantična predstava „Uvijek će nam ostati ljubav“, a ovogodišnje izdanje Ljeta u Oršić završava se tradicionalnim međunarodnim koncertom „Ethno Croatia“.

21.7. srijeda

21:00 Glazbeni koncert „ETHNO CROATIA“

ULAZ SLOBODAN

Ethno Croatia je projekt Hrvatske glazbene mladeži, koja u Grožnjanu okuplja mlade glazbenike cijeloga svijeta koji se druže i jedni od drugih uče o glazbi iz zemalja iz kojih dolaze. Ovaj međunarodni kamp tokom srpnja okuplja mlade glazbenike od Belgije, Danske, Hrvatske, Švedske, Estonije, Zimbabvea, Španjolske, Finske, Jordana, Čilea do Engleske i ostalih zemalja.

Ethno je program JM Internationala za narodnu, svjetsku i tradicionalnu glazbu. Osnovan 1990. godine, namijenjen je mladim glazbenicima s misijom oživljavanja i održavanja globalne kulturne baštine. Danas prisutan u preko 30 zemalja, Ethno angažira mlade kroz niz godišnjih međunarodnih glazbenih kampova, kao i radionica, koncerata i turneja, radeći zajedno sa školama, zimskim vrtovima i drugim skupinama mladih na promicanju mira, tolerancije i razumijevanja. Sviraju različite instrumente, često i arhaične, a ovaj koncert produkt je njihovog boravka i rada u međunarodnom glazbenom kampu u Grožnjanu, gdje jedni druge uče o glazbi zemalja iz kojih dolaze. Nerijetko na pozornici Dvorca Oršić izvedu i neke pjesme iz naših krajeva u svom autentičnom stilu, a i poznate strane hitove, pa tako svojom zajedničkom energiju prenesu na publiku jedinstven dojam suradnje i druženja, jer kao što i sami znamo muzika nema granica. A sudionici ovogodišnjeg izdanja Ethno Croatia svakako će vam to i potvrditi. Stoga na zadnji dan ovih čarobnih zagorskih večeri zakoračite u muzički svijet bez granica i budite dio jedinstvene energije različitih napjeva, zvukova i muzičkih izvedbi koje vas neće ostaviti ravnodušnima.

image
Ljeto u Oršiću

Više na:

https://www.facebook.com/Ljeto-u-dvorcu-Or%C5%A1i%C4%87-1587898851452002

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:00