A TAMBURITZA LULLABY

Alen Đuras: ‘Mislim da sam spreman i kao vokal i kao osoba na izazov koji Dora predstavlja‘

Njegovu pjesmu, ‘A Tamburitza Lullaby‘, potpisuje autorski tim iz Švedske

Alen Đuras

 Marko MiŠČeviĆ/ Cropix/

Tjedan dana od objave pjesama koje će konkurirati na Dori 2024., kao najveće iznenađenje izdvaja se Alen Đuras sa svojom pjesmom "A Tamburitza Lullaby". Mladi izvođač poznat iz druge sezone “The Voice Hrvatska”, osvaja pozornost svojom glazbom i više od 800 koncertnih nastupa diljem regije.

Njegovu pjesmu, "A Tamburitza Lullaby", potpisuju autorski tim iz Švedske Saunacat i Siniša Reljić - Simba. Ova vesela pjesma kombinira suvremenu pop-produkciju Šveđana s autentičnim elementima hrvatske tambure, predstavljajući osvježavajući spoj tradicije i modernog zvuka. Neočekivani spoj tambure i popa, u doba kada tamburu više gotovo i ne možemo čuti na mainstream radijskim i televizijskim kanalima, hrabar je potez za ovog mladog pjevača. Vesela i pitka pjesma donosi pozitivnu priču o prekidu ljubavne veze iz koje partneri sa sobom odlučuju ponijeti samo najljepše zajedničke trenutke i s nadom gledaju na sutra.

“Drago mi je da smo našu tradicionalnu tamburu prikazali u modernom aranžmanu i nadam se da će se slušateljima i gledateljima Dore ova kombinacija svidjeti”, poručio je Alen.

Debitant na Dori

Unatoč novitetu na Dori, Alen nije stran eurovizijskoj pozornici, budući da je 2017. godine već bio dio hrvatskog tima na Eurosongu u Kijevu. Na Eurosongu u Kijevu Alen je pjevao prateće vokale tadašnjem hrvatskom predstavniku Jacquesu Houdeku, a tog iskustva prisjeća se s osmijehom.

“Po prvi puta sam se prijavio na Doru, a već sam bio na Eurosongu. Zahvalan sam za to iskustvo, puno sam iz njega naučio te se nadam da će mi pomoći u selekcijskom postupku Dore", govori.

image

Alen Đuras

/Promo

Ovog mladog izvođača publika je upoznala 2016. godine u drugoj sezoni glazbenog talent showa “The Voice Hrvatska“, u kojoj je osvojio treće mjesto. Svoj glazbeni put Alen je nastavio u studiju HRT-a nastupima u popularnim glazbenim emisijama kao što su “A-strana“, “Zvijezde pjevaju“ i zabavnom showu “Volim Hrvatsku“. U posljednjih osam godina Alen je proputovao cijelu regiju i odradio više od 800 koncertnih nastupa. A kao razlog zašto se baš ove godine odlučio prijaviti na Doru za portal eurosong.hr je naveo:

“Doru sam gledao još kao dijete i od onda imam veliku želju nastupiti na njoj. Posljednjih nekoliko godina razmišljao sam o prijavi, no nikada nije bilo pravo vrijeme zbog obaveza vezanih za nastupe. Ove godine sam napokon odlučio posvetiti sve svoje vrijeme samo glazbi te sada mislim da sam spreman i kao vokal i kao osoba na izazov koji Dora predstavlja.”

Alen zasad još nije otkrio detalje svog scenskog nastupa na Dori, ali je potvrdio da na koreografiji radi s plesačicom Paulom Jeričević, mentoricom iz popularnog HRT-ovog showa “Ples sa zvijezdama“, te da gledatelje očekuje jedan dinamičan nastup.

Dora, izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora 2024. ove će se godine održati u studijima Hrvatske radiotelevizije na zagrebačkom Prisavlju. Predviđene su tri večeri; dvije polufinalne koje će se održati 22. i 23. veljače te finalna večer koja će se održati u nedjelju 25. veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:26