ZLATNI STUDIO 2022.

‘Ako Ferlin i ja uđemo u drugi krug, imat ćemo presice kao Plenković i Milanović i blatiti jedan drugog‘

Mario Lipovšek Battifiaca za Zlatni je Studio nominiran u kategoriji Najbolji radijski glas

Mario Lipovšek Battifiaca

 Promo

Hvala na nominaciji! Skoro pa i kasnite jer još malo pa će penzija zakucati na vrata - kroz smijeh kaže Mario Lipovšek Battifiaca, koji je za Zlatni Studio nominiran u kategoriji Najbolji radijski glas. Čuveni voditelj na radiju radi već gotovo 30 godina. Startao je početkom devedesetih na Radiju Rijeci gdje je bio angažiran sa svojim dugogodišnjim prijateljem i sadašnjim takmacem Robertom Ferlinom, a onda se 'prošetao' po brojnim radijskim postajama, od kojih su neke zbog privatizacija već i blago pokojne, da bi se od 2007. skrasio na Radiju Istri. Što mu je najljepše u radijskom poslu?

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- To što radio pruža divnu priliku da budem spontan. Srećom, radim na radiju koji nije formatiran, gdje nema pravila da se nakon 15 minuta glazbe pusti dvije minute razgovora. Moj mi radio pruža slobodu da neku zanimljivu priču raspletem. I to je ono što mi se sviđa. Probao sam puno medija: od televizije, kazališta, glazbene karijere, puno toga radim i paralelno, ali radio ima tu prisnost koju drugi nemaju. Postoji pjesma koja kaže: 'Video killed the radio star', ali ja u nju ne vjerujem, nego smatram da će radio opstati - kaže Mario, koji je za svoju nominaciju, na dan kada su sve nominacije objavljene, doznao od člana žirija, svog nekadašnjeg šefa, Vladimira Rončevića.

- Naravno da sam ga izvrijeđao i rekao mu da je već bilo krajnje vrijeme i pitao ga zašto toliko inzistira na onom Ferlinu. Čestitao sam mu što je napokon uvidio da je došlo vrijeme da starost svoje mjesto prepusti mladosti, premda sam ja od Ferlina samo pet godina mlađi - šali se Mario, koji je potom sretnu vijest javio obitelji te Ferlinu.

- Njemu s posebnim užitkom! Bio bi mi gušt uzeti mu Zlatni Studio ispred nosa. Meni je i inače sve gušt uzeti mu ispred nosa: ja mu tako uzimam hranu, piće, ma sve što mogu. A ovo bi bio poseban gušt! Već smo se dogovorili, Robi i ja, ako uđemo obojica u drugi krug Zlatnog Studija, napravit ćemo spektakl, škerac u kojem ćemo na tragu Plenkovića i Milanovića svakodnevno sazivati presice na kojima ćemo blatiti onoga drugog - otkriva Mario, koji nas uvjerava da u njegovu domu ima dovoljno mjesta za Zlatni Studio.

- Već sam zamislio gdje bih mogao držati nagradu. A sad ozbiljno: da, značilo bi mi da osvojim Zlatni Studio jer stvarno volim svoj posao i bilo bi mi drago da i publika to nagradi. Zato bih nagradu držao na vidnom mjestu, da me u dane depresije uvijek iznova podsjeti kako sam jednom radio nešto što stvarno vrijedi raditi - kaže Mario koji je za svoj rad na radiju tijekom karijere bio nagrađivan.

- Unatoč tome, Zlatni Studio za mene je posebna nagrada jer o nagrađenima odlučuju vaši čitatelji, a naši slušatelji. Dakle, isti oni ljudi zbog kojih mi sve to radimo - kaže Lipovšek Battifiaca.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:44