promo

Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija

Zagrebačka škola ekonomije i managementa je među 5 posto najkvalitetnijih poslovnih škola na cijelom svijetu uz bok Harvardu i Yaleu
Dejan Gostimir, Ivija Bernatović, Goran Oblaković

Jedna od najvećih prednosti ZŠEM-a sasvim sigurno je uspješan nastavni tim. Na ZŠEM-u predaju vodeći poslovni i ekonomski stručnjaci, a veliki dio njih je svoje profesionalno i akademsko iskustvo steklo u svjetskim kompanijama i na prestižnim sveučilištima u inozemstvu, najčešće u Zapadnoj Europi ili SAD-u. Čak 78% predavača ZŠEM-a su doktori znanosti, a njih 48% doktorat je steklo na sveučilištima u inozemstvu.

Predavači na ZŠEM-u uspješni su i u korporativnom svijetu, pa tako studenti uče na pravim primjerima iz realnog sektora. Primjerice, studenti o marketingu ne uče samo kroz teoriju, već cijeli semestar, uz vodstvo profesora, izrađuju marketinške planove koje po završetku kolegija prezentiraju Upravi te kompanije.

image
prof.dr.sc. Maja Martinović

izv. prof. dr. sc. Maja Martinović, doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu te je završila International Faculty Development Program na IESE Business School u Španjolskoj. Na ZŠEM-u predaje kolegije iz područja marketinga, vrši dužnost predstojnice Katedre za marketing i turizam te prodekanice diplomskog MBA studija. Predavala je na MBA studiju Barcelona Management Instituta te na MBA studiju Sarajevo Graduate School of Business u suradnji s Texas A&M University-Commerce i Burch University (IBU). Danas surađuje s Luxembourg School of Business te je voditeljica studija Doctor of Business Administration (DBA) od Sheffield Hallam sveučilišta i ZŠEM-a. Vodila je edukacije za menadžere i zaposlenike stotinjak tvrtki i institucija iz zemlje i inozemstva, a s hrvatskim gospodarstvenicima surađuje u vidu internih edukacija, na izradi poslovnih planova, studija izvedivosti te projektima istraživanja tržišta i stvaranja robnih marki. Radila je na redakturi i prijevodima te je bila urednica niza knjiga iz područja marketinga. Objavila je knjigu „Marketing u Hrvatskoj“ te knjigu „Upravljanje marketingom“ u koautorstvu s prof. Philipom Kotlerom, autorom vodećih svjetskih udžbenika iz kojih su znanja iz marketinga stjecale generacije marketinških profesionalaca širom svijeta te međunarodnim autoritetom iz područja upravljanja markama prof. Kevinom L. Kellerom. Objavila je i osam poglavlja u knjigama, oko 60 poslovnih slučajeva iz područja marketinga te više od 70 znanstvenih i stručnih radova. Profesorica Martinović također je članica Akreditacijskog savjeta Agencije za znanost i visoko obrazovanje, zamjenica je predsjednika Nadzornog odbora i predsjednica Revizijskog odbora Hrvatske radiotelevizije.

image
Goran Oblaković

dr. sc. Goran Oblaković, prodekan preddiplomskih studija ZŠEM-a, predaje niz kolegija iz područja managementa na preddiplomskoj, diplomskoj i doktorskoj razini te executive programima. Dr. Oblaković je doktorirao management na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj s istraživanjem usmjerenim na upravljanje rizicima u bankama. Magistarski studij iz strateških financija (MSSF) i poslovne administracije (MBA) završio je na Sveučilištu Indiana Southeast u SAD-u gdje je i diplomirao poslovnu administraciju (BS). Bogato međunarodno iskustvo u logistici i konzaltingu stjecao je u tvrtkama poput FedExa, Targeta, Sveučilištu Indiana, nekoliko startupa te u međunarodnoj organizaciji Ujedinjeni narodi UN. Na ZŠEM-u također obnaša dužnost voditelja Executive MBA programa te predstojnika Katedre za management, poduzetništvo i digitalnu transformaciju. Gostujući je predavač na sveučilištu St. Ambrose u SAD-u, Luxembourg School of Business, te Nottingham Business School i Sheffield Business School u Velikoj Britaniji. Područja Goranovog znanstvenog i stručnog interesa su upravljanje rizicima i operacijama, strateški management, bankarstvo i poduzetništvo. Poveznicu s praksom održava kroz seminare i konzultantske projekte. Neke od renomiranih tvrtki s kojima je surađivao su Cargolux, Ericsson, Podravka, Kaufland, Sparkasse, Grawe osiguranje, Novomatic, Hrvatska Lutrija, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Bambi, HELB, HOPS, Zagrebačka banka, Bina-Istra, Vivera i HZMO. Dr. Oblaković član je i nekoliko nadzornih odbora.

image
Prodekan za međunarodne odnose, profesor dr.sc. Mato Njavro

dr. sc. Mato Njavro, je prodekan za međunarodne odnose i predavač na Katedri za financije i računovodstvo na ZŠEM-u gdje predaje Poslovne financije. Diplomirao je poslovnu administraciju i međunarodnu ekonomiju na Sveučilištu Bocconi u Milanu, gdje je također magistrirao poslovne financije, a doktorirao financije na Sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj. Radno iskustvo stekao je u Londonu radivši za Lehman Brothers i Nomuru, u sektoru investicijskog bankarstva. Mato je bio na postdoktorskom studiju na Institutu za kvantitativne društvene znanosti Sveučilišta Harvard (IQSS), a od 2016. do 2020. godine boravio je u Singapuru gdje je bio viši znanstveni novak na Institutu za management sveučilišta St.Gallen u Aziji (SGI-HSG) i predavač na Singapore Management sveučilištu. Osim što predaje na ZŠEM-u, Mato je predavač na Sveučilištu St.Gallen, Luxembourg School of Business te je akademski direktor međunarodne konferencije New Europe Business Forum.

image
Dina Vasić

Dina Vasić, MBA, svoje prve akademske korake stekla je završivši preddiplomski studij i MBA iz područja financija i bankarstva na ZŠEM-u, a također je doktorandica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani. Kao doktorandica pozvana je na doktorske konferencije poput Babson Entrepreneurship Research Colloquium, konzorcij European Academy of Management, te The Academy of Management. Dina je za doktorski studij nagrađena dvjema stipendijama te je primila više potpora istraživanjima kroz svoju akademsku karijeru. Kao viši predavač na Katedri za financije i računovodstvo na ZŠEM-u predaje Poslovne financije, Obiteljske financije, Međunarodne financije, te Spajanja i preuzimanja. Kao vanjski predavač sudjeluje u Master in Management programu na Luxembourg School of Business. Kao gost predavač posjećuje i Cologne Business School te Hamburg School of Business Administration u Njemačkoj te je sudjelovala u nekoliko edukacijskih panela tijekom 2016. i 2017. godine na GESIS institutu u Kölnu. Od 2015. godine volontira kao akademski mentor natjecateljskih timova u CFA institutu u okviru CFA Research Challenge projekta te kao pridruženi član i član uredničkog odbora u Hrvatskom diplomatskom klubu. Aktivno se bavi znanstvenim radom i autorica je više radova iz područja financijskog managementa, financijske pismenosti i financiranja startupova kroz alternativni pristup financiranju.

dr. sc. Mirna Koričan Lajtman, magistra je psihologije, a 2009. godine završila je i MBA na ZŠEM-u. Doktorirala je na sveučilištu St. Gallen u Švicarskoj na temu poslovno privatnih izazova i utjecaja na stres kao i poslovnu učinkovitost. Međunarodno iskustvo stječe na prestižnim sveučilištima John Carroll i St. Ambrose u SAD-u te IESE Business School u Španjolskoj. Na ZŠEM-u predaje kolegije iz područja managementa i ljudskih potencijala. Vodeći je stručnjak u području ljudskih potencijala, kreirala je aplikaciju NewsHR te je upravo njenom zaslugom ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista (SHRM). Također je akademska direktorica ZŠEM Poslovne akademije, i predvodnik trendova u gamifikaciji. Autorica je nekoliko istraživačkih znanstvenih radova i stručna redaktorica nekoliko knjiga iz područja managementa (Modern Management, Negotiation, Becoming a Better Value Creator, Strategic Interviewing, Six Sigma, Strategic Management i dr.), autorica je brojnih knjiga, između ostalih i “Introducing HR management for 21st Century”, koju je izdala u ovoj godini s kolegom Renatom Šimunićem.

image
Vedrana Pribičević

Vedrana Pribičević, mag.oec., diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer „Makroekonomija”. Za vrijeme studija bila je demonstrator na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj, i to na kolegijima Makroekonomija i Teorija rasta kod prof. Ive Bićanića. Doktorandica je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, a mentor joj je dr.sc. Boris Podobnik. Istraživački interesi su joj primjena teorije mreža u ekonomiji i financijama koje predstavlja interdisciplinarno područje ekonofizike. Kolegij Bihevioralna ekonomija razvila je s dr.sc. Andrijanom Mušurom - Gabor, 2013.godine, a to je bio prvi takav kolegij izveden na ekonomskoj visokoškolskoj instituciji u Hrvatskoj. Sudjelovala je na nekoliko znanstvenih projekata financiranih od strane HUP-a, HUB-a te trenutno sudjeluje na projektu razvoja međunarodnog kurikuluma kojim se namjerava podučavati tranzicija u osnovnim i srednjim školama, a projekt financira Njemačka agencija za civilno obrazovanje. Koautorica je popularno-znanstvene emisije od 60 epizoda "Ekonomski zabavnik" koju je emitirao HRT, gdje je ideja bila približiti ekonomiju široj javnosti serijom kratkih edukativnih videa. Na Warsaw School of Economics u Poljskoj predavala je endogenu teoriju rasta unutar ERASMUS razmjene nastavnog osoblja. Cijenjeni je stručnjak i komentator za relevantne teme u području ekonomije, a kolumne je pisala za časopis Banka, tportal, Jutarnji list, 24 sata i Express. Na ZŠEM-u predaje ekonomske te interdisciplinarne kolegije Bihevioralna ekonomija i Economies, Institutions and Societies.

image
Ivija Bernatović

Ivija Bernatović, MBA, preddiplomski i diplomski studij završila je na ZŠEM-u, a trenutačno je doktorandica na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, s temom obiteljskog poduzetništva. Sudjelovala je kao doktorand – stipendist na prestižnom doktorskom konzorciju Babson College Entrepreneurship Research Conference, ali i na European Academy of Management. Uz već objavljene znanstvene i stručne članke, njezino znanstveno, ali i stručno usmjerenje jest obiteljsko poduzetništvo. Usavršavala se kroz studijske boravke na partnerskim sveučilištima John Carroll i St. Ambrose u SAD-u te Luxembourg School of Business. Sudjeluje u svim akreditacijama (AACSB) i reakreditacijama ZŠEM-a, pa se u području sustava upravljanja kvalitetom, posebno provedbi, mjerenjima i implementaciji ishoda učenja obrazovala kroz edukacije u SAD-u i Europi. Voditeljica je i ZŠEM Alumni projekta, s kolegicom Nikol Šćrbec, a cilj projekta je povezati više od 2.800 alumnija koji rade diljem svijeta te ojačati alumiti zajednicu. Viši je predavač na kolegijima Poduzetništvo, Upravljanje projektima i Design thinking, ali razvija i izborne kolegije iz područja obiteljskog poduzetništva. Direktorica je Centra za poduzetništvo i inovacije na ZŠEM-u, te provodi edukacije u području Design thinkinga, sve popularnije metode među svjetskim organizacijama za poboljšanje poslovanja i razvoj inovativnih proizvoda. Ova metoda koristi se u korporacijama poput IBM-a, sveučilištima Harvard, Sussex, Monterrey, i drugi.

image
Denis Alajbeg

dr. sc. Denis Alajbeg, doktorirao je na Ekonomskom sveučilištu u Beču na katedri za Financiranje i financijska tržišta. Kao profesor visoke škole u trajnom zvanju i znanstveni suradnik predaje na ZŠEM-u od 2007. godine i to predmete Financijska tržišta i institucije na preddiplomskom i diplomskom MBA studiju te kolegije Upravljanje portfeljem i Osnove financija na diplomskom MBA studiju. Također je i jedan od voditelja MBA koncentracije Financije i bankarstvo. Uže područje akademskog interesa i istraživanja su domaća i međunarodna tržišta kapitala, valuacija vrijednosnica i investicijske metodologije. Uz predavačko iskustvo, prof. Alajbeg je od 2004. do 2006. kao zamjenik državnog tajnika sudjelovao u izradi Nacionalnog razvojnog plana RH, a od 2002. do 2004. obnašao dužnost savjetnika premijera RH. Prethodno je od 1998. do 2002. radio kao fond manager i financijski analitičar u društvu za upravljanje investicijskim fondovima Dalbank invest d.o.o. (današnji OTP invest). Bio je član nadzornog odbora Platinum Investa d.o.o., društva za upravljanje investicijskim fondovima, a trenutno je zamjenik predsjednika nadzornog odbora HNK Hajduk Split.

image
doc.dr.sc. Borna Jalsenjak

doc. dr.sc. Borna Jalšenjak, na ZŠEM-u predaje kolegije Uvod u filozofiju, Kritičko mišljenje, Poslovna etika i korporacijska društvena odgovornost, te kolegij Vodstvo. Uz rad na ZŠEM-u profesor je na Luxembourg School of Business i gost predavač na St. Ambrose sveučilištu u SAD-u te na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti, Sveučilište u Zagrebu. Uz nastavni angažman, direktor je istraživanja na Luxembourg School of Business i zamjenik prodekana za znanost na ZŠEM-u. Područja interesa znanstvenog i istraživačkog rada obuhvaćaju poslovnu etiku i društvenu odgovornost, te preklapanja između menadžmenta i vodstva (pogotovo teorija motivacije) i filozofije (pogotovo etike i filozofske antropologije).

image
Dejan Gostimir

mr. sc. Dejan Gostimir jedan je od vodećih stručnjaka iz područja Interne Revizije i eXtesible Business Reporting Language-a (XBRL) na području Hrvatske. Osnivač je i direktor tvrtke Mark Gabriel Consulting te je bio osnivač i vlasnik nekoliko uspješnih tvrtki iz različitih područja (računovodstvo, porezi, prodaja) u Hrvatskoj. Ima više od 25 godina iskustva u internoj reviziji, računovodstvu, forenzičkom računovodstvu i otkrivanju financijskih prijevara, porezima, financijama i managementu. Ovlašteni je interni revizor za područje gospodarstva i informacijskih sistema te jedan od rijetkih (u Hrvatskoj) nositelja međunarodno priznatog XBRL certifikata. Radio je kao direktor financija u nekoliko renomiranih farmaceutskih tvrtki te kao konzultant za svjetsku korporaciju Accenture na pružanju konzultantskih usluga iz područja interne revizije „Fortune 500“ kompanijama. Kao konzultant u Hrvatskoj radi sa nekoliko vodećih svjetskih kompanija na području Poreza na dodanu vrijednost. Također je radio i na nekoliko slučajeva forenzičnog računovodstva te je član Revizorskog odbora Hrvatske radiotelevizije. Na ZŠEM-u radi kao dugogodišnji predavač iz računovodstvenih kolegija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 04:10