Završni vikend Špancirfesta - posljednja prilika za veseli oproštaj od ljeta

Pred nama je završni festivalski vikend varaždinskog Špancirfesta. Najveći hrvatski festival zaista je, zahvaljujući raznovrsnosti i kreativnosti programa te zavodljivoj, pozitivnoj energiji, već odavno postao sinonim za uživanje u posljednjim danima ljetnog kolovoza, bilo da na njega dolazite na obiteljski izlet, s prijateljima na jedan od sjajnih koncerata ili ste zainteresirani za spontano otkrivanje što se sve skriva na prepunim ulicama povijesne jezgre Varaždina.

promo 

 Špancirfest

U dosadašnjih je sedam festivalskih dana održano više stotina programa, a ono što slijedi posljednjeg vikenda dostojno je naziva „veliko finale“.

Glazba sve i svuda

Na glavnoj glazbenoj PAN pozornici u petak nastupaju miljenici Špancirfesta, S.A.R.S., a subotu će na istom mjestu svirati tri sjajna varaždinska benda: Electric Purge, Dodger Artfool & The Vipers i Neon Iglu. Koncertni program PAN pozornice će u nedjelju zatvoriti veliki LET 3. Vila Bedeković će u subotu ugostiti jedinstvenog Massima, a završni koncert na tom ekskluzivnom mjestu bit će jednako posebna kombinacija rocka i sevdaha s Vatrom i Božom Vrećom.

image

promo

Špancirfest
image

promo

Špancirfest
image

promo

Špancirfest

Dancing in the streets

Festivalske ulice Varaždina ogromna su, šarena i beskrajno zabavna pozornica. Na njima možete uživati u predstavama ponajboljih europskih uličnih performera, pjevati i plesati uz glazbu na gotovo svakom uglu, satima istraživati raznoliku ponudu iz pastelno obojanih kućica, odabrati neki dizajnerski komad u Kreativnici, umjetničko djelo ili se okrijepiti nekim malim usputnim slatkim ili slanim zalogajem. Zanimaju li vas zdrave i prirodne stvari, uputite se u „INA Fresh Street“, novu festivalsku ulicu u Šenoinoj ulici u istočnom dijelu povijesne gradske jezgre.

image

promo

Špancirfest

Dolazite li na Špancirfest obiteljski, ne brinite, tu je velika i popularna igraonicu Vindiland uz Stari grad, šarena ponuda zabave, muzike i kreativnih radionica u Parku kreative, a želite li im priuštiti malo adrenalinskog užitka, Špancirfest ima i Lunapark.

image

promo

Špancirfest

Okusi za pamćenje

Gastro-hit ovogodišnjeg Špancirfesta je zasigurno Špancir Burger Festival smješten na posebno uređenom Kapucinskom trgu iznad podzemne garaže. Šest probranih kućica donosi slasne burger kreacije ponajboljih hrvatskih burger majstora (uključujući i „plant-based“ delicije), pripremljenih od vrhunskih namirnica koji čak i najzahtjevnije gurmane neće ostaviti ravnodušnima. Pribrojite tome i ponudu koktela, svakodnevne nastupe DJ‘a i općenito sjajnu atmosferu, Špancir Burger Festival je gastro-party lokacija koju nikako ne biste trebali propustiti.

image

promo

Sandro Sklepić

Legendarni Vinski grad Špancirfesta, sjajno mjesto druženja i uživanja u probranim i povoljnim vrhunskim vinima i s njima sljubljenim malim zalogajima, ponovno se smjestio na predivni zeleni prostor ispred zidina Starog grada, a samo nekoliko koraka udaljena je i Carlsberg gastro i party zona, za one koji bi partijali do dugo u noć. Party noćni program donosi i Sunset zona na Stančićevom trgu, a zabavljati se možete i na bezbrojnim drugim mjestima varaždinske jezgre koja pulsira festivalskim ritmom.

image

promo

Špancirfest

Varaždin je blizu, ljeto se približava kraju, a Špancirfest ima sve da mu kažete „bye bye“ sa stilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:30