KREATOR JURAJ ZIGMAN

‘Albina će zabljesnuti u Rotterdamu i to doista mislim jer kostimi će biti prepuni kristala‘

Zbog brojnih obaveza u metropoli Albina je trenutačno kod brata koji živi u Zagrebu, ali svaku priliku koristi za odlazak kući u Split
Albina Grčić
 Matija Djanjesic/CROPIX

Mlada Splićanka, Albina Grčić (22) posljednjih dana ima prebukiran raspored, ali nimalo se ne žali. Pripreme za Eurosong u Rotterdamu na kojem će nastupiti za manje od mjesec dana u punom su jeku. S pjesmom "Tick-Tock" u regiji je već napravila izvrstan posao, a slično će pokušati i u utorak 18. svibnja na spektakularnoj eurovizijskoj pozornici u Rotterdamu, na prvoj večeri polufinala.

- Albina će u mojem kostimu izgledati slatko, seksi i fit - rekao je Juraj Zigman, kojeg smo nazvali upravo u trenutku kad je u rukama držao tkaninu od koje će našoj eurovizijskoj predstavnici napraviti kreaciju u kojoj će ona zabljesnuti na pozornici u Rotterdamu.

- Kad kažem "zabljesnuti", onda to doista i mislim, jer kostimi koje će nositi Albina i njezina četiri plesača bit će prepuni kristala. Poznato je da se tijekom stvaranja uvijek igram s različitim materijalima dok ne dobijem ono što želim, a tako ću napraviti i ovaj put - kaže kreator.

image
Juraj Zigman
Matija Djanjesic/Cropix

Kakva je Albina kao model?

- Ona je savršena. Preslatka je, mlada je. Vrlo je sitna, ali predivno građena - kazao je Zigman.

Zbog brojnih obaveza u metropoli Albina je trenutačno kod brata koji živi u Zagrebu, ali svaku priliku koristi za odlazak kući u Split. Plavokosa studentica povijesti i engleskog jezika, koju je publika upoznala u showu "The Voice", između priprema za nastup života najradije uživa sa svojim dečkom, nogometašem Ivanom Ćalušićem. Sedam mjeseci mlađi nogometaš Hajduka i ona poznaju se cijeli život jer su im obitelji u prijateljskim odnosima.

Albina je presretna što će nastup biti uživo, iako je njezin dragi zbog rigoroznih mjera neće moći bodriti iz publike. Naime, nizozemska vlada nedavno je dopustila organizatorima Eurosonga da u rotterdamsku Ahoy Arenu smiju pustiti 3500 ljudi.

image
Albina i ivan
Instagram

Prema tom planu, dvorana će biti napola puna, a oni koji budu imali luksuz gledati uživo natjecanje za najbolju pjesmu Eurovizije u svibnju, morat će imati negativan test na covid kako bi sudjelovali u showu.

Rotterdam Ahoy ima kapacitet od oko 16.000 sjedećih mjesta, ali s obzirom na to da Eurosong podrazumijeva veliku popratnu produkcijsku mašineriju, kad su epidemiolozi sve izračunali, broj je jako srezan. Organizatori Eurosonga stalno ističu da zdravlje i sigurnost ostaju u vrhu prioriteta te da će izvođači i delegacije imati propisan strogi protokol kojeg će se morati pridržavati.

Najava nizozemske vlade na tragu je njihove odluke prema kojoj su u ožujku dopustili ulazak 1500 ljudi na jedan festival u blizini Amsterdama, baš kao što su pustili da 5000 navijača prati na stadionu kvalifikacijsku utakmicu za SP u nogometu.

U Nizozemsku iz Hrvatske putuje ekipa od 17 članova. Broj svake delegacije ograničen je na 20, a mjere su jako rigorozne. Sve sudionike testirat će PCR-om čim doputuju, a zatim svakih 48 sati moraju obaviti test na dah. Akreditacija se sudionicima produljuje jedino ako su negativni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:46