MALO TRAP, MALO R&B

Albina ima novu pjesmu, pogledajte spot: ‘Od nje možemo očekivati još puno iznenađenja‘

Zahvalna je što kao autorica, važne trenutke može pretočiti u pjesmu, ali im dati i priliku da budu dio osobnih priča slušatelja

Albina Grčić

 Ante Odak/

Najnovijim singlom naziva "27.“ Albina slavi posebne životne trenutke te otvara novo glazbeno poglavlje koje će obilježiti nizom autorskih pjesama! Uz motive povezane uz važna sjećanja, ali i svakodnevicu, svojoj publici želi pružiti priliku da i oni budu dio te priče - ili se i sami pronađu u njoj. Ljubav kao inspiracija prisutna je i u pjesmi "27.“ koja je u mjesecu ljubavi, od 17. veljače, globalno dostupna na svim glazbenim platformama.

- Drago mi je što sam se kroz proteklu godinu ozbiljno uhvatila rada na vlastitim tekstovima i idejama, koje su u konačnici zaokružene u pjesme koje jedva čekam podijeliti sa svojom publikom. Prva od njih je ‘27.‘, koju sam iz osobnih razloga i simbolike željela predstaviti prvu - otkrila je Albina dodavši kako je pjesma inspirirana stvarnim motivima i iskustvima te posebnom osobom koja joj je općenito velika inspiracija u pisanju i životu.

Iako inspirirana osobnim iskustvima, u pjesmi o nezaboravnim životnim situacijama mogu se prepoznati i slušatelji.

- Svi se mi kroz poznanstva i odnose vežemo za određene datume, situacije i trenutke te ih u svojoj mašti iznova oživljavamo - ističe Albina iz perspektive osobe koja želi zadržati te posebne proživljene trenutke, zahvalna što kao autorica i pjevačica, važne trenutke može vječno pretočiti u pjesmu, ali im dati i priliku da budu dio mnogih osobnih priča slušatelja.

„27. je, a još uvijek vrijedi sve

Što rekao si kada smo se sreli

Na klupi želja sve smo odmah htjeli“

Singl "27.“ urbana je autorska mid-tempo balada s Albininim potpisom. Glazbenica ističe kako joj je u stvaranju pjesme posebnim detaljima doprinijela prijateljica i kolegica Đana Smajo s kojom će uskoro predstaviti duet te nastupiti na Zagrebačkim festivalu, a ideju je aranžerski zaokružio Hrvoje Domazet koji potpisuje i glazbenu produkciju singla.

- Zadovoljstvo je surađivati s Albinom, koju smatram jednom od naših najperspektivnijih mladih pjevačica koja je, uz vokalne kvalitete i kvalitetan autor - komentirao je suradnju Hrvoje Domazet koji pohvaljuje njen hrabri glazbeni iskorak te smatra da kroz svoju glazbu ima još puno toga za reći.

- Pjesma ‘27.‘ je plod zajedničkog rada u studiju, u kojoj se mogu čuti Albinini glazbeni utjecaji poput R&B-a, reggaetona, trapa i ostale glazbe koja ju inspirira. Uz eksperimentiranje s ostalim žanrovima, smatram da se od Albine može očekivati još iznenađenja. Mislim da smo napravili dobar posao, ali publika je na kraju ta koja ima zadnju riječ - poručio je glazbeni producent.

image
Ante Odak

Pjesmu prati i spot za kojeg je zaslužan Benjamin Strike i, prema Albininim riječima - cijeli njegov tim genijalaca, a koji, tonovima i pričom, vjerodostojno prati atmosferu same pjesme.

- Ovim smo spotom željeli prenijeti emociju čežnje za osobom koju voliš, a koja je opisana u pjesmi. Albina je bila uključena u svaki korak procesa, od osmišljavanja moodboarda u suradnji sa mnom, preko sugeriranja vrlo jasnih uputa oko toga kako bi treba izgledati krajnji edit videa. Ovo mi je iskustvo bilo jedno od ugodnijih - opisao je Benjamin Strike, redatelj i producent.

Ekipa koja se okupila iza kamera su Dario Radusin, Dominik Brlečić, Sandro Sklepić i Luka Vidović dok su se ispred kamera Albini u plesnim ulogama pridružili Karla Šilović i Fran Žuglić. Uz Albinu su i ovog puta bili vrhunski suradnici s kojima njeguje sjajne odnose gotovo od samih početaka karijere – Zvonimir Franić/Salon Franić (frizura) i Karlo Rusan/BeautyRuka (šminka). Kao novo ime timu se pridružila mlada stilistica Polina Meixner, a fotografije je svojim objektivom zabilježio također stalni suradnik, Ante Odak.

image
Ante Odak

Podsjetimo, prethodni singl "Noću“ koji je Albina zakoračila u novo glazbeno poglavlje, ponovo se početkom 2023. godine našao među najemitiranijima u domaćem eteru, a uz upravo plasirani singl i najavljeni duet, nagrađivana glazbenica prepuna je novih ideja i planova za godinu ispred sebe.

- Kroz pisanje i rad na vlastitim pjesmama paralelno sazrijevam i razvijam se, te nastojim usavršiti zvuk za koji vjerujem da će doseći jednu razinu prepoznatljivosti i doći do ciljane publike - komentirala je dvadesetčetverogodišnjakinja svoj kreativni put poručivši: "Jako se veselim svemu onome što dolazi, na čemu sam intenzivno radila proteklih mjeseci, i za što sam skupljala hrabrost da napokon podijelim s vama. Nadam se da ćete uživati!“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:56