Dani Jelačića

ZABAVA ZA CIJELU OBITELJ - Dani Jelačića od 8. do 10. listopada u Zaprešiću

Uhvati svoj trenutak uspomene u Novim dvorima bana Jelačića
promo 

Stiglo nam je najdraže doba godine, stigli su Dani Jelačića u Zaprešiću! Tradicionalna manifestacija kojom Zapreščanke i Zapreščani svake godine slave rođendan bana Jelačića i grada Zaprešića i ove godine donosi bogati program za sve posjetitelje u Novim dvorima bana Jelačića!

Druženje je na rasporedu od 8. do 10. listopada, kada se imanje bana Jelačića pretvara u pozornicu 19. stoljeća, na kojoj će se posjetitelje dočekati dobro znani domaćini ban Jelačić i grofica Sofija. Posebno uređen i ukrašen posjed bit će prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću!

Sve posjetitelje banskog posjeda očekuje vikend ispunjen zanimljivim radionicama i animacijom za najmlađe posjetitelje. Naučite jezike koje je govorio ban, izradite krinolinu, zaigrajte obiteljski memori ili krenite zajedno u foto lov na znanje i potragu za novodvorskim blagom. Okušajte se u cirkuskim vratolomijama i mnogim drugih kreativnim sadržajima, a u predahu od igre i istraživanja, uživajte u posebnoj predstavi na otvorenom!

image
promo

„Srce u bronci iliti Život bana Josipa Jelačića u 9 postaja i nešto više pjesama“ kako i samo ime govori interaktivna predstava je koja donosi zanimljiv pogled na banov život u Novim dvorima i koja će biti izvedena na otvorenom. Predstavu će u 9 slika na cijelom posjedu Novih dvora ispričati više od dvadeset glumaca umjetničke organizacije Max teatar, a svakog dana bit će igrana četiri puta kako bi što više posjetitelja moglo uživati u tom zanimljivom prikazu banova života.

Kroz čitav posjed Novih dvora bana Jelačića svaki dan u 10, 12, 16 i 18 sati svi posjetitelji imat će prilike doživjeti snažnu emociju, uspomenu i ponos bana Jelačića kroz predstavu koja će ispričati priču o čovjeku, vojskovođi, pjesniku i velikanu na kojeg smo ponosni.

Cijelu priču zaokružit će ugostiteljska ponuda u piknik zoni i sjajan večernji program u kojem nastupaju grupa Pavel (petak, 8.10.), Damir Kedžo (subota, 9.10.) i Domenica (nedjelja, 10.10.).

Zaprešić svake godine na poseban način udahnjuje život najljepšem kutku banova naslijeđa. Zakoračite u prošlost, provedite banski vikend u gradu Zaprešiću i ponesite svoj trenutak uspomene iz Novih dvora! Vidimo se na Danima Jelačića!

Detaljan program Dana Jelačića nalazi se OVDJE.

image
promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:21