Zašto su niskoenergetske kuće sve traženije? Investicija koja vam jamči krov nad glavom u samo nekoliko mjeseci!

promo

Najbolje se stvari u životu uvijek događaju neočekivano!

Dokaz tome je i suradnja Dogma nekretnina i Steco centra, lidera u gradnji montažnih – niskoenergetskih kuća.

image

promo

Do suradnje je došlo sasvim slučajno, i to na benzinskoj pumpi u Švicarskoj, gdje su razmijenjene vizitke između dva vlasnika. Samo jedan posjet tvornici bio je dovoljan da se potvrdi da se radi o profesionalnoj i organizacijski posloženoj firmi koja može odgovoriti na sve trenutačne izazove tržišta.

Zanimalo nas je postoje li već neki projekti koji su ugovoreni?

Ugovorili smo poslovnu suradnju za izgradnju naselja od 7 kuća s bazenima u Istri u okolici Labina. Ovisno o brzini ishodovanja potrebnih dozvola gradnja bi trebala početi u idućih par mjeseci i završiti već u svega mjesec dana. Osim navedenog, u ovome trenutku imamo 10-tak projekata obiteljskih kuća u fazi realizacije, rekao nam je direktor i vlasnik Dogme Branko Papeš.

image

promo

U nekim zemljama poput SAD, i Australije montažna gradnja je primarna. Na našem tržištu montažna gradnja polako ali sigurno ulazi na mala vrata. Smatrate li da je to budućnost gradnje?

Svakako. U zadnje dvije godine postotak izgrađenih individualnih niskoenergetskih kuća u Njemačkoj je s 20% skočio na 38% tj. gotovo se udvostručio. U Skandinaviji je taj postotak preko 50%, dok u SAD i Australiji preko 70% kada pričamo o gradnji obiteljskih objekata.

image

promo

Navedite nam neke prednosti takve gradnje?

Prednosti niskoenergetske gradnje su evidentne i dokazane.

Bitna ušteda energenata, i to na tolikoj razini da je upitna isplativost ugradnja solarnih i sličnih sistema grijanja. Tako građene kućeimaju izrazito malu potrošnju energije u usporedbi sa klasičnom gradnjom, da je trošak solarnih panela prevelik. Velika prednost je brzina gradnje.

Niskoenergetska kuća može biti gotova u periodu od 90-120 dana. Značajno je za istaknuti kako takve kuće imaju velika otpornost na potrese i jedna su od bitnih karakteristika, pogotovo na našim područjima. Još jedna velika prednost je i troškovnik gradnje. U slučaju gradnje niskoenergetske kuće, dogovara se i ugovara troškovnik i nema bitnih odstupanja od istog, za razliku od klasične gradnje gdje se troškovi gradnje redovito povećaju za 50% i više.

image

promo

Da ne bismo samo hvalili, moramo naglasiti kako je najveća mana kada govorimo o niskoenergetskoj gradnja, nedovoljna educiranost tržišta, što uzrokuje nespremnost dobrog dijela klijenata za takvu investiciju.

STECO plasira svoje proizvode u Austriju, Švicarsku, Francusku čak i Afriku - što kupci mogu očekivati na našem tržištu?

Točno, i to čak 95% proizvoda se izvozi. Zanimljiva je informacija da je STECO primjerice, sagradio kuću Big Brothera u Švedskoj unazad par godina. Za plasman proizvoda na neka od navedenih tržišta treba zadovoljavati najviše standarde proizvodnje i kvalitete, te posjedovati certifikate kojom se isto dokazuje. Upravo to kupci mogu očekivati i našem tržištu.

image

promo

Koje su prednosti Vas kao zastupnika, odnosno što Dogma sa Stecom može jamčiti zainteresiranima?

Dogma i STECO su se vrlo brzo prepoznali, s time da je Dogma najveća i najjača agencija u prometu nekretninama u Hrvatskoj, a STECO najveći proizvođač niskoenergetskih kuća na području bivše države. Potruditi ćemo se našim klijentima dati još jednu kvalitetnu i povoljniju mogućnost u rješavanju stambenog pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:15