ODLUČILA PUBLIKA

Albina umalo proglašena najgore odjevenom na Eurosongu. Evo kome je otišla grozna titula...

Lijepa Splićanka bila je blizu osvajanja nagrade koju nitko ne želi dobiti, one za najgore odjevene na Eurosongu - nagrade Barbara Dex
Albina na Eurosongu
 Kenzo Tribouillard

Naša Splićanka Albina Grčić (22) bila je blizu osvajanja nagrade koju nitko ne želi dobiti - one za najgore odjevene na Eurosongu - nagrade Barbara Dex.

Glasovima publike, završila je na trećem mjestu.

Norvežanin TIX, punog imena Andreas Andresen Haukeland (28), nije pobijedio na Eurosongu ove godine, ali ponio je titulu najgore odjevenog eurovizijskog natjecatelja.

image
Tix, Norveška
Kenzo Tribouillard

Iako je u finalu bio tek na 18. mjestu sa 75 bodova, čini se kako se barem u nečemu istaknuo.

Ovo je prvi put u kratkoj povijesti dodjele ove nagrade da je Norveška odnijela pobjedu.

image
Tix, Norveška
Sander Koning

Naime, scenska odjeća TIX-a bila je vrlo upečatljiva. Noseći anđeoska krila, bijelu bundu i mnoštvo šljokica, Norvežanin je opako podsjećao na našeg Roka Blaževića (21) koji je predstavljao Hrvatsku 2019. godine.

Drugo mjesto, s malo više glasova od naše Albine odnijela je Rumunjka Roxen.

Roxen je bila odjevena u šarenu narančasto-plavu haljinu punu volana koju je kombinirala s visokim crnim čizmama.

image
Roxen, Rumunjska
Ebu/Andres Putting

Albina se ove godine našla na trećem mjestu, i to u srebrnom kostimu prepunog kristala za koji je zaslužan riječki dizajner Juraj Zigman, čije komade nose velike svjetske zvijezde, poput Nicki Minaj, Rite Ore, Cristine Aguilere, Fergie, Ciare, Cardi B...

image
Juraj Zigman
Juraj Zigman

- Albina će u mojem kostimu izgledati slatko, seksi i fit. Kad kažem zabljesnuti, onda to doista i mislim, jer kostimi koje će nositi Albina i njezina četiri plesača bit će prepuni kristala. Poznato je da se tijekom stvaranja uvijek igram s različitim materijalima dok ne dobijem ono što želim, a tako ću napraviti i ovaj put - najavio je još uoči Eurosonga poznati dizajner, no s njim se očito mnogi pratitelji Eurosonga nisu složili.

image
Juraj Zigman

Naš dizajner nije se proslavio ni 2016. godine, kada je obukao našu finalisticu Ninu Kraljić, koja je te iste godine kući odnijela prvo mjesto "najgore odjevene". Nosila je dugu srebrnu haljinu prepunu perja, a ono što se najviše istaknulo bili su dugi rukavi koji su se protezali do poda.

Iako se vodila uska utrka na vrhu, ove godine postignut je novi rekord u broju glasova. Glasalo je više od 4870 ljudi, što je više i od 2019. godine kada je Portugal bio pobjednik ove kontroverzne nagrade.

image
Albina Grčić
Dppa/Ddp Usa/Profimedia

S obzirom na to da se svake godine očito nižu rekordi u broju glasova, Barbara Dex nagrada vrlo je popularna među ljubiteljima Eurosonga. Kako navode na svojoj službenoj stranici, ova nagrada ne znači nužno da je odjeća ružna nego samo da je najistaknutija.

image
Kostim Albine Grčić za Eurosong
Juraj Zigman

Podsjetimo, Barbara Dex je nagrada koju su stvorili su Edwin van Thillo i Rob Paardekam 1997. godine. Ime je dobila po belgijskoj pjevačici Barbari Dex koja je predstavljala svoju zemlju prije 28 godina.

Prva dobitnica ove zabavne nagrade bila je Debbie Scerri predstavljajući Maltu 1997. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 20:08