UOČI EUROSONGA

Albina brodićem plovila oko Rotterdama, s nestrpljenjem se čekaju dvije važne generalne probe

Ona druga jako je bitna jer na osnovi nje u ponedjeljak svoje glasove daje žiri. Publika će glasati u utorak u televizijskom polufinalu
Albina Grčić i Uršula Tolj
 Privatna arhiva

Koliko organizatori Eurosonga paze na epidemiološke mjere propisane zbog pandemije koronavirusa, najbolje se vidjelo ovaj vikend tijekom izleta organiziranog za sve sudionike najpopularnijeg televizijsko-glazbenog spektakla. Pjevači, skladatelji i šefovi delegacija u brodićima su plovili oko Rotterdama, ali tako da su u svakom plovilu uz kormilara smjele biti najviše dvije osobe.

- U taj brodić inače stane dvanaest ljudi, no premda smo mi mislili da će nas šesnaest, koji smo ionako stalno zajedno, podijeliti u dvije skupine, na gatu su nam rekli da to tako, zbog korone, ne može. Tako smo u parovima oko sat vremena iz brodova razgledali Rotterdam. Imali smo veliku sreću što je u tom trenu bilo sunce jer se ovdje sunce i kiša smjenjuju svakih pola sata - kaže Uršula Tolj, šefica naše eurovizijske delegacije koja je, kako se pokazalo na posljednjem testu, i dalje negativna.

image
Albina Grčić i Uršula Tolj
Privatna arhiva
image
Albina Grčić i Uršula Tolj
Privatna arhiva

Te sreće nisu Poljaci i Islanđani, koji se zbog pozitivnog testa jednog člana delegacije sad nalaze u izolaciji i čekaju rezultate novih testova. Ako se pokaže da je još netko u njihovoj ekipi pozitivan, imat će pravo odabira žele li da se u eurovizijskom polufinalu pusti njihov live-on-tape nastup ili snimka s druge probe.

- Mi, srećom, nemamo takvih briga. Albina se upravo priprema za današnje dvije generalne probe, od koje nam je ona druga, koja počinje večeras u 21 sat, jako bitna jer na osnovi nje danas svoje glasove daje žiri. Publika će glasati u utorak u televizijskom polufinalu koji će većina naše delegacije pratiti iz tzv. bubblea.

Naime, zbog epidemioloških mjera u green roomu smiju biti samo izvođači i šef delegacije, a skladatelji, stilisti, frizeri i ostali članovi svakog eurovizijskog tima probu prate putem weba ili televizijskih ekrana u bubbleu, odnosno golemoj hali koja nas sve podsjeća na prostor Zagrebačkog velesajma - otkriva Branimir Mihaljević, skladatelj "Tick-Tocka".

image
Albina Grčić i Uršula Tolj
Privatna arhiva
image
Albina Grčić i Uršula Tolj
Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:28