Renomirani mačevalački turnir u Zagrebu

Završen je 24. Rapir kup, najveći međunarodni mačevalački turnir za mlađe dobne skupine u Hrvatskoj

Rapir Kup

 MK Rapir

Rapir kup, najveće i najpoznatije međunarodno natjecanje u mačevanju za mlađe dobne skupine na teritoriju Republike Hrvatske, održan je 12. i 13. ožujka u dvorani OŠ Kajzerica u Zagrebu. Tradicionalno, i ove godine turnir je privukao brojne domaće i međunarodne natjecatelje koji su se natjecali u mačevalačkim disciplinama floret i mač.

U dva dana natjecanja, unutar 323 natjecateljska meča nastupilo je čak 250 natjecateljica i natjecatelja iz 11. zemalja. Uz domaće mačevaoce iz Hrvatske, na turniru su nastupili i natjecatelji iz Austrije, Belgije, Cipra, Italije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije, Srbije, Švedske i Turske, čime je ovogodišnji turnir posjećenošću nadmašio turnire prethodnih godina, te se službeno pozicionirao kao najjači međunarodni turnir za mlađe dobne uzraste u Hrvatskoj.

Uz organizatora turnira, mačevalački klub Rapir iz Zagreba, turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Mačevalačkog saveza Zagreba, Hrvatskog mačevalačkog saveza, a turnir je podržala i tvrtka Span, kao i renomirani proizvođač mačevalačke opreme – mađarska tvrtka PBT.

image

Rapir kup

MK Rapir

Iduće, 25.-to izdanje Rapir kupa održat će se u ožujku 2023. godine, na kojem se očekuje još veći broj natjecatelja iz brojnih europskih zemalja, a organizator turnira – mačevalački klub Rapir iz Zagreba, najavljuje još veća iznenađenja i nagrade za osvajače medalja i njihove trenere.

Olimpijski sport mačevanje, kao idealna sportska aktivnost za djecu školskog uzrasta svake godine privlači sve veći broj djece u Hrvatskoj. Sa ciljem stjecanja zdravih sportskih navika djeteta, poticanja zdravog načina života, te poticanja natjecateljskog duha, mačevalački klub Rapir iz Zagreba svake godine upisuje članove – djecu sa navršenih 6 godina i starije. Klub se nalazi na lokaciji Vlaška 71 u samom središtu Zagreba, a upisi za sezonu 2022/2023 su u tijeku.

Sve informacije o upisima u klub MK Rapir, kao i informacije o ovom plemenitom olimpijskom sportu možete saznati na linku.

Pratite nas na:

MK Rapir Facebook

MK Rapir Instagram

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 18:40