Zaklada „Vaša pošta“ donirala 16 polica životnog osiguranja Majčinskom domu

S mjesečnim uplatama Zaklada pomaže mladim majkama u ključnom razdoblju i početku samostalnog života

Vaša pošta

Majčinski dom ustanova je koja se brine o mladim nezbrinutim trudnicama i majkama s malom djecom. Djeluje u sklopu Dječjeg doma u Zagrebu, a njegovi kapaciteti prošireni su obnovom 2015. godine. U njemu borave mlade majke koje nisu u mogućnosti samostalno skrbiti o djeci. Poslije odlaska iz Doma nakon godine dana majkama se pruža i pomoć prilikom zapošljavanja i uključivanja u društvo.

Pomoć mladim majkama pružaju brojni sponzori, a među njima je i Zaklada „Vaša pošta“ koja je uz pomoć donatora i partnera do sada donirala police životnog osiguranja u pojedinačnom iznosu od 6000 eura za 16 majki. Tako se majkama nakon izlaska iz Doma prve dvije godine svaki mjesec isplaćuje 250 eura za životne troškove. Za vrijeme boravka u Majčinskom domu mlade majke se uz brigu o djetetu osposobljavaju za samostalan život uključivanjem u osnovnu ili srednjoškolsku izobrazbu i tečajeve za neka zanimanja, a važan dio pomoći odnosi se na vrijeme nakon izlaska iz Doma u kojem se majke trebaju osamostaliti i moći skrbiti za svoje dijete. Imajući u vidu koliko je važno sačuvati povezanost djeteta i majke, u Zakladi su odlučili dati prioritet mladim majkama te ih uz pomoć donatora životno osigurati kako bi nakon navršene prve godine života djeteta majka i dijete zajedno napustili instituciju i nastavili funkcionalan obiteljski život.

S mjesečnim uplatama Zaklada pomaže mladim majkama u ključnom razdoblju i početku života samostalnog života. Ukupna vrijednost polica životnog osiguranja koje je donirala Zaklada „Vaša pošta“ iznosi 96.000 eura.

Zakladu je osnovala Hrvatska pošta radi pružanja novčanih potpora djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi tako što se za vrijeme štićenikova boravka u domu na njegovo ime uplaćuje polica životnog osiguranja u protuvrijednosti 6000 eura. Djeca i mladi dobivaju pomoć u ključnom trenutku, kada počinju tzv. odrasli život. U 12 godina djelovanja Zaklada „Vaša pošta“ je uz pomoć brojnih donatora uručila 525 polica životnog osiguranja i donirala ukupno tri milijuna eura u suradnji s 21 dječjim domom čime je postala sinonim za trajnu i sigurnu pomoć djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi.

I vi možete pomoći djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi! Podržite Zakladu „Vaša pošta“ donacijom i budite potpora u stvaranju humanijeg društva u kojem svako dijete zaslužuje priliku izgraditi vlastitu bolju i sigurniju budućnost.

Uplatu donacije Zakladi Vaša pošta možete izvršiti uplatom na IBAN: HR20-2390-0011-1004-1775-7

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 06:04