Intervju

Zvonimir Troskot privatno: ‘Nogometnu karijeru zamijenio sam političkom, a obožavam kuhati i plesati!‘

Igrao je u Dinamu, a kasnije se posvetio studiju – prošao je brojne međunarodne programe, a oduševio ga je financijski menađment u Singapuru
Zvonimir Troskot

Zvonimir Troskot, MOST-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, djetinjstvo je proveo u zagrebačkoj Dubravi, pohađao je VII. gimnaziju i aktivno igrao nogomet u zagrebačkom Dinamu. Nakon srednje škole reprezentacijski dres zamjenio je studijem na Ekonomskom fakultetu te se odlučio na menadžersku karijeru.

- Kao mali bio sam živahno dijete te je učiteljica roditeljima savjetovala da me usmjere na neku sportsku aktivnost. Nakon nekoliko treninga juda ipak sam se odlučio za nogomet koji je timski sport, a drušvo sam oduvijek volio. U Dinamu sam igrao kao golman, te sam bio član mlade hrvatske reprezentacije. Međutim, pred kraj srednje škole, nakon ozljede prilikom jedne obrane, iako je ozljeda mogla biti sanirana, ipak sam se odlučio nogometnu karijeru zamjeniti ekonomskom. Odluka je bila teška, no kasnije se ispostavila kao dobra – počinje Zvonimir.

image
Zvonimir Troskot_Sportom protiv nasilja

Tijekom studija Zvonimir Troskot prošao kroz brojne zemlje gdje je prolazio brojne međunarodne programe, te se tako u studentskim danima našao i u Argentini, Švicarskoj, na Kreti te u Singapuru u kojemu se i upoznao sa financijskim menadžemntom koji ga je oduševio.

image
Zvonimir Troskot u Izraelu

- U Singapuru sam otkrio tajne financija. Koristili smo razne matematičke i statističke modele za izračune te sam vidio da je to izuzetno dinamično područje koje daje veliku lepezu mogućnosti, a s obzirom da je dobro poznavanje financija svakako osnova za svaku lidersku poziciju, pa tako i u politici, ovo se pokazalo kao dobra odluka. Kasnije, tijekom poslovne karijere vodio sam sustave veće od Zagrebačkog holdinga i Gradske uprave, te ovo smatram velikom prednošću u odnosu na ostale kandidate za gradonačelnike Zagreba – nastavlja Troskot.

Najbliži krug Zvonimirovih suradnika i prijatelja za njega će reći da je izuzetno otvoren, pun empatije i spreman pomoći svakome, uvijek spreman na šalu i da večeri voli provoditi u dobrom društvu.

- Uz knjigu se opuštam i odmaram, dok u svako slobodno vrijeme volim sjesti sa svojim drušvom, a ponakada i zaplesati salsu. Uživam u dobroj glazbi, na repertoaru su mi najčešće Prljavci, 80-e i dalmatinske klape. Mislim da dobro kuham, pa često druženja kod mene doma budu i uz dobre večere. Posljednjih mjeseci sam najviše na terenu, među građanima i uz najbliže suradnike, sa kojima sam zaista izgradio osim poslovnog i prijateljski odnos, što smatram izuzetno bitnim – otkriva Troskot.

image
Iva Rem, Dajana Paušić Podhraški i Zvonimir Troskot

U utrci za gradonačelnika uz sebe je kao zamjenice postavio dvije mlade poduzetnice. Radi se o Ivi Rem, poduzetnici o kulturi i Dajani Paušić Podhraški, vlasnici respektabilnog hrvatskog brenda.

-Iva i Dajana su dvije izuzetno sposobne poduzetnice sa kojima posljednjih mjeseci provodim najviše vremena, što uživo, što online, te smatram da smo sjajan tim koji bi u Zagrebu uspio napraviti i posložiti ono što na oko izgleda nemoguće! Uz moju financijsku stručnost, te njihove organizacijske i poduzetničke sposobnosti Zagreb će dobiti jedan mladi tim koji će raditi u borbi protiv korupcije, što je glavni moto MOST-a i inače, pa tako i u ovim izborima! Vjerujemo u promjene, te pozivam sve građane da 16.svibnja izađu na izbore – zaključuje Zvonimir Troskot.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 19:45