ZLATNI STUDIO 2022.

Albina za Jutarnji list: ‘Prethodna godina je za mene bila sve, samo ne očekivana!‘

‘Polaskana sam prolaskom u drugi krug nominacija za nagradu Jutarnjeg lista Zlatni Studio‘ - rekla je Albina

Albina Grčić

 Ante Odak

- Polaskana sam prolaskom u drugi krug nominacija za nagradu Jutarnjeg lista Zlatni Studio, koja je i ove, kao i svake prethodne godine, okupila velika imena i umjetnike na svim poljima javnog života. Čast mi je uopće biti uvrštena među kolege, a naravno da bi me osvajanje nagrade još više razveselilo. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti održati dodjelu nagrada uz pjesmu i dobro društvo, te time dodatno zaokružiti ovu prethodnu godinu, koja je za mene bila sve, samo ne očekivana. Veselim se - kaže Albina Grčić, koja se za Zlatni Studio natječe u čak dvije kategorije: u finalnom krugu kategorije Novo lice nominirana je uz Vjeku i Lorenu, dok je u kategoriji za Najbolju pjevačicu nominirana uz ZsaZsu i Ninu Badrić.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

I baš te dvije nominacije najbolje pokazuju put koji je Albina - koja je pobijedila na Dori u veljači 2021. i predstavljala nas u svibnju na Eurosongu s pjesmom "Tick-Tock" - prošla u samo jednoj godini. S jedne strane ona jest novo, mlado lice na našoj glazbenoj sceni, no s druge strane itekako je zaslužila i nominaciju za pjevačicu godine. Jer za nadarenu splitsku studenticu engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu - koja je ljubav prema glazbi naslijedila od svog oca Kiće, pa je prvi javni nastup imala još kao šestogodišnjakinja na natjecanju splitskog Music Talentsa, a šira publika u Hrvatskoj upoznala ju je tijekom showa "The Voice" - sada, zahvaljujući Eurosongu, zna cijela Europa.

- Uz Doru i Eurosong, od drugih bitnih nastupa bih navela X Factor Adria; to je bilo, ako se ne varam, 2015. godine i tada sam imala jednu malu i kratku audiciju tijekom koje sam nastupala pred zvijezdama. Imala sam čast pjevati Oliverovu pjesmu "Ako izgubim tebe", a iako nisam nastavila natjecanje, rekla bih da mi je i to bila jedna odskočna daska u karijeri. Također mi je jedan od najdražih nastupa bio školski mjuzikl, ostvaren u suradnji s jednom srednjom školom iz Engleske. Izveli smo ga u HNK u Splitu, to je bio trenutak kad sam se dodatno zaljubila u pjevanje, glazbu, glumu i plesanje. Tu je i "The Voice", koji mi je otvorio toliko vrata i poznanstava i zahvaljujući kojem sam upoznala puno kvalitetnih ljudi. Neizostavan je i nastup na koncertu "Trag u beskraju" održanom u Veloj Luci posvećenom Oliveru Dragojeviću - kaže Albina koja nam je ustupila sliku koja joj je posebno draga jer prikazuje njenu ljubav prema glazbi i sceni od malih nogu.

image

Albina Grčić

Privatna Arhiva
image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:39