Promo

Zvijezda ketchup majoneza - neodoljiva kombinacija dolazi u istoj tubi

Novi proizvod iz Zvijezdina asortimana isprobajte s corn dogom po receptu Darka Kontina i ukrasite svako jelo dvobojnom kombinacijom
Zvijezda ketchup majoneza
 Darko Kontin

Zvijezda predstavlja novi dodatak jelima za sve one koji više ne mogu birati između dva najdraža okusa - Zvijezda ketchup majonezu.

Spoj kremaste Zvijezda delikates majoneze i blagog Zvijezda ketchupa od svježih rajčica u istoj tubi kombinacija je prepoznatljivih okusa u novom ruhu koja će popraviti svako jelo i ukrasiti tanjur atraktivnom crveno - bijelom bojom.

Svježe prženi domaći krumpirići, burger koji ste upravo maknuli s vatre, salata od ribljih plodova - ili brzo pripremljen i ukusan corn dog; Zvijezda ketchup majoneza savršeno zaokružuje svaki zalogaj.

- Zvijezda majoneza već je godinama prvi izbor potrošača kad je majoneza u pitanju, a primijetili smo da je potrošači sve češće kombiniraju sa Zvijezda ketchupom. Tako je nastao proizvod koji spaja dva omiljena dodatka jelima u jednoj tubi, što je praktično koliko i ukusno, izjavila je Jasna Pulić, direktorica marketinga i razvoja u Zvijezdi.

Zvijezda ketchup majonezu u tubi potražite u obližnjoj trgovini po cijeni od 12,99 kuna i ukrasite svako jelo dvobojnom kombinacijom.

CORN DOG by Darko Kontin

Sastojci:

Hrenovke 300 grama

Palenta 160 grama

Oštro brašno 150 grama

Mlijeko 250 ml

Soda bikarbona 2-3 jušne žlice

Sol, papar po ukusu

Dodatni začini po ukusu (sušeni origano, bosiljak, crvena paprika, čili)

Zvijezda suncokretovo ulje 1l

Zvijezda ketchup majoneza 1 tuba

Priprema:

U dubokoj posudi pomiješajte palentu, brašno, sodu bikarbonu i začine.

Postepenim ulijevanjem mlijeka i stalnim miješanjem zamijesite glatko tekuće tijesto.

U dubokom loncu zagrijte Zvijezda suncokretovo ulje. Idealna temperatura ulja za pripremu corn doga je oko 180 stupnjeva. Uz višu temperaturu ulja tijesto će izvana biti prepečeno, a iznutra će ostati sirovo.

Hrenovke skuhajte ili ispecite na tavi. Ako koristite veće hrenovke, prerežite ih na pola, a ako su manje, kroz njih možete odmah probosti drveni štapić za ražnjiće.

image
Zvijezda ketchup majoneza
Darko Kontin

Svaku hrenovku uronite u corn dog tijesto, a zatim je prebacite u zagrijano ulje za prženje. Corn dog pržite uz lagano okretanje štapića u ulju nekoliko minuta dok ne postane zlatno smeđe boje.

Prženi corn dog odložite na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće, a korica isprženog corn doga postala hrskavija.

Corn dogs poslužite uz Zvijezda ketchup majonezu.

Ako vam ostane tijesta koje ste pripremili, možete ga pomoću žlice ispržiti u dubokom ulju i tako dobiti brze, slane, kukuruzne fritule kao prilog narescima i grickalicama.

Uz hrenovke i roštilj kobasice na isti se način u corn dog tijestu možete ispržiti i razno povrće.

Zbog jednostavnosti i brzine pripreme ovog jela, corn dog je idealno jelo kojim djecu možete zainteresirati za kuhanje dok vam kroz zabavu pomažu pripremiti ovu ukusnu grickalicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:18