STEFANY ŽUŽIĆ

23-godišnju brinetu upoznali smo u ‘The Voiceu‘, a sada se sprema pokoriti Split: ‘San mi se ostvario‘

‘Došlo je vrijeme da se u potpunosti posvetim isključivo glazbi jer ipak je ona moja prva ljubav još od malih nogu‘, govori

Stefany Žužić

 Zvonimir Ferina/

Naša mića bodulica gre va Split, kažu stanovnici Krka, koji će na predstojećem Splitskom festivalu navijati za Stefany Žužić. 23-godišnja brineta glazbom se počela baviti prije devetnaest godina u zboru ‘Mići boduli‘. Televizijska publika upoznala ju je 2016. godine u HRT-ovom showu ‘The Voice‘ (u kojem je dogurala do četvrt finala), a sada premijerno nastupa na Splitskom festivalu s pjesmom ‘Napamet‘ što ju je za nju napisao Matija Cvek.

- Pjevati na Splitskom festivalu za mene je velika čast. Sama pomisao da ću nastupiti na pozornici na kojoj su zadnjih šest desetljeća pjevala najznačajnija imena hrvatske glazbe, za mene znači veliku odgovornost koja me obvezuje na trud i predan rad kako bi moj nastup opravdao očekivanja. Jako vjerujem u pjesmu ‘Napamet‘, u svoj tim, u samu sebe i dat ću sve najbolje od sebe 2. srpnja na pozornici na splitskim Prokurativama - kaže Stefany i dodaje:

- Kao dijete sam pratila Splitski festival sa svojim roditeljima i zamišljala sebe kako pjevam na toj pozornici. Ima nešto posebno čarobno u tom festivalu, mjestu, ljetu, pjesmi... Presretna sam i jer mi se san ostvario, počašćena što pjevam baš na toj pozornici Splitskog festivala - ističe pjevačica koja će nastupiti s ljubavnom pjesmom.

image

Stefany Žužić

Zvonimir Ferina/

- ‘Napamet’ je ljubav, ona prava, iskrena, duboka ljubavna pjesma. Pjeva o apsolutnoj ljubavi koju dišete, živite i osjećate na potpuno drugačijoj i višoj razini. Vjerujem da će svatko tko bude poslušao pjesmu u njoj pronaći onu svoju ljubav koja ga vodi, motivira, inspirira i za koju živi - kaže djevojka koju su mnogi u showu ‘The Voice‘ zapamtili po njenim emotivnim izvedbama balada. Po čemu ona pamti ‘The Voice‘ čija četvrta sezona na jesen kreće na HRT-u?

image

Stefany Žužić

Zvonimir Ferina/

- ‘The Voice‘ je jedno iskustvo koje bih poželjela svakoj osobi koja sanja baviti se pjevanjem. To su bili moji počeci kojih se uvijek prisjećam s osmjehom na licu. Puno sam naučila, stekla iskustvo, prijatelje i kolege, nove suradnje i dobro se zabavila. Od završetka showa, u proteklih sedam godina, snimala sam singlove i paralelno studirala. Prvo u Rijeci pa master u Zagrebu, a i bila sam jedan semestar i u Portugalu na studentskoj razmjeni. Bilo je to jako lijepo razdoblje mog života, no sad je došlo vrijeme da se u potpunosti posvetim isključivo glazbi jer ipak je ona moja prva ljubav još od malih nogu - govori Stefany koja je ljubav prema glazbi naslijedila od svoje obitelji.

image

Stefany Žužić

Zvonimir Ferina/

- Djed s mamine strane svirao je harmoniku, a moji tata i stric su u mladosti izrađivali i svirali naš autohtoni instrument sopele. U gradski zbor Krka ‘Mići Boduli’ došla sam sa samo četiri godine i tu ostala do svoje četrnaeste. Uz zbor, završila sam i osnovnu i srednju glazbenu školu. Glazba me prati kroz čitavo moje odrastanje, što god da sam radila i gdje god da sam bila glazba je bila tu. Ne mogu zamisliti svoj život bez glazbe, pjevanja, sviranja i druženja s ljudima - govori buduća ekonomistica. Vidi li se jednog dana kako radi u struci ili je njena budućnost na glazbenim pozornicama?

- Trenutno sam pri kraju mog obrazovanja. Ispiti su riješeni, a sad me čeka još pisanje diplomskog rada i diploma će biti u rukama vrlo brzo. Svoj put dalje ja vidim u glazbi, pjevanju, sviranju, koncertima, no diplomu je uvijek dobro imati u rukama. Nikad ne znamo što nam nosi sutra - kaže Stefany.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:27